ronja -> RE: Kaj berete? (30.11.2014 13:34:45)
|
Trenutno berem od knjig kratke mladinske zgodbice v nemščini, sem imela srečo in dobila en tečaj nemšine in bi rada čim več odnesla. Ustvarjalne knjige in kuharice v vseh mogočih jezikih itak stalnica, ampak to ne šteje v ta kontekst. Včeraj kupila Painting in waldorf schools in zdaj malo berem, tudi ni leposlovje. Zadnjič je mami prinesla Globale in sem jih tudi že precej prebrala (in polila:D). Za rd sem tudi od mami dobila Teorijo o sreči in je prav fajn - ni pa to leposlovje... Na morju mi je uspelo letos prebrat malo več knjig, od Shakespearja Kakor vam drago se najbolj spomnim. Pa od Sinkijeviča Z ognjem in mečem. Tehnično vprašanje? Ga lahko nosiš s seboj, npr. kot knjigo v torbici? Kakšna je finančna dostopnost knjig v tej obliki v primerjavi s papirnato? Če grem k zdravniku ali nekam, kjer se čaka, vedno vzamem s seboj. Če vzamem s sabo otroke, pa ne, ker nima smisla:D. Finančno so knjige precej cenejše v elektronski verziji. Je pa problem pri mojem, da se ne da več direktno prenašat, ker je prestar[sm=jezicek.gif] - whispernet ne podpira več teh antičnih verzij[sm=zmeden.gif]. Lahko pa naložiš na računalnik in potem fizično (s kablom) iz račkota na kindija. Veliko je tudi zastonjskih, recimo v digitalni knjižnici Gutemberg dobiš praktično vse klasike, ker pri njih ni več avtorskih pravic za uveljavljat, saj so ež dovolj časa mrtvi. Nekaj dobiš tudi v naši digitalni knjižnici.
|
|
|
|