|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nenamerno hujšanje v zgodnji nosečnosti in še...
23.2.2014 20:16:24   
Anonimen
Pred 12 dnevi sem zagledala user posted image na testu. Oba s partnerjem sva vesela, da bolj ne bi mogla biti. Do tega tedna me niso matrale nobene slabosti, tudi bruhala nisem.

Sem pa kljub normalni prehrani (taka kot je bila prej, mogoče jem celo več kot prej - malo več) v teh 12 dneh nenamerno shujšala že 2, 5 kg.
Ok, vem, da to ni številka, da bi me lahko skrbelo. Imam nekaj kg preveč, ampak spet pa ne toliko, da bi si lahko privoščila izgubljanje kg v nedogled (163/55kg - sedaj). Ali je izguba kg v zgodnji nosečnosti normalna?

Kaj naj naredim, da vsaj ustavim izgubljanje kg (kljub slabosti se trudim jesti čim več in čim bolj kalorično (imam alergijo na mleko in mlečne izdelke, prav tako ne smem čokolade). Zdaj je vsa stvar še malo težje izvedljiva zaradi nenehnih slabosti, a če je treba, se tudi prisilim k hrani.

Imam pa še eno vprašanje. Po spolnem odnosu so me je bolelo v jajčnikih in maternici (kot včasih pred M, ko je vse pač bolj občutljivo). Ali je to ok, ali naj se pač zaenkrat vzdrživa spolnosti? Otrok je zelo zaželen in res ne bi rada naredila česa, da bi škodilo otroku.
Sem brala forume na to temo (spolnost v nosečnosti) in vem, da naj bi bilo vse "dovoljeno" in ok. Ampak ali to velja tudi, če so prisotne bolečine v jajčnikih in maternici?

Hvala za vaše odgovore in nasvete na moja vprašanja (verjamem, da se komu zdijo trapasta, ampak ... to je moja 1. nosečnost in še nihče se ni rodil pameten na ta svetuser posted image ).
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nenamerno hujšanje v zgodnji nosečnosti i...
23.2.2014 20:26:16   
Anonimen
Obe moji nosečnosti sta potekali z izgubo kilogramov, ne 2 kg, ampak tudi po 5 do 9 kg To se je ustavilo nekje v sedmem mesecu, takrat sem uspela zadržati težo. Kolikor sem se pogovarjala s kolegicami, so vse v začetku izgubljale kilograme, potem pa so začeli naraščati.
Bolečine pa so lahko tudi namišljene, ker veš, da se nekaj dogaja in so ti misli ves čas osredotočene na predel jajčnikov in maternice. Lahko pa so tudi resnične, vendar to ne pomeni, da je karkoli narobe. S spolnimi odnosi nadaljuješ v kolikor želiš, če imaš pomisleke pa počakaj.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Nenamerno hujšanje v zgodnji nosečnosti i...
23.2.2014 20:31:08   
keksy
Zdravo!
Glede bolečin, nam je sestra v šoli za starše rekla da te lahko boli po spolnosti ker se ob orgazmu sprošča nevem kaj že in lahko imaš zaradi tega krče ali bolečine, ni pa nič narobe s tem. Kar pa se tiče kg, jaz sem na koncu 4meseca pa jih nisem nič zgubljala, sem jih imela skos enako, razen zadnji mesec sem pridobila 2kg. Je pa tudi res da nimam nobenih slabosti že od začetka. A drugače kaj bruhaš zaradi slabosti?

< Sporočilo je popravil keksy -- 23.2.2014 20:32:16 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Nenamerno hujšanje v zgodnji nosečnosti i...
23.2.2014 20:36:20   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Ali je izguba kg v zgodnji nosečnosti normalna?


Nič nenormalnega ni to.

_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Nenamerno hujšanje v zgodnji nosečnosti i...
23.2.2014 23:35:51   
bskrle
Jaz sem shujšala prve 3 mesece 5 kg, nenamerno. Je res zoprno, hujšati sem spet začela v tretjem trimesečju -v 10 dneh sem izgubila 2, 5 kg. NI fino, ker sem čisto brez moči. JAz pijem isostar, jem 2x na dan juho, pusto meso, zelenjavo, pire ...


_____________________________

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Nenamerno hujšanje v zgodnji nosečnosti i...
24.2.2014 0:09:46   
Aeio
Predlagam ti, da preveriš ščitnico. Včasih je res normalno, lahko pa pride do kakšne anomalije in to mora vedeti tvoj zdravnik/ginekolog.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Nenamerno hujšanje v zgodnji nosečnosti i...
25.2.2014 16:56:21   
bucka*
Jst sem tudi izgubila kilograme na začetku. To je čisto normalno. Pa tudi krče sem imela, močnejše kot kadarkoli pred menstruacijo. To niso namišljene bolečine, ampak maternica, ki se razteza. Bolelo me je kar dolgo, pa skrbelo tudi, samo baje je čisto normalno. Spolni odnosi so dovoljeni, dokler je vse ok in ti paše, ampak midva sva tudi kmalu zaključila, ker naju je preveč skrbelo. Enkrat enega, drugič drugega :) Če jih boš imela, pa uživaj, ker potem s trebuhom ni to več to... Vsaj meni ne :)

Edino, kar bi blo lahko znak za alarm, je krvavitev (tudi rdečkast izcedek po spolnem odnosu je normalen). Sveža kri, večje količine.

Drugače pa globoko vdihniin izdihni, pobožaj trebušček in se nasmehni... user posted image si!!! user posted image

(odgovor članu Aeio)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Nenamerno hujšanje v zgodnji nosečnosti i...
25.2.2014 20:03:33   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: bucka*

Drugače pa globoko vdihniin izdihni, pobožaj trebušček in se nasmehni... user posted image si!!! user posted image



Punce, hvala vsem. Ste me potolažile. Res že komaj čakam na prvi pregled, da vidim, da je vse ok.

Ja, očitno bom res morala še večkrat globoko vdihnit in izdihnit. Sem mojemu že rekla, da bolj kot berem forume in knjige, bolj si želim, da bi se kar vlegla in prespala celo nosečnost. Še malo pa bom ugotovila, da lahk sam še zrak pa vodo pijem/jem, ko je pa toliko prepovedi vsepovsod.user posted image .

Trebuška pa že božam, brez skrbi. user posted image

Mislim, pa da bo mal nehala brati vse sorte nasvetov na internetu. Bom lažje preživela nosečnost. Se mi zdi. user posted image

(odgovor članu bucka*)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Nenamerno hujšanje v zgodnji nosečnosti i...
25.2.2014 20:40:29   
Anonimen
Mislim, pa da bo mal nehala brati vse sorte nasvetov na internetu. Bom lažje preživela nosečnost. Se mi zdi.

Bolj ne bi mogla zadeti. Vstran od računalnika in knjig ter na zrak. Jej, kar ti paše, počni kar ti paše in uživaj. Če boš gledala, kaj vse lahko gre narobe, bo res še kaj šlo narobe, zato ker boš preveč živčna. Manj se boš obremenjevala z nepomembnimi zadevami, lepša bo nosečnost.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Nenamerno hujšanje v zgodnji nosečnosti i...
27.2.2014 18:30:20   
bucka*
Ja, se strinjam. Vedeti moraš, da vsa občutja prenašaš na otročka. Če boš nekaj pojedla, kar sicer ne bi smela in se boš sekirala zaradi tega ali te bo močno pekla vest, boš s slabo vestjo naredila otročku več škode, kot pa s tisto stvarjo, ki si jo pojedla. Neumen primer, ampak velja za vse podobne zadeve. Obračaj se raje na svojo mami, ki ti bo povedala, kako nosečnice včasih niso bile bolnice in so (razen utemeljenih prepovedi, kot je naprimer težko dviganje) počele vse normalno. Pa poglej nas, kako smo fajni ven pršli :)

Če se znaš od nasvetov tolk distancirat, da vseeno ohraniš svojo intuicijo in narediš kot sama veš da je prav, potem je ok. Če pa te forumi begajo in strašijo, potem pa proč od njih!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Nenamerno hujšanje v zgodnji nosečnosti i...
27.2.2014 20:41:26   
witch
Sama sem v nosečnosti shujšala za 5 kil. Nenamerno. Na iste kilograme kot sem jih imela takrat ko sem naredila test sem prišla v 24. tednu. Do konca nosečnosti sem se potem zredila za 3 kilograme. Malček bo v soboto star 2 meseca in mu ne manjka nič. Nosečnost je potekala super, nisem imela nobenih slabosti, jedela veliko pa zraven hujšala. Kljub temu, da me je G dva dni pred porodom nadrla da otrok nima dovolj kilogramov, se je rodil z 3150g. Tak da se nič ne sekiraj. Jej tisto kaj ti paše in koliko ti paše.

Bolečina in spolni odnosi tudi mene je kdaj bolelo. Če misliš, da ni ok jih par dni ne imejta. Potem pa spet probajta. Pri meni večinokrat pozneje ni bilo bolečin.

Nikoli nisi dovolj pameten za nobeno stvar. Če boš delala po občutku in tako kot ti telo pravi bo najboljše. Mirno in lepo nosčnost ti želim user posted image

_____________________________

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Poslovila sva se od 4. in 5. sina
Z ženo sva pozdravila in se poslovila od najinega 4. in 5. sina. Anders in Brodie sta se rodila združena, delila sta si ...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?