Anonimen -> Nenamerno hujšanje v zgodnji nosečnosti in še par vprašanj (23.2.2014 20:16:24)
|
Pred 12 dnevi sem zagledala [sm=rozacrtici.gif] na testu. Oba s partnerjem sva vesela, da bolj ne bi mogla biti. Do tega tedna me niso matrale nobene slabosti, tudi bruhala nisem. Sem pa kljub normalni prehrani (taka kot je bila prej, mogoče jem celo več kot prej - malo več) v teh 12 dneh nenamerno shujšala že 2, 5 kg. Ok, vem, da to ni številka, da bi me lahko skrbelo. Imam nekaj kg preveč, ampak spet pa ne toliko, da bi si lahko privoščila izgubljanje kg v nedogled (163/55kg - sedaj). Ali je izguba kg v zgodnji nosečnosti normalna? Kaj naj naredim, da vsaj ustavim izgubljanje kg (kljub slabosti se trudim jesti čim več in čim bolj kalorično (imam alergijo na mleko in mlečne izdelke, prav tako ne smem čokolade). Zdaj je vsa stvar še malo težje izvedljiva zaradi nenehnih slabosti, a če je treba, se tudi prisilim k hrani. Imam pa še eno vprašanje. Po spolnem odnosu so me je bolelo v jajčnikih in maternici (kot včasih pred M, ko je vse pač bolj občutljivo). Ali je to ok, ali naj se pač zaenkrat vzdrživa spolnosti? Otrok je zelo zaželen in res ne bi rada naredila česa, da bi škodilo otroku. Sem brala forume na to temo (spolnost v nosečnosti) in vem, da naj bi bilo vse "dovoljeno" in ok. Ampak ali to velja tudi, če so prisotne bolečine v jajčnikih in maternici? Hvala za vaše odgovore in nasvete na moja vprašanja (verjamem, da se komu zdijo trapasta, ampak ... to je moja 1. nosečnost in še nihče se ni rodil pameten na ta svet[sm=jezicek.gif]).
|
|
|
|