|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zaskrbljenost v začetku nosečnosti
18.2.2014 12:39:35   
pandoraa
Pozdravljeni! Sem nova na tem forumu..no,skratka imam nekaj vprašanj in upam da mi bo kdo znal kaj pomagati ker sem zelo zaskrbljena user posted image . Doma ima 2letnega sinčka,lani sem imela v 11tednu ssuser posted image ,sedaj pa sem noseča 7T in 5dni(po velikosti ploda). No,stvar je v tem,da me je strah...včeraj na pregledu se je videl plod in utripi. A mi zna kdo pomagati kaj pomenijo vsa ta števila na slikici od UZ?(Zgoraj desno piše 287/288 in 54HZ1,spodaj levo pa : CRL:HADLOCK 12.7MM,7W4D ...2.10.2014 IN 6.67m r7.0 g65 c10). Sicer je g rekla da je vse vredu za te tedne...ampak po zadnji M bi morala imeti pdp 28.9,po tej velikosti pa 2.10. Saj vem da je to le nekaj dni odstopanja,ampak že pri drugi nosečnosti je bilo odstopanje v rasti pa sem nato imela SS...user posted image . Gibov še ni bilo,utrip je bil pa lepo viden...ker sem tako zaskrbljena imam pregled zopet čez 14 dni...dobila sem tudi tablete Dabroston...LEPO PROSIM ZA KAKŠEN ODGOVOR...lep pozdrav
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zaskrbljenost v začetku nosečnosti
18.2.2014 12:45:15   
Anonimen
Zaupaj zdravnici.
Če je rekla da je v redu je v redu.
Ne dramatiziraj.

PS. 3 nosečnosti, 1 otrok.

(odgovor članu pandoraa)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
18.2.2014 12:47:39   
pandoraa
ja,saj zaupati,druga ti ne preostane.sam zaradi slabe izkušnje,je starh toliko večji...user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.2.2014 12:47:50   
Night
Mogoče te ne bom ravno najbolje pomirila, ampak dejstvo je, da je gre lahko vedno kaj narobe, če tako gledaš. Nosečnost lahko poteka po šolsko, pa se vseeno konča s splavom, lahko pa ti napovejo črn scenarij, pa donosiš zdravega otroka. Tu ni pravil.

Vem, kako je, če te skrbi, ker sem bila sama ista, sploh zato ker sva se kar namatrala za nosečnost, zato sem si res želela tega otroka (ki ga sedaj tudi imam). Na prvi pregled sem šla samoplačniško, pa mi je rekla, da je plod manjši za 1 teden. Seveda sem bila čisto napsihirana, saj utripa v 6t še ni bilo. Ko sem šla čez 1 teden ponovno, je utrip bil, ko sem pa doma gledala obliko gestacijske vrečke, je bila pa tako podolgovata, da sem šla takoj googlat in punce, ki so imele čudno obliko, so imele ponavadi SS. Vse do prvega uradnega pregleda v 9. tednu sem se tresla, pa tudi še potem do nuhalne in morfologije. Potem sem se pa končno sprostila.
PDP je itak ocenjen približno, glede na velikost ploda in zadnjo M. Lahko pa da si imela ovulacijo nekaj dni kasneje ...

Res ti svetujem, da se probaš čimbolj sprostiti. Itak ne moreš vplivati na razplet. Srečno!

(odgovor članu pandoraa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.2.2014 12:52:28   
Anonimen
Nehaj paničarit.
Če bo šlo narobe bo šlo z razlogom. Plod odmre, ker ne more preživeti. Z razlogom.

Vem pa kako je če izgubiš otroka. Da ostane praznina velika. Da se sprašuješ kako bi bilo kakšen bi bil. Kakorkoli obrneš je tvoj. Ampak strah moraš premagati, ker če ne te bo pobralo. Ni nosečnost samo kritične prve tri svete mesece, ko lahko gre kaj narobe, ampak 9 mesecev. In vedno lahko gre kaj narobe. Vedno. Otrok ti lahko umre tudi tik pred zdajci.

(odgovor članu pandoraa)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
18.2.2014 17:57:59   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu pandoraa)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
18.2.2014 18:17:45   
ronja
Plod tako zgodaj ne odmre zaradi odstopanja v rasti, sploh če gre za tako mala odstopanja, ampak večinoma zaradi genetskihh napak, sploh tako zgodaj - kasneje so možne težave s preskrbo prek placente, če ta ne dela dobro itd... Ampak nisi še tam, zato to gotovo ni razlog. Razlog je, da si zanosila pač 3 dni kasneje kot si mislila:). Sama sem imela vedno kasneje rok kot bi bil po "uradni" poti, vendar tudi vem, da imam ciklus drugače naštelan, ker večinoma čutim ovulacijo. Če srček lepo utripa, imaš že velike šanse, da bo vse ok, ker večinoma kadar je kaj narobe, je to že prej. Vse bo ok. Lej, sama sem imela 2 ss, pa imam 3 zdrave otroke. To, kaj je bilo prejšnjič ne vpliva na to, kaj bo zdaj. Če bi se ti ss ponavljali, bi lahko iskali vzroke, tako pa je šlo za enkraten dogodek, pred tem pa si donosila zdravega otroka. Veliiiiko žensk ima ss, nekatere niti ne vejo, da so ga imele, ker imajo neredne m., večinoma pa se o tem ne govori. Ampak to ni redek pojav. In ne pomeni, da bo naslednjič karkoli narobe. Vsak dan si bližje in vsak dan je manj možnosti, da gre kaj narobe. In vse je ok. Otroček je ok. NJegove mere so čisto normalne, nič ne zaostaja v rasti, samo m. si imela malo kasneje. O zastoju lahko govorimo šele, ko imamo 2 podatka - kakšen je bil prej in kakšen je zdaj in da vmes ni dovolj zrasel. Zdaj imate samo en podatek, ki se celo čisto ujema s teorijo, zato si res lahko pomirjena:).
Lani si lahko tudi preveč obremenila svojo bogo maternico, ker si imela doma enoletnika, ki si ga skoraj zagotovo še vlačila po rokah in nosila sem pa tja... Tudi pri moji tasrednji bi se to skoraj skoraj zgodilo (imela sem odstop posteljice, ki gre praviloma v splav - so mi povedali, da nimajo kaj naredit in da bo to to... mela je šanse 1: milijon. zdaj veselo poje zadaj;). Nekdo mora bit ena:). Včasih preteramo telo in se upre. Včasih je pa kaj s plodom narobe. Nič od tega ne pomeni nič za naslednjo nosečnost, ki je navadno čisto normalna:)

Kaj pomenijo podatki: HZ so herci, torej verjetno kolikokrat na minuto utripne srček, MM so mm, kako velik je plodek, njegove mere - pri tako malih merijo od glave (crown - to je lobanja oz. njen del) do rump - torej trtica. Ker pač ne morejo merit drugega. 7W4D pomeni, da ta velikost ustreza velikosti ploda, ki bi bil star povprečno 7 tednov in 4 dni. Kar se vse ujema eno z drugim, torej s tvojimi tedni in vse. Ne sekiraj se, res ni nič narobe. Da so genetsko in sicer popolnoma zdravi, pa zvemo v bistvu šele ko končajo šolanje, do takrat se vedno lahko kaj pokaže, pa se zato ne bomo non stop žrli. Zaenkrat zgleda ok in si vesel, da zgleda, da je vse ok. Garancije ti nihče ne more dat, ampak po vseh podatkih je vse normalno.

Upam, da ti je kaj pomagalo, uživaj v nosečnosti in vse lepo ti želim! V mislih imej svojega zdravega otročka - tako bo kot je bilo pri njem:).

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu pandoraa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.2.2014 10:49:45   
pandoraa
Vsem,še posebej pa tebi ronja NAJLEPŠA HVALA. user posted image ste me kar malce pomirili. saj druga kot,uživat in it iz deva v dan,nemorem ;) res je,da imam še malega otroka-še ne 2leti starega...ampak kolikor se da se izogibam dvigovanju(razen morda v avto in take zadeve)ker drugače že tako ali tako samostojno hodi. sicer mi je pa moja g rekla,da zaradi dvigovanja otroka,nebi smelo sedaj iti kaj narobe,ker je otroček dobro zavarovan...ampak malce pazljivosti ni odveč. se javljam čez 14dni,ko imam naslednji pregled ;) lep dan vsem in NAJLEPŠA HVALA user posted image user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.4.2014 14:04:40   
pandoraa
Pozdravljeni! Zopet se javljam :) Moja nosečnost poteka brez težav in vsa skrb na začetku je bila odveč :) danes smo stari že 16.tednov in jutri imam pregled...pa otročka že tudi občutim,tako da sem iz dneva v dan bolj mirna in uživam nosečnost :) lep dan vsem :)

(odgovor članu pandoraa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
8.4.2014 15:48:50   
ronja
Super, sem res vesela zate! Lepo, da si se javila, same lepe novice danes:) Uživaj v nosečnosti in lep porod ob roku ti želim!

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu pandoraa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?