ronja -> RE: Zaskrbljenost v začetku nosečnosti (18.2.2014 18:17:45)
|
Plod tako zgodaj ne odmre zaradi odstopanja v rasti, sploh če gre za tako mala odstopanja, ampak večinoma zaradi genetskihh napak, sploh tako zgodaj - kasneje so možne težave s preskrbo prek placente, če ta ne dela dobro itd... Ampak nisi še tam, zato to gotovo ni razlog. Razlog je, da si zanosila pač 3 dni kasneje kot si mislila:). Sama sem imela vedno kasneje rok kot bi bil po "uradni" poti, vendar tudi vem, da imam ciklus drugače naštelan, ker večinoma čutim ovulacijo. Če srček lepo utripa, imaš že velike šanse, da bo vse ok, ker večinoma kadar je kaj narobe, je to že prej. Vse bo ok. Lej, sama sem imela 2 ss, pa imam 3 zdrave otroke. To, kaj je bilo prejšnjič ne vpliva na to, kaj bo zdaj. Če bi se ti ss ponavljali, bi lahko iskali vzroke, tako pa je šlo za enkraten dogodek, pred tem pa si donosila zdravega otroka. Veliiiiko žensk ima ss, nekatere niti ne vejo, da so ga imele, ker imajo neredne m., večinoma pa se o tem ne govori. Ampak to ni redek pojav. In ne pomeni, da bo naslednjič karkoli narobe. Vsak dan si bližje in vsak dan je manj možnosti, da gre kaj narobe. In vse je ok. Otroček je ok. NJegove mere so čisto normalne, nič ne zaostaja v rasti, samo m. si imela malo kasneje. O zastoju lahko govorimo šele, ko imamo 2 podatka - kakšen je bil prej in kakšen je zdaj in da vmes ni dovolj zrasel. Zdaj imate samo en podatek, ki se celo čisto ujema s teorijo, zato si res lahko pomirjena:). Lani si lahko tudi preveč obremenila svojo bogo maternico, ker si imela doma enoletnika, ki si ga skoraj zagotovo še vlačila po rokah in nosila sem pa tja... Tudi pri moji tasrednji bi se to skoraj skoraj zgodilo (imela sem odstop posteljice, ki gre praviloma v splav - so mi povedali, da nimajo kaj naredit in da bo to to... mela je šanse 1: milijon. zdaj veselo poje zadaj;). Nekdo mora bit ena:). Včasih preteramo telo in se upre. Včasih je pa kaj s plodom narobe. Nič od tega ne pomeni nič za naslednjo nosečnost, ki je navadno čisto normalna:) Kaj pomenijo podatki: HZ so herci, torej verjetno kolikokrat na minuto utripne srček, MM so mm, kako velik je plodek, njegove mere - pri tako malih merijo od glave (crown - to je lobanja oz. njen del) do rump - torej trtica. Ker pač ne morejo merit drugega. 7W4D pomeni, da ta velikost ustreza velikosti ploda, ki bi bil star povprečno 7 tednov in 4 dni. Kar se vse ujema eno z drugim, torej s tvojimi tedni in vse. Ne sekiraj se, res ni nič narobe. Da so genetsko in sicer popolnoma zdravi, pa zvemo v bistvu šele ko končajo šolanje, do takrat se vedno lahko kaj pokaže, pa se zato ne bomo non stop žrli. Zaenkrat zgleda ok in si vesel, da zgleda, da je vse ok. Garancije ti nihče ne more dat, ampak po vseh podatkih je vse normalno. Upam, da ti je kaj pomagalo, uživaj v nosečnosti in vse lepo ti želim! V mislih imej svojega zdravega otročka - tako bo kot je bilo pri njem:).
|
|
|
|