|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
7.2.2014 9:08:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Semolina vs. griz...
7.2.2014 9:47:41   
skuštrana
Semolina je bolj drobna, nekaj med grizom in ostro moko (to je pravzaprav moka iz durum pšenice) Italijani jo uporabljajao za njoke, testenine(najboljše testenine so iz semoline), pogace... če iz nje skuhaš griz pride bolj kot puding, full gladko.

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Semolina vs. griz...
7.2.2014 9:56:58   
malaMravljica
Skustrana, lahko se jaz pristavim loncek, je zanimivo vprasanje.

Ampak oboje je rumeno a ne in oboje izgleda skor enako, gres je malo bolj grobo mlet. Drzi? Moka je naceloma bela, to pa je rumeno. Je potem Semolina rumena zaradi vrste psenice mogoce?

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
7.2.2014 10:06:48   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu malaMravljica)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Semolina vs. griz...
7.2.2014 12:16:49   
skuštrana
Metulj, jaz to kupim v italiji.

Semolina je rumenkasta, to je verjetno od vrste psenice.

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Semolina vs. griz...
7.2.2014 12:51:40   
malaMravljica
Saj gres je tudi iz psenice in je tudi rumen. A je razlika med gresom in Semolino samo v tem kako na drobno je zmleto? Pa mogoce, da je to drugo iz posebne vrste psenice? Torej, Semolina je posebna vrsta psenice in drobno mleto, gres druga vrsta psenice in bolj grobo mleto? Je to to?
In zakaj je potem psenicna moka bela?
Zanimivo vprasanje je bilo dano in bolj ko razmisljam, manj razumem. Grem zakuhat jusne rezance iz fino mletega trdega psenicnega gresa rumene barve v domaco govejo jusno osnovo. Po novem bom tko govorila kaj kuham, bom takoj profi user posted image

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Semolina vs. griz...
7.2.2014 13:08:40   
skuštrana
Semolina je iz durum psenice, ki je zelo trda, zato je boljsa za njoke, testenine itd...Gris pa je iz mehke psenice zato je boljsi za otrosko prehrano.

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Semolina vs. griz...
7.2.2014 13:13:58   
skuštrana
http://www.frsa.org/SCSTproficiency/triticum14103A.JPG. - navadna psenica
http://www.oardc.ohio-state.edu/seedid/images/Triticum_aestivum.jpg - durum psenica

Ne vem tocno, ker trenutno nimam gresa doma, ampak nas gres je bolj bel, ni rumenkast. Semolina je prav rumenkasta kot da je recimo koruzna moka vmes.


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Semolina vs. griz...
7.2.2014 14:23:32   
malaMravljica
Aha, precej eno in isto, loci se pa na vrsto zita.

Drugic ko grem v mlin bom vse vprasala jih. Jaz imam to Semolino iz Italije doma in v drugi drzavi kupljen gres, isto primeren za testenine. Zgleda vse isto in iz obojega dobim isto fine testenine ven. Zato mi je zanimivo to vprasanje.

Metulj, se opravicujem, da sem se ti urinila v tvojo temo, sam me res firbc matra.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Semolina vs. griz...
7.2.2014 14:29:57   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana
ampak nas gres je bolj bel, ni rumenkast.


ja, res je. gres ni rumen.

gres:
user posted image
user posted image

semolina
user posted image

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Semolina vs. griz...
7.2.2014 16:53:45   
LuLu

IZVIRNO SPOROČILO: malaMravljica


Zanimivo vprasanje je bilo dano in bolj ko razmisljam, manj razumem. Grem zakuhat jusne rezance iz fino mletega trdega psenicnega gresa rumene barve v domaco govejo jusno osnovo. Po novem bom tko govorila kaj kuham, bom takoj profi user posted image


Kaaaaaaaaaj greš kuhat? user posted image

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Semolina vs. griz...
7.2.2014 17:02:42   
malaMravljica
Lulu,

V domaco jusno osnovo sem zakuhala domace jusne rezance iz fino mletega trdega psenicnega gresa user posted image

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Semolina vs. griz...
7.2.2014 17:04:40   
LuLu
aja user posted image

izpustila si rumeno in goveje... zdaj pa je vse jasno user posted image

< Sporočilo je popravil LuLu -- 7.2.2014 17:11:54 >

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
10.2.2014 18:45:48   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu skuštrana)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   [Brisano sporočilo]
10.2.2014 18:48:38   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu malaMravljica)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   [Brisano sporočilo]
10.2.2014 18:50:34   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu LuLu)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Semolina vs. griz...
17.2.2014 17:09:32   
ronja
Semolina je iz pšenice durum, zato je bolj rumena. Gris je iz navadne pšenice, večinoma, če je iz durum (Zlato polje ga ma), pa je tudi bolj rumen. Razlika med njima je po moje granulacija, kot ste napisale - gris je bolj grobo mlet.

skuštrana, kje v it. kupuješ semolino?

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Semolina vs. griz...
17.2.2014 20:25:37   
liliana
A nimajo semoline tudi v Eurospinu in Hoferju.......? Se mi zdi, kot da sem to že tam vidla.......user posted image

< Sporočilo je popravil liliana -- 17.2.2014 20:26:13 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Semolina vs. griz...
17.2.2014 20:58:09   
ronja
O, hvala! Po pravici povedano nisem najbolj an tekočem s trgovinami - smo zdaj kar lep čas jedli stare zaloge, ni bilo časa:D. Bom šla ob priliki pogledat, tu blizu nimam nobenega od teh dveh, zato ne vem... hvala!

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Semolina vs. griz...
17.2.2014 23:28:48   
malaMravljica
Ronja ima prav, kaj bi mi brez tebe. Jaz imam doma gres za cmoke in tega za testenine in sta oba rumena, na pogled je razlika samo v mletju, gres je bolj grobo mlet. In skrita razlika je ocitno vrsta psenice.

Ronja, jaz sem Semolino za testenine v Italiji videla v prakticno vsakem marketu. Cene ne vem, sem sam eno kilo za probo vzela, kupujem za testenine sedaj kar v mlinu in je cena par centov manj kot 1EUR za 1 kg.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...




Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?