|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Bom kar tu...
6.2.2014 21:42:05   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: Izabelina

hmm... res je, očitno nism dobr prebrala, ker dejansko nism niti misnla kandidirat... ampak bom zagotov prebrala zdej ko vidm, da pašem... za to leto se je že zaključl, ampak je pa opcija zame, da če v enem letu ne najdem normalne službe, da se odločim za to...

hvala.

Seveda je opcija, ampak - pokliči že letos! Mogoče kdo odpade (si je premisli, je našel delo, ipd.). Nikoli ne veš, če ne probaš.

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 51
6.2.2014 21:44:26   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_
Mateyka, to je informacija, ki jo dobiš na prvi klik.
Lahko so omejitve naprej, npr starost do 35 let,ali po panogah - ne vem. Ampak to preveriš, napišeš mail, zavrtiš telefon - to je pač del posla user posted image .

govorim na splošno. ko spregledaš nek ziljonti podatek in maš frko (ali spustiš ko bi ti prav prišlo ali pa "poneverjaš podatke" nenamerno) user posted image

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 52
6.2.2014 21:49:10   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

Mateyka, to je informacija, ki jo dobiš na prvi klik.
Lahko so omejitve naprej, npr starost do 35 let,ali po panogah - ne vem. Ampak to preveriš, napišeš mail, zavrtiš telefon - to je pač del posla user posted image .

govorim na splošno. ko spregledaš nek ziljonti podatek in maš frko (ali spustiš ko bi ti prav prišlo ali pa "poneverjaš podatke" nenamerno) user posted image

Tudi to se dogaja, da spregledaš bistveno..

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 53
6.2.2014 21:51:42   
mateyka
eh, pomanjkanje izkušenj s takimi birokratskimi stvarmi naredi svoje.

Neposredna povezava do sporočila: 54
6.2.2014 21:59:29   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

eh, pomanjkanje izkušenj s takimi birokratskimi stvarmi naredi svoje.

Blagor ti user posted image .

Jaz ne maram birokracije. Ampak, ko je treba, sem 100% skoncentrirana - samo da je čimprej konec. Lahko pa še vedno nekaj spregledam, ker sploh ne vem, da obstaja v celem kupu papirjev.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 55
25.2.2014 19:48:22   
Izabelina
ok, očitno morm spremenit pristop... oziroma prošnjo oziroma vlogo, da bom vsaj do kakšnega razgovora prišla...

tkole napišem: pač življenjepis (nimam ravno velik dejanskih delovnih izkušenj, napišem pa vseeno vse kar sm delala in v čemr sm dobra) pa vse dosežene izobrazbe...

potem pa pač al v mejl al pa na papir (če pošiljam po pošti) t.i. motivacijsko pismo, kjer še enkrat povdarm, zakaj sm primerna za njihovo delovno mesto in njihovo firmo, pa še enkrat povem kaj sm po izobrazbi in napišm tut svojo vizijo kaj bi na tem delovnem mestu lahko počela (npr. kšni projekti, ki bi se mi zdel zanimivih za to področje)...

kaj delam narobe?

zdej sestavljam tut slikovni material za zraven (mogoče, če jim ne bo treba brat ampak bojo pogledal slike) user posted image

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

Neposredna povezava do sporočila: 56
26.2.2014 7:39:35   
ronja
Lej, en kup ljudi je brezposelnih, jaz tudi. Ampak moram priznat, da sem trenutno prav srečna, zdi se mi, da gre življenje na boljše - počasi se stvari premikajo in sem prepričana, da bom tudi službo dobila, če ne službe, pa vsaj dovolj dela (delo se veliko lažje dobi kot službo). Poizkušaj gledat na življenje čim bolj celovito - ok, službe nimaš, denar rabiš, ampak ostale stvari - so ok? Tvoji otroci zdravi? Tvoj zakon/izvenpartnerska skupnost/karkolipač srečna? Ni samo ta preklet denar. Ja, saj ga rabimo, ampak večinoma nam ne gre tako zelo za nohte, da ne bi imeli kaj jest in če te partner razume in ve, da se trudiš in ima službo, potem ni tak problem... Za tiste male luksuze za svoje otroke pa lahko zaslužimo prek raznih avtorskih, podjemnih itd... pogodb, s sezonskim delom itd... Dokler pač ni službe. Ja, delovna doba ne teče, pa saj mi itak ne bomo penzije dobivali:D. Dodatno zdravstveno si pa sama plačuješ, pa je. Ne rečem, da je fajn vse to, samo da ni tako grozno, da bi te moralo bit zato kaj sram.
Sama imam sicer malo drugačno situacijo, ker na razpisih, kjer sem bila blizu ali so me izbrali, potem niso dobili denarja za to delovno mesto, ampak končni učinek je isti - da nimam službe:D. Ampak si vedno rečem, da še nisem vsega poizkusila in da tudi čas teče in se sproti nove stvari odpirajo. Nekaj časa tako nisem mogla biti zelo aktivna pri iskanju službe (ok, sem poslala prošnje na dela, ki sem jim ustrezala, samo teh je malo, moj poklic ni glih iskan;). Zato se pač učim nekaj drugega. Mogoče bom imela tu več sreče, trenutno me celo bolj veseli:).

Zakaj pa se ne samozaposliš, s subvencijo?

Ker jih ni več in jih ne bo več - info iz zavoda za zaposlovanje, izpred 2 tednov. S subvencijo bi se tudi sama takoj samozaposlila, ker bi se mi potem računica izšla, tako si pa ne upam, ker je prevelik riziko, da bom delala ko budala, pa bila v minusu.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Brezposelna)
Neposredna povezava do sporočila: 57
26.2.2014 9:24:57   
ronja
Imam ogromno izkušenj, pa nimam dokončanega faksa. Sem se lotila tega, ampak z meseci ki minevajo brez uspeha, brez zaposlitve, me tudi na tem področju..ne vem kako bi rekla..duši. Kar ne morem, ne morem! Kot bi mi nekdo odklopil ta del možgan, odvzel moč...

hedviga, najprej objem! Potem si pa reči, da ti je ta čas "dan" zato, da v miru končaš faks. Saj študentje tudi samo študirajo in delajo prek servisa, ne hodijo zraven še v službo, v veliki večini. Ti si pač vrstni red obrnila, pa kaj.

Lulu, ti si že našla službo? Javna dela bojo od aprila dalje, vsaj tako so meni rekli na zavodu, da naj takrat pridem malo vprašat.

Vsako leto so - torej se pobrigaj, da boš letos v vrsti ko bo treba.

Vsako leto so bile, ja. Ampak EU je sofinancirala do 2013, naši pa sami ne bojo več - vsaj tako so meni rekli. Sem še vedno na listi in si zelo želim, da bi imela ti prav:). Bom naslednjič spet vprašala in še za vse ostale poti, si lahko ziher:). Prej tako še nisem izpolnjevala pogojev (moraš bit vsaj 6 m na zavodu prijavljen, da se lahko postaviš v vrsto - vsaj tako so meni razložili). Stanislava, dobit dela ni težko, dobit službo je pa malo težje, vsaj v nekaterih poklicih, ker je pač normalno, da gre vse pogodbeno.

Izabelina, ne vem, kaj delaš narobe (če sploh kaj), sama vedno napišem prošnjo za vsako firmo posebej, torej da ne kopiraš vsega i prejšnje prošnje - samo to ti že delaš... Po pravici povedano pa se sama ne počutim tako samozavestna, da bi rekla, da je lahko vsakemu žal, ki me ne vzame. Dostikrat rabijo specifična znanja, ki jih sama še nimam ali pa kak strokovni izpit, itd... Če ne dobim službe, si rečem, da jo je dobil nekdo, ki bo to delo delal boljše, sama bom pa našla delo, ki me bo res veselilo in ki mi bo res dobro šlo.

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 58
26.2.2014 12:08:09   
Izabelina
Ronja tud moje izobrazbe nikjer ne iščejo verjetno še manj kot tvojo...

Se pa počutim dovolj samozavestno, da vem, da bi dala vse od sebe in se maksimalno potrudila na katerem koli drugem delovnem mestu, kamor vzamejo nekoga s pravo izobrazbo a mogoče ne tako strastnega in zavzetega...

ja prošnje prilagodim seveda vsakemu zahtevanemu položaju kamor jo pošljem a do zdej nism dobila niti enega vabila vsaj na razgovor...
in ja nisem govorila o delu, tega imam in tut kak evro zaslužim, samo ni to to...

zmanjkuje mi pa tut optimizma s katerim sm se zadev lotila, ker dejansko se od takrat, ko sm začela iskat službo, zaposlitev ni nič premaknilo niti najmanjšo stopinjo naprej...

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 59
26.2.2014 16:48:02   
Colt
Kaj dandanes sploh še pomeni realna vrednost delovne dobe? Z vsakim dnem manj.

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!

Neposredna povezava do sporočila: 60
26.2.2014 18:47:15   
Stanislava_

ja prošnje prilagodim seveda vsakemu zahtevanemu položaju kamor jo pošljem a do zdej nism dobila niti enega vabila vsaj na razgovor...
in ja nisem govorila o delu, tega imam in tut kak evro zaslužim, samo ni to to...

zmanjkuje mi pa tut optimizma s katerim sm se zadev lotila, ker dejansko se od takrat, ko sm začela iskat službo, zaposlitev ni nič premaknilo niti najmanjšo stopinjo naprej...

Joj, bedno. Ampak ni drugega kot da vztrajaš......in vztrajaš.

Dve stvari lahko narediš - pokličeš potem ko po pošlješ prošnjo, npr čez dva, tri dni in vprašaš o možnostih.
Pokličeš, ko je  razpis zaključen (ali pa misliš, da je) in vprašaš, zakaj nisi bila izbrana. Tako boš dobila odgovore, zakaj ne ti in videla, kje je težava (prirejeni razpisi, pomanjkanje izkušenj, več pričakovane proaktivnosti,...). Pa srečno!

Kvačkam.
In #štrikam#.

Neposredna povezava do sporočila: 61
27.2.2014 8:35:09   
oka
Glede subvencij za samozaposlene: Tudi jaz sem slišala, da jih ne bo več. Je pa tako, da moraš dobro, dobro in še enkrat dobro premisliti. Ni tako enostavno. Ja dobiš tistih 4.500,00 ampak je pogoj, da imaš s.p. odprt vsaj dve leti. V teh dveh letih moraš plačevati prispevke. Mogoče lahko začneš z minimalnimi, moraš pa ob odprtju oddati tudi napoved za predvidene prihodke. Tu ti potem davčna določi še akontacijo za plačevanje davka od dohodka, ki jo jasno moraš plačevati. Potem so tu še stroški preživljanja sebe in družine (ki pa ti ne zmanjšujejo osnove za dobiček) in stroški dejavnosti (pisarniški material, računovodja, bencin...). In ko daš to na papir ugotoviš, da teh 4.500 niti ne zadostuje za plačevanje prispevkov za dobo dveh let, če seveda vzameš v obzir da boš ta denar dala samo za prispevke in za nič drugega.

Da ne govorim o tem, da ti neporabljeni del subvencije konec leta pade pod prihodke in ti poveča dohodek in s tem osnovo za davek.
Pa še nekaj je. Subvencije se ne dobi takoj ob odprtju. Čakalna doba je nekje tri mesece. V teh treh mesecih moraš plačevati prispevke z ali pa brez subvencije. Imeti moraš denar za zagon oz. začetek dejavnosti. Če za to porabiš del subvencije, se ti spet zmanjša razpoložljivi znesek za prispevke.

In v tem času (2 leti) moraš živeti in preživeti kakor veš in znaš. Tudi če se zalomi (pa ne želim biti negativna) ali pa če dobiš novo službo to nobenega ne bo zanimalo. Če zapreš, moraš vračati sorazmerni delež oz. neporabljeno subvencijo.

Skratka subvencija ja, v primeru, da imaš že vnaprej redne in zanesljive odjemalce tvojih storitev. Subvencija ni darilo države, saj ji vse in še več vrneš s prispevki in davkom od dohodka.

Neposredna povezava do sporočila: 62
27.2.2014 9:20:03   
ronja
Vem, da subvencija ni darilo, saj tudi ne nameravam živet od države:). Samo če bi mi država pokrila vsaj del davkov, bi si še upala, tako pa se nikakor ne izide. Sicer lahko baje subvencijo razdeliš, da se vsak mesec nekaj porabi in da jo s tem lahko preneseš naprej (tako so meni razložili). Dobička zaenkrat ne predvidevam, v dveh letih pa bi se že videlo, ali zadeva laufa ali ne. Nisem računala, da bi mi od tega denarja kaj ostalo, samo da ne bi imela za vratom tistega: če ne zaslužiš vsaj 800€ bruto, potem si v minusu... Ker toliko vem, da ne bi, na začetku ne bi verjeno niti četrtine tega. In če bi mi subvencija krila prispevke, bi pač poizkusila, tako pa pač ne bom, ker nisem nora. Bom pač delala kaj drugega oz. drugače.

Kar se pa službe tiče, večina delodajalcev z veseljem zaposli spja namesto, da ga redno zaposlijo, ker imajo tako z njim manjše stroške. To se da, tako da ta del me niti ne skrbi, bi jim že razložila, zakaj jim je to v interesu, če bi bila v tej situaciji:).

Vsekakor se državi splača, itak da ti ne dajo nekaj kar tako - to me niti ne moti - samo gledam iz svojega kota in bi mi pač subvencija zmanjšala tveganje na sprejemljivo raven, brez nje, je pa pač preveliko, ker nimam biznisa, ki bi laufal, ker niti ne moreš tega legalno naredit, če nimaš podjetja. Zato zdaj iščem druge možnosti če se pa vmes še tu kaj odpre, pa še toliko boljše.

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 63
27.2.2014 19:01:34   
LuLu

kaj delam narobe?

preveč je brezposelni. Če bi 10 let nazaj vztrajno pisala prošnje in dela ne dobila, bi delala nekaj narobe, tako pa mogoče niti ne delaš. Vas je morda le preveč, ki delate prav in le eden je izbran. Slabi časi za zaposlovanje so

Neposredna povezava do sporočila: 64
27.2.2014 19:02:20   
LuLu

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Lulu, ti si že našla službo?

da

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 65
27.2.2014 19:07:56   
LuLu

IZVIRNO SPOROČILO: oka

Glede subvencij za samozaposlene: Tudi jaz sem slišala, da jih ne bo več.

http://www.ess.gov.si/iskalci_zaposlitve/programi/samozaposlovanje
http://www.siol.net/novice/gospodarstvo/2014/01/subvencija_za_samozaposlitev.aspx

Subvencij za samozaposlitev letos ni. Namesto tega je program PODJETNO V SVET PODJETNIŠTVA, pripravljen za posamezne regije... guglajte in preberite user posted image
https://www.google.si/search?q=podjetno+v+svet+podjetni%C5%A1tva&rlz=1C1CHMO_slSI577SI577&oq=podjetno+v+svet+podjetni%C5%A1tva&aqs=chrome..69i57j0l5.5152j0j4&sourceid=chrome&espv=210&es_sm=122&ie=UTF-8

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 66
27.2.2014 19:08:36   
ronja
Čestitaaaam!!!user posted image To so pa fajn novice!user posted image Eto, punce, saj enkrat pa rata:).

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 67
27.2.2014 19:10:02   
LuLu

Joj, bedno. Ampak ni drugega kot da vztrajaš......in vztrajaš.

Dve stvari lahko narediš - pokličeš potem ko po pošlješ prošnjo, npr čez dva, tri dni in vprašaš o možnostih.
Pokličeš, ko je  razpis zaključen (ali pa misliš, da je) in vprašaš, zakaj nisi bila izbrana. Tako boš dobila odgovore, zakaj ne ti in videla, kje je težava (prirejeni razpisi, pomanjkanje izkušenj, več pričakovane proaktivnosti,...). Pa srečno!

se strinjam... ma jaz bi danes kar osebno povsod šla. Preko telefona se te lahko hitro reši, osebno si lahko več časa vzameš, več sprašuješ...

Neposredna povezava do sporočila: 68
27.2.2014 19:12:10   
LuLu

Čestitaaaam!!!user posted image To so pa fajn novice!user posted image Eto, punce, saj enkrat pa rata:).

Hvala user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 69
27.2.2014 19:16:28   
LuLu

Lulu, ti si že našla službo?

če bi kdaj še oko in miško vrgla na kako drugo stran, bi to že vse vedla... ti, ti, ti user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 70
27.2.2014 19:17:41   
ronja
haha, še sem nisem šla, kaj šele tja:D. Bit če bolje, neko viče...user posted image

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 71
27.2.2014 19:19:19   
LuLu

haha, še sem nisem šla, kaj šele tja:D. Bit če bolje, neko viče...user posted image

ok user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 72
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?