ronja
|
Lej, en kup ljudi je brezposelnih, jaz tudi. Ampak moram priznat, da sem trenutno prav srečna, zdi se mi, da gre življenje na boljše - počasi se stvari premikajo in sem prepričana, da bom tudi službo dobila, če ne službe, pa vsaj dovolj dela (delo se veliko lažje dobi kot službo). Poizkušaj gledat na življenje čim bolj celovito - ok, službe nimaš, denar rabiš, ampak ostale stvari - so ok? Tvoji otroci zdravi? Tvoj zakon/izvenpartnerska skupnost/karkolipač srečna? Ni samo ta preklet denar. Ja, saj ga rabimo, ampak večinoma nam ne gre tako zelo za nohte, da ne bi imeli kaj jest in če te partner razume in ve, da se trudiš in ima službo, potem ni tak problem... Za tiste male luksuze za svoje otroke pa lahko zaslužimo prek raznih avtorskih, podjemnih itd... pogodb, s sezonskim delom itd... Dokler pač ni službe. Ja, delovna doba ne teče, pa saj mi itak ne bomo penzije dobivali:D. Dodatno zdravstveno si pa sama plačuješ, pa je. Ne rečem, da je fajn vse to, samo da ni tako grozno, da bi te moralo bit zato kaj sram. Sama imam sicer malo drugačno situacijo, ker na razpisih, kjer sem bila blizu ali so me izbrali, potem niso dobili denarja za to delovno mesto, ampak končni učinek je isti - da nimam službe:D. Ampak si vedno rečem, da še nisem vsega poizkusila in da tudi čas teče in se sproti nove stvari odpirajo. Nekaj časa tako nisem mogla biti zelo aktivna pri iskanju službe (ok, sem poslala prošnje na dela, ki sem jim ustrezala, samo teh je malo, moj poklic ni glih iskan;). Zato se pač učim nekaj drugega. Mogoče bom imela tu več sreče, trenutno me celo bolj veseli:). Zakaj pa se ne samozaposliš, s subvencijo? Ker jih ni več in jih ne bo več - info iz zavoda za zaposlovanje, izpred 2 tednov. S subvencijo bi se tudi sama takoj samozaposlila, ker bi se mi potem računica izšla, tako si pa ne upam, ker je prevelik riziko, da bom delala ko budala, pa bila v minusu.