|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nadaljevanje zgodbe oz. kar zakljucek
27.1.2014 13:49:22   
Frodo Bisagin
Meseca marca, leta gospodnjega 2011 sem odprla temo – Zastopnik otoka.... potrebujem pomoc ( http://www.ringaraja.net/forum/zastopnik-otroka-potrebujem-pomoc/m_5644746/tm.htm ) upam, da link dela. V zadnjih mesecih je punca o kateri sem pisala postala polnoletna, moja malenkost se je pa odlocila, da zgodbo napisem do konca.

Zgodbo sem za RR zakljucila v trenutku, ko sem ugotovila, da doticni oce bere RR oz., da ga je nekdo, ki bere RR prepoznal im mu pvedal za thread. Namreč, doticni »oce« je zacel kar vse povprek klicati »sumnjive« ljudi, krical na njih, jih zmerjal in obdolzeval, da hocejo uniciti njegov ugled, da lazejo in ga zalijo. Celo lastno hcerko je kricaje obdolzil, da je ona tista, ki pise na internetu. Pateticno je pojasnil, kako so ga obvestili da nekdo o njemu pise popolne neresnice – sicer mi ni prav jasno kako so ga prepoznali in kako se je sam brez tezav prepoznal.

Skratka, prenehala sme pisati, ko se »oce« strinjal , da deklica zivi z babico, vendar je istocasno vztrajal, da ima on cez celotne finance in premozenje. Po veliko vlozenega truda in dela je srecanje deklice z ocetom bilo organizirano na CSD-ju v kraju bivanja deklice. Kot ze tedaj omenjeno , ocitno ima "oce" nerazciscene zadeve z nekdanjo zeno, pokojno mamo deklice, saj se je razgovor vec vrtel okoli tega kaj mu je ona vse naredila in kako je on oh in sploh najbolj in nevem kaj, kot okoli deklice. Tulil je (slisalo se ga je krepko cez vrata) , da je on premozen podjetnik in da ima dva avta ter, da ni zainteresiran za deklicin denar, pokojnino po mami ter stanovanje, ki naj bi ga deklica podedovala. Njega namrec predvsem skrbi, da jo babica ne bi pretentala in ji ukradla premozenje, ceprav je deklica edini dedic te babice.
»Oce« je zavrnil predlog varuha clovekovih pravic, da se deklici dodeli zagovornik – ker je to nepotrebno ker bo ze on uredil kar je najbolje za njo. V vmesnem casu je brez vednosti deklice, CSD-ja ali kogar koli drugega le-tej spremenil naslov stalnega bivalisca. Ko je deklica jokala, da ne zeli ziveti v mestu kjer zivi oce in da zakaj ji je brez vprasanja zamenjal mesto stalnega bivalica, odgovoril – da za njo itak nima mesta in da ni niti planiral da zivi z njim; prijavljena bo pa pri njem, ker on tako rece in tako bo, kot on rece.
Zal, je postalo povsem jasno, da je ta sprememba naslova potrebna zgolj zaradi bancnih izpiskov in eventualnih malverzacij.
Na banki je zahteval, da vse podatke in izpiske posiljajo njemu oz. hotel je celo zapreti deklicin racun (na sreco ga ni mogel , ker je to nek racun za mlade in ga je odprla deklica sama) in transakcije ter denar preusmeriti na racun, ki ga je za deklico on odprl; na ZPIZ-u je zahteval, da se pokojnina, ki jo deklica prejema po materi izplacuje na njegov racun oz. na racun , ki ga je on odprl za deklico in ima na njem neomejeno pooblastilo. Racun je odprl pa na banki, ki v kraju kjer deklica zivi nima niti podruznice, niti bankomata. Na ZPIZ-u ocitno in na sreco se delajo ljudje z zdravo pametjo in ni bilo potrebno dosti, da so dojeli kam pes taco moli in njegovi zgodbi niso nasedli. Ko je dkelica ugovarjala, da si s tem racunom nima kaj pomagat, ji je odgovoril, da ima kartico in ji bo on lahko dal gor koliko bo potrebovala. Povedal je tudi, da jo babica mora vzdrzevati, ce z njo zivi in da bo treba njen denar investirati.

Zal, postalo je povsem jasno, da je ta sprememba naslova potrebna zgolj zaradi bancnih izpiskov in eventualnih malverzacij v zvezi s tem, kateri CSD je pristojen, saj se je jasno vedelo, da na CSD.ju v njegovem kraju bivanja ima privilegiran polozaj do te mere, da niso ravnali v otrokovo korist. Namrec »oce« kljub pozivu UE ni hotel dovoliti/privoliti, da je uradni naslov stalnega bivalisca tudi dejanski naslov na katerem deklica zivi. Deklica je podala zahtevek za ugotavljanje dejanskega stalnega bivalisca. Postopek ze sam po sebi traja dolgo, a »oce« ga je dodatno maksimalno oviral. Oviral jo je tudi pri pridobivanju dokumentov – saj ni zelel niti slisati, da mora tudi on priti na UE za izdajo potnega lista oz vlogo za potni list. Povedal ji je naj se znajde, saj on nima casa za te neumnosti. Malo je manjkalo, pa deklica ne bi mogla s solo na izlet.
Ze zelo dolgo (kar nekako od takrat, ko se je zadeva razjasnila in je postalo jasno, da deklica ne bo financno ugodna resitev njegovih tezav) »oce« prezivnine ne placuje vec, saj naj binjegova zena bila brezposelna. Njegovo uspesno podjetnistvo ni bilo tako uspesno kot je tulil na CSD-ju. Kar kmalu se sel v delovno razmerje in zaprl uspesno!? podjetje. Vse od tedaj je deklico obiskal morda dvakrat, poklice jo bore malo. Nazadnje za 18. RD, da ji pove, da ji bo ze dal nekaj denarja, ko bo premogel. Zanimivo je, da nihce, niti deklica sama, ni imel pooblastil, da bi sprozil tozbo za prezivnino oz. podal zahtevo na jamstveni sklad. Ko je pa deklica dopolnila 18. se je pa zadeva spremenila. Ona lahko vlozi zahtevek. Verjetno je zato bilo potrebno poklicati in povedati, da ji bo kmalu nekaj dal!?.
Dovolj zgovorno je, da njegova hcerka se dan danes ni spoznala ne svoja polbrata ne svoje macehe. »Oce« se vedno meni, da se nje njegova nova druzina ne tice, pa ni potrebe, da se spoznajo.
Koliko je »oceta« je bilo jasno ze takrat, ko je svojo nekdanjo zeno, ki se je vozila skupaj z 2. letno hcerko, rinil s ceste, ker ga je zapustila. To je osebek, ki je svoji hcerki direktno rekel, da je ona kriva, da on ni koncal fakultete, ker se je rodila, to je osebek, ki si ne zasluzi, da bi bil oce in to je osebek, ki za kaj takega ni sposoben. Ostal je na ravni spermodajalca in nikoli ne bo nic vec. Zapisala sem samo nekatere detajle njegove gnilobe, zakomplesanosti in zlehtnobe, ki jih je zlival po lastni hcerki. Vec kot toliko ni potrebno. Lahko je polikan, glasen, aroganten in napihnjen vendar je se vedno in vedno bo - gnoj.




Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nadaljevanje zgodbe oz. kar zakljucek
27.1.2014 14:56:23   
petea

IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin
Vse od tedaj je deklico obiskal morda dvakrat, poklice jo bore malo. Nazadnje za 18. RD, da ji pove, da ji bo ze dal nekaj denarja, ko bo premogel. Zanimivo je, da nihce, niti deklica sama, ni imel pooblastil, da bi sprozil tozbo za prezivnino oz. podal zahtevo na jamstveni sklad. Ko je pa deklica dopolnila 18. se je pa zadeva spremenila. Ona lahko vlozi zahtevek.



Svašta.
Upam, da ste tisti, ki deklici pomagate, ji sedaj svetovali, naj le vloži preživninsko tožbo.

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: nadaljevanje zgodbe oz. kar zakljucek
27.1.2014 15:25:53   
mateyka
upam, da ni pobiral mamine pokojnine in ni prodal stanovanja? user posted image sicer ne poznam detaljev, samo sem vedno mislila, da imajo otroci po 12 letu tudi besedo zraven kako bo urejen njihov status?
in zaželi deklici in babici vse najboljše v prihodnosti ter uspešno šolanje in kariero zanjo. user posted image user posted image

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: nadaljevanje zgodbe oz. kar zakljucek
27.1.2014 17:55:08   
Stanislava_
Človeška zloba ne pozna meja.

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: nadaljevanje zgodbe oz. kar zakljucek
27.1.2014 19:06:59   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

upam, da ni pobiral mamine pokojnine in ni prodal stanovanja? user posted image sicer ne poznam detaljev, samo sem vedno mislila, da imajo otroci po 12 letu tudi besedo zraven kako bo urejen njihov status?
in zaželi deklici in babici vse najboljše v prihodnosti ter uspešno šolanje in kariero zanjo. user posted image user posted image


Ne, ni uspel pobiratio pokojnine niti prodati stanovanja. Slisati je bilo tudi o scenariju, da je bilo stalno bivalisce zamenjano zato, da bi lahko dobil privoljenje CSD, da se stanovanja proda ter kupi drugo, vecje, da bi bilo domnevno mesta tudi za njo. Morda zato tako hud odpor in nagajanje, da bi deklica imela dejanski naslov stalnega bivalisca.
Deklica je odlicna ucenka, ki se pripravlja za vpis na fakulteto - hvala za vse lepe zelje.

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: nadaljevanje zgodbe oz. kar zakljucek
27.1.2014 19:09:41   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: petea


IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin
Vse od tedaj je deklico obiskal morda dvakrat, poklice jo bore malo. Nazadnje za 18. RD, da ji pove, da ji bo ze dal nekaj denarja, ko bo premogel. Zanimivo je, da nihce, niti deklica sama, ni imel pooblastil, da bi sprozil tozbo za prezivnino oz. podal zahtevo na jamstveni sklad. Ko je pa deklica dopolnila 18. se je pa zadeva spremenila. Ona lahko vlozi zahtevek.



Svašta.
Upam, da ste tisti, ki deklici pomagate, ji sedaj svetovali, naj le vloži preživninsko tožbo.


Opcijo pozna, njeno pa je kako se bo odlocila. Zelo tezko je, govoriti ji karkoli proti ocetu. Navsezadnje, ce bo imela vecji mir, ce ne bo tozila - naj bo tako. V vmesnem casu, ker oce ni placeval njej so pa steli prezivnino v cenzus, je prosila oceta, ce lahko uredita tako, da se ji to ne steje kot prihodek, ker ga dejansko niti ne dobi. Tudi tukaj je bila ovira ker - naj bi ji nekoc ze dal, ko bo lahko.


_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: nadaljevanje zgodbe oz. kar zakljucek
27.1.2014 19:10:26   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

Človeška zloba ne pozna meja.


Na zalost.

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: nadaljevanje zgodbe oz. kar zakljucek
27.1.2014 20:22:35   
Kerensa
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin
Zanimivo je, da nihce, niti deklica sama, ni imel pooblastil, da bi sprozil tozbo za prezivnino oz. podal zahtevo na jamstveni sklad. Ko je pa deklica dopolnila 18. se je pa zadeva spremenila. Ona lahko vlozi zahtevek. Verjetno je zato bilo potrebno poklicati in povedati, da ji bo kmalu nekaj dal!?

Prvi pogoj pri njej je, da ne sme živeti z očetom oz. da ne smeta imeti skupnega stalnega bivališča. Ona mora dokazati, da je s polnoletnostjo ustvarila tudi samostojno gospodinjstvo. Če bi imela skupnega z očetom, potem bi jo bil le ta dolžan preživljati v celoti, dokler bi se šolala (oz. največ do 26-ega leta) - ko pa se odseli in postane samostojna, on postane preživninski zavezanec.

Ta oče je šele s puncinim 18-im rojstnim dnevom postal preživninski zavezanec (če je izpolnjen pogoj njenega samostojnega gospodinjstva). Preživnina pa otroku ne pripada sama od sebe, ampak jo mora zahtevati. Sporazum, seveda, v njenem primeru ni mogoč, zato mora punca najprej vložiti tožbo na pristojnem sodišču. Glede na njeno situacijo lahko skupaj s tožbo odda še prošnjo za oprostitev sodnih stroškov in prošnjo za prednostno obravnavo. Kljub temu je težko verjetno, da bo 1. obravnava na vrsti prej, kakor v pol leta. In ker je, sodeč po napisanem, oče strokovnjak za zavlačevanje uradnih zadev, se lahko tožba na sodišču vleče zelo dolgo. V kolikor pa se po nekem čudežu ne bi, je lahko zadeva zaključena že na 1. obravnavi in je vse pravnomočno prej, kakor v enem letu. Ampak to so izjeme, ne pravilo.

Bistvo je, da mora imeti punca najprej v rokah pravnomočno sodbo o določenem znesku preživnine, ki ji pripada (v tožbi naj ne pozabi napisati, da zahetva preživnino tudi za nazaj - od dneva, ko si je ustvarila lastno gospodinjstvo - če tega ne bo napisala, ji bo pripadala samo od prvega meseca po pravnomočnosti sodbe dalje). Ko po pravnomočnosti oče tri mesece zaporedoma ne bo plačal preživnine, pa mora ona najprej oddati zahtevo za izvršbo na sodišče. Glede na to, da je oče zaprl "uspešno" podjetje in se zaposlil in glede na to, da že zdaj nič ne plačuje, predvidevam, da se je zaposlil za minimalno plačo. Ne vem na pamet, ampak naj nekdo preveri, ali za preživninske izvršbe velja enak zakon, kakor za davčne izvršbe. Pri navadnih, sodnih izvršbah namreč od minimalne plače ne morejo trgati niti 1€, pri davčnih pa lahko 1/3 minimalne plače. Če kdo ve, ali je pri preživninskih enako...

V glavnem - ta vrsta izvršbe pri očetu verjetno ne bo uspešna, zato naj punca v izvršbi zahteva tudi rubežć premičnega in nepremičnega premoženja. To je edina možnost, da pride do tistega, kar ji pripada. In če bi očetu grozilo, da ostane brez stanovanja in/ali avtomobila, bo verjetno prej napraskal denar. Naj pa pisno ona obvesti sodišče, da obstaja možnost, da je oče po njeni polnoletnosti, v izogib izvršbi, prepisal svoje premoženje na ženo in/ali drugega otroka. To se namreč smatra kot goljufija in v skrajni sili (je pa to seveda spet dolgotrajen postopek na sodišču) lahko te prepise premoženja razveljavijo.

No, ko 3 mesece po pravnomočnosti sodbe o znesku preživnine oče le te ne bo plačal, pa ona lahko šele odda vlogo na preživninski sklad, skupaj z dokazilom, da je oddala tudi izvršbo. Preživninski sklad ima, po ZUP-u, 60 dni časa, da odloči o vlogi. Če bo popolna, potem čakajo 3 mesece, da vidijo uspešnost izvršbe. In če le ta ne bi bila uspešna (po 5-ih mesecih od oddaje izvršbe), potem imajo spet 60 dni časa, da izdajo sklep o tem, da ji pripada nadomestilo preživnine, ki pa znaša nekaj manj, kakor 100€/mesečno. Po tem, ko bi ona to odločbo prejela, je še 15-dnevni rok za pravnomočnost. In ko to poteče (+ če ni ugovorov), dobi teh 100€ prvi naslednji mesec po mesecu, v katerem je sklep postal pravnomočen.

Vse skupaj torej cca. 2 leti od danes, če bi vse potekalo gladko. Kar pa pri njej zagotovo ne bo.

Dokler pa nima pravnomočne sodne odločbe o tem, da ji mora oče plačevati preživnino, pa ga niti na policijo ne more prijaviti za kaznivo dejanje neplačevanja preživnine, ki se zadnja leta preganja tudi po uradni dolžnosti, ne samo na zasebne tožbe.

Skratka - naj se pripravi na dolga leta sodišč in birokracije.

_____________________________

I am not what happened to me.

I am what I choose to become.

I lost my mind, but I found my soul.

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: nadaljevanje zgodbe oz. kar zakljucek
27.1.2014 22:23:26   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa
Dokler pa nima pravnomočne sodne odločbe o tem, da ji mora oče plačevati preživnino, pa ga niti na policijo ne more prijaviti za kaznivo dejanje neplačevanja preživnine, ki se zadnja leta preganja tudi po uradni dolžnosti, ne samo na zasebne tožbe.

Skratka - naj se pripravi na dolga leta sodišč in birokracije.


Odlocbo ima. Za policijo pa nisem vedela, da se po novem s tem ukvarja, je pa dobrodosla informacija. Kako se bo punca odlocila ne vem, obcutek pa imam, da se bo za tozbo odlocila.


_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu Kerensa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: nadaljevanje zgodbe oz. kar zakljucek
27.1.2014 22:25:20   
Kerensa
Če ji je preživnina že določena in je sodba že pravnomočna, potem naj samo še počaka tri mesece od pravnomočnosti (če niso že mimo) in potem uredi vse, kar sem napisala.

Pri meni je postopek od dneva, ko sem vložila tožbi za ločitev in prteživnino, pa do dneva, ko sem dobila prvo nakazilo od Preživninskega sklada, trajal 9 let. V vednost.

Neplačevanje preživnine pa je (mislim, da) 203. člen novega KZ. Prijava se opravi na PP njenega stalnega bivališča.

< Sporočilo je popravil Kerensa -- 27.1.2014 22:26:31 >


_____________________________

I am not what happened to me.

I am what I choose to become.

I lost my mind, but I found my soul.

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: nadaljevanje zgodbe oz. kar zakljucek
27.1.2014 22:39:53   
skuštrana
Zloba in pohlep. Fuj.

Punci pa zelim vse lepo za vnaprej.

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Kerensa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: nadaljevanje zgodbe oz. kar zakljucek
27.1.2014 23:35:25   
nejcko
Zgodbe v celoti ne poznam, ampak žalostno vse skupaj user posted image Res človek težko dojame, da je kaj takega sploh možno, ampak očitno je, ker je veliko takih in podobnih zgodb user posted image

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: nadaljevanje zgodbe oz. kar zakljucek
28.1.2014 9:51:19   
nyna84

IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin


IZVIRNO SPOROČILO: petea


IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin
Vse od tedaj je deklico obiskal morda dvakrat, poklice jo bore malo. Nazadnje za 18. RD, da ji pove, da ji bo ze dal nekaj denarja, ko bo premogel. Zanimivo je, da nihce, niti deklica sama, ni imel pooblastil, da bi sprozil tozbo za prezivnino oz. podal zahtevo na jamstveni sklad. Ko je pa deklica dopolnila 18. se je pa zadeva spremenila. Ona lahko vlozi zahtevek.


Svašta.
Upam, da ste tisti, ki deklici pomagate, ji sedaj svetovali, naj le vloži preživninsko tožbo.

Opcijo pozna, njeno pa je kako se bo odlocila. Zelo tezko je, govoriti ji karkoli proti ocetu. Navsezadnje, ce bo imela vecji mir, ce ne bo tozila - naj bo tako. V vmesnem casu, ker oce ni placeval njej so pa steli prezivnino v cenzus, je prosila oceta, ce lahko uredita tako, da se ji to ne steje kot prihodek, ker ga dejansko niti ne dobi. Tudi tukaj je bila ovira ker - naj bi ji nekoc ze dal, ko bo lahko.

A se hecaš? Zakaj pa ni vložila pritožbe, da naj ji ne upoštevajo dohodka, ki ga v bistvu ni? Halo? Ti CSD-ji so res katastrofa. user posted image Sej bi lahko to dokazala z bančnimi izpiski. Oz. bi CSD lahko sam preveril.

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: nadaljevanje zgodbe oz. kar zakljucek
28.1.2014 10:35:54   
mika
To je zgodba iz zone somrakauser posted image ...verjamem, da obstajajo takšni osebki, kot je ta oče, ampak 'ne morem verjet'... Sedaj so vsaj leta na dekličini strani, da bo lahko urejala zadeve.


Veliko uspeha in sreče ji želim, da bo našla svoj mir in si uredila življenje, tako kot želiuser posted image

(odgovor članu nyna84)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   [Brisano sporočilo]
28.1.2014 12:19:37   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Kerensa)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   [Brisano sporočilo]
28.1.2014 12:20:59   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: nadaljevanje zgodbe oz. kar zakljucek
28.1.2014 17:49:19   
Kerensa

IZVIRNO SPOROČILO: nyna84


IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin


IZVIRNO SPOROČILO: petea


IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin
Vse od tedaj je deklico obiskal morda dvakrat, poklice jo bore malo. Nazadnje za 18. RD, da ji pove, da ji bo ze dal nekaj denarja, ko bo premogel. Zanimivo je, da nihce, niti deklica sama, ni imel pooblastil, da bi sprozil tozbo za prezivnino oz. podal zahtevo na jamstveni sklad. Ko je pa deklica dopolnila 18. se je pa zadeva spremenila. Ona lahko vlozi zahtevek.


Svašta.
Upam, da ste tisti, ki deklici pomagate, ji sedaj svetovali, naj le vloži preživninsko tožbo.

Opcijo pozna, njeno pa je kako se bo odlocila. Zelo tezko je, govoriti ji karkoli proti ocetu. Navsezadnje, ce bo imela vecji mir, ce ne bo tozila - naj bo tako. V vmesnem casu, ker oce ni placeval njej so pa steli prezivnino v cenzus, je prosila oceta, ce lahko uredita tako, da se ji to ne steje kot prihodek, ker ga dejansko niti ne dobi. Tudi tukaj je bila ovira ker - naj bi ji nekoc ze dal, ko bo lahko.

A se hecaš? Zakaj pa ni vložila pritožbe, da naj ji ne upoštevajo dohodka, ki ga v bistvu ni? Halo? Ti CSD-ji so res katastrofa. user posted image Sej bi lahko to dokazala z bančnimi izpiski. Oz. bi CSD lahko sam preveril.

Za CSD je edini dokaz o neprejemanju pripadajoče preživnine oddana izvršba. Sem bila sama v enaki situaciji in ni pomagal noben izpisek s TRR. Zna pa biti, da upoštevajo tudi prijavo KD na PP.

_____________________________

I am not what happened to me.

I am what I choose to become.

I lost my mind, but I found my soul.

(odgovor članu nyna84)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: nadaljevanje zgodbe oz. kar zakljucek
28.1.2014 17:50:25   
Kerensa

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa
Pri meni je postopek od dneva, ko sem vložila tožbi za ločitev in prteživnino, pa do dneva, ko sem dobila prvo nakazilo od Preživninskega sklada, trajal 9 let.


oooo, faaaaak!!!


Sem se zlagala. 8 let.

Prvič sem tožbo za preživnino oddala aprila 2005. Prvo nadomestilo s Preživninskega sklada sem dobila januarja 2013.

_____________________________

I am not what happened to me.

I am what I choose to become.

I lost my mind, but I found my soul.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   [Brisano sporočilo]
28.1.2014 19:55:15   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Kerensa)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: nadaljevanje zgodbe oz. kar zakljucek
28.1.2014 19:57:42   
Kerensa
Dvomim, da kaj mislijo user posted image , ampak je pa dejstvo, da se samo od preživnine (dejanske ali pa tiste od sklada) ne da živeti.

Pa saj veš... smo zgurali ta težka leta. Tako in drugače. Zdaj pa guramo dalje. Saj še malo, pa bo avgust 2015, ko bodo menda te vrste problemi rešeni.

_____________________________

I am not what happened to me.

I am what I choose to become.

I lost my mind, but I found my soul.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   [Brisano sporočilo]
29.1.2014 8:33:31   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Kerensa)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?