Frodo Bisagin -> nadaljevanje zgodbe oz. kar zakljucek (27.1.2014 13:49:22)
|
Meseca marca, leta gospodnjega 2011 sem odprla temo – Zastopnik otoka.... potrebujem pomoc ( http://www.ringaraja.net/forum/zastopnik-otroka-potrebujem-pomoc/m_5644746/tm.htm ) upam, da link dela. V zadnjih mesecih je punca o kateri sem pisala postala polnoletna, moja malenkost se je pa odlocila, da zgodbo napisem do konca. Zgodbo sem za RR zakljucila v trenutku, ko sem ugotovila, da doticni oce bere RR oz., da ga je nekdo, ki bere RR prepoznal im mu pvedal za thread. Namreč, doticni »oce« je zacel kar vse povprek klicati »sumnjive« ljudi, krical na njih, jih zmerjal in obdolzeval, da hocejo uniciti njegov ugled, da lazejo in ga zalijo. Celo lastno hcerko je kricaje obdolzil, da je ona tista, ki pise na internetu. Pateticno je pojasnil, kako so ga obvestili da nekdo o njemu pise popolne neresnice – sicer mi ni prav jasno kako so ga prepoznali in kako se je sam brez tezav prepoznal. Skratka, prenehala sme pisati, ko se »oce« strinjal , da deklica zivi z babico, vendar je istocasno vztrajal, da ima on cez celotne finance in premozenje. Po veliko vlozenega truda in dela je srecanje deklice z ocetom bilo organizirano na CSD-ju v kraju bivanja deklice. Kot ze tedaj omenjeno , ocitno ima "oce" nerazciscene zadeve z nekdanjo zeno, pokojno mamo deklice, saj se je razgovor vec vrtel okoli tega kaj mu je ona vse naredila in kako je on oh in sploh najbolj in nevem kaj, kot okoli deklice. Tulil je (slisalo se ga je krepko cez vrata) , da je on premozen podjetnik in da ima dva avta ter, da ni zainteresiran za deklicin denar, pokojnino po mami ter stanovanje, ki naj bi ga deklica podedovala. Njega namrec predvsem skrbi, da jo babica ne bi pretentala in ji ukradla premozenje, ceprav je deklica edini dedic te babice. »Oce« je zavrnil predlog varuha clovekovih pravic, da se deklici dodeli zagovornik – ker je to nepotrebno ker bo ze on uredil kar je najbolje za njo. V vmesnem casu je brez vednosti deklice, CSD-ja ali kogar koli drugega le-tej spremenil naslov stalnega bivalisca. Ko je deklica jokala, da ne zeli ziveti v mestu kjer zivi oce in da zakaj ji je brez vprasanja zamenjal mesto stalnega bivalica, odgovoril – da za njo itak nima mesta in da ni niti planiral da zivi z njim; prijavljena bo pa pri njem, ker on tako rece in tako bo, kot on rece. Zal, je postalo povsem jasno, da je ta sprememba naslova potrebna zgolj zaradi bancnih izpiskov in eventualnih malverzacij. Na banki je zahteval, da vse podatke in izpiske posiljajo njemu oz. hotel je celo zapreti deklicin racun (na sreco ga ni mogel , ker je to nek racun za mlade in ga je odprla deklica sama) in transakcije ter denar preusmeriti na racun, ki ga je za deklico on odprl; na ZPIZ-u je zahteval, da se pokojnina, ki jo deklica prejema po materi izplacuje na njegov racun oz. na racun , ki ga je on odprl za deklico in ima na njem neomejeno pooblastilo. Racun je odprl pa na banki, ki v kraju kjer deklica zivi nima niti podruznice, niti bankomata. Na ZPIZ-u ocitno in na sreco se delajo ljudje z zdravo pametjo in ni bilo potrebno dosti, da so dojeli kam pes taco moli in njegovi zgodbi niso nasedli. Ko je dkelica ugovarjala, da si s tem racunom nima kaj pomagat, ji je odgovoril, da ima kartico in ji bo on lahko dal gor koliko bo potrebovala. Povedal je tudi, da jo babica mora vzdrzevati, ce z njo zivi in da bo treba njen denar investirati. Zal, postalo je povsem jasno, da je ta sprememba naslova potrebna zgolj zaradi bancnih izpiskov in eventualnih malverzacij v zvezi s tem, kateri CSD je pristojen, saj se je jasno vedelo, da na CSD.ju v njegovem kraju bivanja ima privilegiran polozaj do te mere, da niso ravnali v otrokovo korist. Namrec »oce« kljub pozivu UE ni hotel dovoliti/privoliti, da je uradni naslov stalnega bivalisca tudi dejanski naslov na katerem deklica zivi. Deklica je podala zahtevek za ugotavljanje dejanskega stalnega bivalisca. Postopek ze sam po sebi traja dolgo, a »oce« ga je dodatno maksimalno oviral. Oviral jo je tudi pri pridobivanju dokumentov – saj ni zelel niti slisati, da mora tudi on priti na UE za izdajo potnega lista oz vlogo za potni list. Povedal ji je naj se znajde, saj on nima casa za te neumnosti. Malo je manjkalo, pa deklica ne bi mogla s solo na izlet. Ze zelo dolgo (kar nekako od takrat, ko se je zadeva razjasnila in je postalo jasno, da deklica ne bo financno ugodna resitev njegovih tezav) »oce« prezivnine ne placuje vec, saj naj binjegova zena bila brezposelna. Njegovo uspesno podjetnistvo ni bilo tako uspesno kot je tulil na CSD-ju. Kar kmalu se sel v delovno razmerje in zaprl uspesno!? podjetje. Vse od tedaj je deklico obiskal morda dvakrat, poklice jo bore malo. Nazadnje za 18. RD, da ji pove, da ji bo ze dal nekaj denarja, ko bo premogel. Zanimivo je, da nihce, niti deklica sama, ni imel pooblastil, da bi sprozil tozbo za prezivnino oz. podal zahtevo na jamstveni sklad. Ko je pa deklica dopolnila 18. se je pa zadeva spremenila. Ona lahko vlozi zahtevek. Verjetno je zato bilo potrebno poklicati in povedati, da ji bo kmalu nekaj dal!?. Dovolj zgovorno je, da njegova hcerka se dan danes ni spoznala ne svoja polbrata ne svoje macehe. »Oce« se vedno meni, da se nje njegova nova druzina ne tice, pa ni potrebe, da se spoznajo. Koliko je »oceta« je bilo jasno ze takrat, ko je svojo nekdanjo zeno, ki se je vozila skupaj z 2. letno hcerko, rinil s ceste, ker ga je zapustila. To je osebek, ki je svoji hcerki direktno rekel, da je ona kriva, da on ni koncal fakultete, ker se je rodila, to je osebek, ki si ne zasluzi, da bi bil oce in to je osebek, ki za kaj takega ni sposoben. Ostal je na ravni spermodajalca in nikoli ne bo nic vec. Zapisala sem samo nekatere detajle njegove gnilobe, zakomplesanosti in zlehtnobe, ki jih je zlival po lastni hcerki. Vec kot toliko ni potrebno. Lahko je polikan, glasen, aroganten in napihnjen vendar je se vedno in vedno bo - gnoj.
|
|
|
|