|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Postavljanje na nogice-obremenitev....
15.9.2005 23:29:43   
Urška*
Ojla!

Danes sma z Žanom imela posvetovalnico pri 9 mesecih. In me je zdravnica totalno šokirala. Ko sem omenila da se že zelo postavlja na nogice, me je takoj vprašala če se sam postavlja. In ko ji razložim da ko ga npr. hočem dat sedet, on drži nogice ravno in tako močno, da pač malo postojimo, seveda ob opori mene.Pač noče sedet ampak stat. In takoj mi je zabičala da naj tega ne počnemo!!!!ker mu preveč obrmenjujemo hrbtenico!
Ali pa npr ko ga imam v naročju, tudi stoji na mojih bedrah. In kaj je s tem narobe???

A ima zdravnica prav?

Sem čist adijo že, pa se sekiram če sem ga res tolko mantrala ali kaj? Pa saj ga ne silim v to.

JA pa še nekaj, a so vaše 9 mesečnike tudi samo pregledali in konec. Ker pri 6 mes je še njegova osebna zdravnica(ta je zdaj nadomestna)delala ostale stvari, kaj vse že zna, mu nastavljala stvari pred njega če bo prijel,...

Upam za kakšen odgovor!

pa pa
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Postavljanje na nogice-obremenitev....
15.9.2005 23:36:35   
dix
Kaj bi šele nam rekla? Naš je to počel že pri 4 mesecih, za nič na svetu ga nisem prepričala naj ne "stoji" na meni. Pri 9 pa je itak že sam stal...Joj kako bi midva bila bita

Ne se sekirat, otrok očitno to HOČE in ga ne boš prepričala v obratno.

(odgovor članu Urška*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Postavljanje na nogice-obremenitev....
15.9.2005 23:55:38   
Piškotka~
Kaj pa otroci ki shodijo z 9 mesecem? Mislm dohtarji?

(odgovor članu Urška*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Postavljanje na nogice-obremenitev....
16.9.2005 6:26:29   
Lunca1
Naša se tudi postavlja, pa sama v stajici vstane. pri nas jo je samo pregledala,poslla na odvzem krvi in to je bilo to. Smo pa imeli posvetovalnico en dan prej, ker je revčka prehlajena. je bila včeraj čisto hripava. Smo pa drugače dolgi 71 cm, do 8 kg pa nam manjka še 25g.

(odgovor članu Urška*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Postavljanje na nogice-obremenitev....
16.9.2005 8:13:35   
p&b
Mojega so pri 9 mes.v posvetovalnici tudi samo pregledali,stehtali in zmerili.
Zdaj je star dobrih 9 in pol mesecev pa se zadnjih 14 dni postavlja na noge tako,da zadnji teden že hodi ob moji opori,to se mu zdi tako lepo,da se ves čas hoje zelo smeji.
Jaz pravim,da otroka ne smeš sam silit,če pa otrok sam pokaže željo po tem,da želi stati ali hoditi,pa mu ne bom tega branila ampak mu bom pomagala.

Pa lep dan!

(odgovor članu Urška*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Postavljanje na nogice-obremenitev....
16.9.2005 8:26:49   
mia-1
Nas je star komaj 4m in pol pa ze hoče bit na nogah. Sicer pa je moj bratranec z 9 meseci že shodil.

(odgovor članu Urška*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Postavljanje na nogice-obremenitev....
16.9.2005 11:34:32   
Anonimen
Če sam kaže voljo , zakaj ne?!

(odgovor članu Urška*)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   Postavljanje na nogice-obremenitev....
16.9.2005 13:26:26   
asso
V bistvu ga ne bi smeli dati na nogice, ko jih stegnejo. Jaz sem ji jih takrat kar pokrčila in jo dala sedet.
Kasneje je pa sama začela vstajati in takrat sem jo kar pustila, saj jo ne morem non stop popravljati.

Sej, če je to kratek čas na nogicah pa ni panike, če se sam daje na nogice pa sploh ne.


(odgovor članu Urška*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Postavljanje na nogice-obremenitev....
16.9.2005 13:32:33   
Urška//
OJla

Jaz sem pri devetih mesecih ze cisto sama hodla,pa je moja hrbtenica cisto OK .

LP

(odgovor članu Urška*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Postavljanje na nogice-obremenitev....
16.9.2005 13:48:52   
asija
Naju je pa pri 9 m grajala, češ da se ne postavlja nič na nogoce. Rekla je, da če ne hodi po štirih to ne spada med plazenje. Asija se je puzala po trebuhu. To ni štelo. Ko jo je postavila stat se je mala postavila na prstke. Ful je začela paničarit. Tako , da naju je naročila na september, da bo videla če bo potrebno k ortopedu.Sploh ji nisem mogla razložit, da je komaj 14 dni nazaj začela dlje časa samostojno sedet. No 14 dni po posvetovalnici je je prvič vstala ob opori. Sedaj pa že tudi šiba 100 na uro po štirih in ne še malo pa bo shodila. Drugi teden bo kar presenečena.

Tako, da včasih ne vem več kaj si naj mislim.

(odgovor članu Urška*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Postavljanje na nogice-obremenitev....
16.9.2005 14:07:31   
spacey
Urška* po mojem se ne rabiš sekirat .. 100 ljudi 100 čudi in glih tako je pri dohtarjih! Nam je pediatrinja rekla, da če otrok sam hoče naj, ker če ne bi zmogel itak ne bi tega počel.
Naj te potolažim, naš se je predvčeraj zvečer v njegovi postlci postavil na noge .. tok časa je na ograjo plezal z rokicami, dokler ni stal na nogicah in potem me pogleda in veeeliiik nasmeh, ki če ne bi imel ušeh, bi šel kar skozi. Moja mami mu pa itak pravi, da nima riti, ker ko ga primeš za rokice iz polležečega položaja, on direkt na nogice z iztegnjenimi in trdimi nogicami. Sedenje je bil žur, samo nekaj tednov.

Lp in ne sekiraj se.

(odgovor članu Urška*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Postavljanje na nogice-obremenitev....
16.9.2005 16:14:55   
Urška*
asso, sem tudi jaz poskusila tako, da sem mu pokrčila, pa se je začel jokati, pa še tako trdno je držal stegnjene nogice, da se mi je zdelo blesavo ga silit v nekaj kar noče.

Hvala punce, zdaj sem pomirjena!

uživajte še naprej...

(odgovor članu Urška*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Postavljanje na nogice-obremenitev....
16.9.2005 16:27:13   
corfu
Moj se pri osmih sam vstane v posteljici se drži za ograjo in se smeji ko en veselko, v dnevni prikobaca po štiri do taboreja in se ob njem sam vsane si pa zelo zaupa, kajti on bi se kar spustil, tako da moram biti skoz pri njem

(odgovor članu Urška*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Postavljanje na nogice-obremenitev....
16.9.2005 16:33:15   
SISI25
Nam je bilo rečeno takole. OTrok lahko stoji na nogicah, ko se sam postavi nanje in sam dvigne svojo težo, npr. se dvigne ob postelji, sedežni, na pručki... Gre za to, da nogice pokrči in se vstane. Če mu pomagaš ti se to ne sme in je škodljivo za hrbtenico.
Bi pa moja tudi ves čas stala in se včasih dvigneta sama, včasih pa tudi z mojo pomočjo. (čeprav se naj ne bi)
Je pa mene tam v razvojni tako kregala, da kar brezveze. Sem se počutila kot najslabša mama. Potem sta pa še na prste stopila in je bilo itak konec. Me je nadrla, če uporabljata hojico, ko sem rekla, da ne, me je nadrla, da ju sigurno učimo hoditi...
Pa ju nič ne silim, še pazim, da se vstajata sama, ampak včasih se tako upre, da se vstane z mojo pomočjo.
Pa saj bo. Meni se zdi brezveze sekirati. Jaz poskušam čimbolj upoštevati nasvete, včasih jih pa tudi ne.
Se mi pa zdi, da bolj kot jih paziš, slabše je.
MEni je tudi pediatrinaj govorila do 6 meseca nič sedet in jaz sem jo seveda poslušala (razen tako v naročju), ko pa pri 6 mesecih nista znala sama sedeti (seveda nista mogla,če pa ju nikoli nisem dala) je bilo pa spet narobe. Saj na koncu ne veš kaj je prav in kaj ne.

(odgovor članu Urška*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Postavljanje na nogice-obremenitev....
16.9.2005 20:10:10   
BabyDoll
Tudi moj mali je star 9 mesecev in se že kar nekaj časa postavlja na nogice. Pediatrinja, ki drugače vodi razvojno ambulanto, mi je razložila, zakaj ne želijo, da se preveč postavljajo na noge. Narediti sem morala test pred njo. Stopiti sem morala na prste in hoditi po ordinaciji. Vprašala me je kaj čutim. Dejansko ugotoviš, da moraš za tako hojo premakniti težišče telesa nazaj, s tem posledično pa tudi napačno obremeniš hrbtenico. To je edini razlog zakaj odsvetujejo prezgodnje postavljanje na nogice (ne priporočajo stajice, še manj hojice).

(odgovor članu Urška*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Postavljanje na nogice-obremenitev....
16.9.2005 21:32:42   
Anonimen
Tudi pri nas se skoz postavlja na noge npr. v stajici. ko jo pa daš na tla, da se plazi gre pa takoj do kavča in vstane. Jaz jo kar pustim. bom pa videla kaj mi bo rekla pediatrinja v ponedeljek, ko imava posvetovalnico.

(odgovor članu Urška*)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   Postavljanje na nogice-obremenitev....
16.9.2005 23:05:08   
sonjaka
Tudi po mojem (oz. kar sem prebrala) se otroka ne postavlja na noge ali pa sedet, če tega sam ne počne. Če se otrok sam postavi na noge ob kavču, mizi, postelji...pa je to o.k.- očitno to zmore.
Jaz sem se pri hčerki sekirala, ker ni sedela do 7,5 meseca (se je prej plazila), vendar je nisem dajala v sedeč položaj. En dan pa pridem in ona lepo sedi sredi dnevne sobe. Od takrat se je sama usedla in sedela brez prevračaja. Tudi zdaj ko se postavlja na noge in hodi npr. okrog mize, gor in dol ob kavču opažam, da je vse bolj spretna. Bo že sama spustila eno roko in potem še drugo za samostojne korake. Tudi jaz "težko" gledam nekatere otroke, ki jih vodijo starši za rokice (in še to v "luft", ne pred sabo), oni pa hodijo po prstkih in čudno zvijajo nogice. Kot je rekla "BabyDoll" je tako težko hoditi in to ni naravna hoja. Mislim, da pride vse ob svojem času.

(odgovor članu Urška*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
So nočna prebujanja pomembna za dojenčkov ...
Večina staršev se veseli trenutka, ko bo njihov dojenček prespal celo noč, malokdo pa se sprašuje, ali in zakaj so nočna...




Otroci brez varstva
kili kili

Ali bi vozil-a otroka v varstvo v Kamnik ,če bi ga v prihodnosti kdaj odprli?

Ja (19%)

Ni pomembno kje je samo, da dobim varstvo (2%)

Mogoče (7%)

Nevem (14%)

Ne (43%)

Nikoli (16%)


Število vseh glasov: 58

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!