SISI25 -> Postavljanje na nogice-obremenitev.... (16.9.2005 16:33:15)
|
Nam je bilo rečeno takole. OTrok lahko stoji na nogicah, ko se sam postavi nanje in sam dvigne svojo težo, npr. se dvigne ob postelji, sedežni, na pručki... Gre za to, da nogice pokrči in se vstane. Če mu pomagaš ti se to ne sme in je škodljivo za hrbtenico.
Bi pa moja tudi ves čas stala in se včasih dvigneta sama, včasih pa tudi z mojo pomočjo. (čeprav se naj ne bi)
Je pa mene tam v razvojni tako kregala, da kar brezveze. Sem se počutila kot najslabša mama. Potem sta pa še na prste stopila in je bilo itak konec. Me je nadrla, če uporabljata hojico, ko sem rekla, da ne, me je nadrla, da ju sigurno učimo hoditi...
Pa ju nič ne silim, še pazim, da se vstajata sama, ampak včasih se tako upre, da se vstane z mojo pomočjo.
Pa saj bo. Meni se zdi brezveze sekirati. Jaz poskušam čimbolj upoštevati nasvete, včasih jih pa tudi ne.
Se mi pa zdi, da bolj kot jih paziš, slabše je.
MEni je tudi pediatrinaj govorila do 6 meseca nič sedet in jaz sem jo seveda poslušala (razen tako v naročju), ko pa pri 6 mesecih nista znala sama sedeti (seveda nista mogla,če pa ju nikoli nisem dala) je bilo pa spet narobe. Saj na koncu ne veš kaj je prav in kaj ne.
|
|
|
|