ronja
|
Patrino, to mata pa res fajn, da sta tako malo časa prav v službi službi (torej stran od doma). Se strinjam, da se kar pozna, če delaš od doma... Upam, da se tudi nam uspe kdaj zorganizirat, da bi bili prej skup, čeprav kar se njegove službe tiče malo verjetno... Kdaj pa potem tvoj začne, da je ob 2h že doma? To mate res fajn organizirano, svaka čast! Ekonom je zakon, se strinjam, nama je ravno šel pokrov (oz. tista reč, ki skrbi za pritisk gor) rakom žvižgat in ko se preselimo, dobim novega, mogoče za dedka mraza:). Kruhomat je pa fajn zato, da te zjutraj pričaka kruhek. Jasno, da lahko sama prej in boljše narediš kruh, kruhomat je pa fajn za takrat, ko se ti ne da ob 5h vstat, da boš mela ob 6h kruh . Pa včasih za zamesti testo za pico za naslednji dan medtem ko kuhaš kosilo za ta dan. Noži - probaj keramične, po možnosti kake dobre - kyocera je super! Imava dva (enega sva si s slabo vestjo kupila, pa ga skoz uporabljava že par let, drugega sva dobila za darilo - super zadeva, ni treba nič brusit , pa še vitamini se boljše obdržijo, ker manj oksidira - nekaj itak na zraku oksidira, ampak je opazna razlika - ne moreš verjet - jabolko manj porjavi, sva testirala.) Otika, I hear you - pri nas je isto! Sicer ne kuham za večkrat, razen če dam kdaj v zmrzovalnik (samo je mali, pa zabasan navadno s surovimi zadevami (v gl. zelenjavo)), ampak imam isto pozno jeseni/pozimi problem, da ne vem, kako rešit, da ne bi bila že (skoraj) tema, preden pojemo. Sem poizkušala ež najrazličnejše: - po zgledu drugih samo malica namesto kosila - no go - naši hočejo hrano, ornk hrano, sicer so tečni ko satan (to majo po očiju) in pri 4ih take sorte se tega ne grem več probavat - skuhala sem vnaprej kako fižol za pasulj ali kaj takega, naredila testo za pico in pripravila na eno polico, kar bom dala gor, da je bilo hitro narejono, itd... to se je dobro obneslo, samo moraš bit ful discipliniran in vedno vedet za naslednji dan - naju nese dol disciplina in pa spontanost - nam zapaše jest nekaj drugega... - včasih sem skuhala kako enolončnico, bolj kalorično juho itd... in to nalila v termovko in smo to pojedli zunaj s kakimi kruhki s sirom. To se je fajn obneslo, ko sem mela samo punci, mali pa.... je še pujsek, ne morem drugače rečt . Pitat se ni pustil niti pri 6ih mesecih in se ne pusti zdaj, ko ap sam je... pa se zunaj strašno rad polije... Tako ad naslednjo zimo bo že. Upam. - včasih če se zaciklam, si zvečer pogledam kako epizodo Jamies 15 minutes meals ali pa se spomnim, kako kuharji pri Ramseyu tudi morajo naredit celega vraga v pol ure. In si rečem: če lahko oni, lahko tudi jaz. In potem lahko, hehe. - Če bi se disciplinirala, da bi si vsak večer prej pripravila zelenjavo, ki jo bom uporabila, bi sicer super šlo - ker pri nas pojemo res precej abnormalne količine zelenjave in je čiščenje le-te dejansko daleč najdaljši del kuhanja (ker skuha se zelenjava hitro). Sem to že poizkušala, vendar se pojavi še en problem: da mi potem oprano zelenjavo vsi požrejo (oz. požremo), še preden pride do lonca... To se vedano zgodi, tudi če sproti delam, samo takrat je gre pač toliko, koliko je v tem času lahko pojejo, če je pa tam cel lonec opranih kornečkov, ga pa do popoldne ziher ne bo več... Saj vem, da se nad tem ne bi smela pritoževat, saj sem vesela, da so taki... samo je včasih nepraktično:D. mala mravljica in constanca, jaz mam v glavi en spisek "jedi na hitro" stvari, s katerimi res nimaš več kot par minut dela, pa da niso to juhe iz vrečke;). In mi pomaga, kadar pridemo domov in se že vsi trije derejo, ker so lačni (kar je vedno:D). Haha, patrino, to je čisto res, da je vsem ostaim čisto ok, tudi če bi 2x ali pa 3x jedli isto . Tamalidve mata navado rečt, da naj "še kdaj to naredim/va". Včasih vprašam, kaj bi jedli in rečeta nekaj, kar smo jedli danes. In jaz: "Pa to smo že danes. Pa ne moremo 2x isto. Kaj drugega predlagaj." In onidve: "Ja, pa kaj če smo že danes. Če je pa dobro. Zakaj pa ne bi jutri spet, saj si rekla, da je zdravo!" Zdaj pa bodi pameten . costanca, kako idejo lahko dobiš tudi na forumu "kaj pa jutri za kosilo". Ali te zanimajo same ideje za kosila ali bolj sami sistemi, kako naredit, da ni enolično?
_____________________________
http://vecna-optimistka.blogspot.com/
|