Frodo Bisagin
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja Ce verjames sodnikom, verjemi tudi izvedencem iz stroke , ki so povedali, da je dete bilo izstradano. Sodnik pa vedno mora soditi po zakonu, ne glede na to kaj o zadevi osebno meni. Kot sem ze zapisala, pravo ni ujno in vedno pravica. Se strinjam s teboj, opozorila sem te samo na nekonsistenco, ker si v preteklosti zagovarjala, da moramo verjet sodnikom, da sodijo prav. Sama se strinjam, da ne sodijo vedno prav, baje pa če hočejo sodit po zakonih dostikrat celo ne morejo sodit prav (to se mi zdi sploh nesmiselno). Ocitno se ne razumemo dobro. Nimam nobenih tezav s sodbo, z visino kazni ipd. Razmisljam ali je za drugega otroka dobro da zivi s tema starsema oz. med tovrstnimi nazori. Koliko si smemo dovoliti, da nasa prepricanja vplivajno na presojo o negi otrok. o njihovem prehranjevanju itn. Z druge strani pa menim, da si nihce od nas ne bi zelel, da bi njegovega otroka v varstvu imel nekdo, ki je bil obsojen umora otroka zaradi navedenih dejanj. Pravzaprav menim, da bi bil cel rompompom, da ne bi bil niti blizu otroka - vse to v dobro otroka. Ali je v dobro njihovega otroka, da ga prav onadva vzgajata.... ? Še vedno mi ni jasno, kako lahko izstradaš dojenega otroka? MIslim, saj pri 10ih mesecih preživijo komot samo z mlekom, to je dokazano v več študijah, Ce je mleko slabo je hudic. Sem ze dala link na raziskavo, ki povezuje veganstvo z umrljivostjo dojenih otrok - menda manjkajo neke snovi v mleku. No, za člane te sekte se boš verjetno strinjala,d a bi bilo fajn, da bi jih kdo nadziral, ali peljejo svoje dojenčke k zdravniku... Čeprav bi morali starši to vedet - otroku to nič ne pomaga, če potem že nasrka... Tocno o tem sem govorila. Vpliv okolice in nazori okolice, ki mocno vplivajo na nacin zivljenja ter, kot v tem primeru, imajo lahko usodne posledice.