patrino
|
Jaz pa mislim, da je pojem varanje, če odmislimo klasično dajanje dol in vse kar sodi zraven, čisto odvisno od samega para. Dvema je varanje le to, če se eden od niju spusti v spolne odnose z nekom tretjim, drugima dvema je varanje že to, če partner/partnerica le misli na nekoga drugega v spolnem smislu, spet tretjemu paru se varanje ne zdi varanje, če gre le za nek gol ne čustven spolni odnos partnerja z nekom tretjim, do katerega ne čuti drugega, kot spolno privlačnost in ne neke resne ljubezni,.. Po moje je podobno kot z izkazovanjem ljubezni. Nekomu se zdi veliko izkazovanje ljubezni, če partnerja obdari z bogatim materialnim darilom, spet drugemu, če mu desetkrat na dan pove da ga ljubi ( pa čeprav te besede bolj malo prikaže v praktičnem smislu), spet nekomu tretjemu je izkazovanje ljubezni to, da utrujenemu partnerju pusti zjutraj dlje spati in sam poskrbi za deco,.. Sama ne bi želela usmerjati partnerjevih misli, saj še svoje na trenutke komaj in zato ga ne morem in nekako tudi ne želim , da vedno in povsod misli le name. To zna biti malo skeri. Nekako se strinjam s tem, ko moj pravi, da če je poročen, še ne pomeni , da je mrtev . V najinem odnosu bi se zagotovo štelo za varanje vsaka seksualna telesna aktivnost s tretjo osebo, izkazovanje nežnosti in zaupnosti v ljubezenskem smislu , pa čeprav ne na fizični ravni, skrivno sestajanje, pa čeprav le za pogovor,.. Vsak po svoje.