|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Šok!
31.7.2013 9:33:50   
LuLu
Jaz bi se umaknila od obeh. Če sta oba vajina prijatelja, bi seveda prišlo do zamer, kar pa vama ni potrebno. Ko bosta ona2 dozorela in ugotovila, da niste na blokovskem dvorišči, kdo se s kom bolj druži in se tekmuje med sabo, kdo je najboljši prijatelj, kdo ne... do takrat sta umaknjena.. sicer nekje blizu, če bi vaju kdo rabil, ampak se sama ne izpostavljala in iskala njuno družbo.

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 26
31.7.2013 9:48:30   
patrino
Midva sva bila že večkrat v podobni situaciji. Včasih le zaradi začasnih razhajanj, drugič spet zaradi resnih ločitev. Hudo je to, sploh, če si naklonjen obema in se ti zdi , da ima vsak po svoje prav ( tako je pa tako skoraj vedno). Pri nas se nisva postavljala na nobeno stran. Vrata so bila odprta obema ves čas, pa čeprav se je zgodilo, da te je včasih zamikalo, da bi potegnil z enim bolj kot drugim. Interesantno je, da smo ženske v tem veliko bolj čustvene in bi najraje odrešle cel svet, moški ( vsaj moj) pa bolj realisti. Moj je imel navado reči ( takrat, ko me je imelo, da bi potegnila z eno stranjo in drugega odslovila pred pragom):"Ma pusti jo/ga saj se je prišel samo izjadat ...zmenila se bosta že onadva doma..."Velikokrat je težko kar "pustit" in le poslušat, vendar se je čez čas večkrat izkazalo, da v resnici sploh ne želijo nekoga na svoji strani le "rame za plakanje".
Zadeva ponavadi dobi svoj pravi epilog, če se dva razideta , potem, ko spoznata novega življenjskega sopotnika. Tako se je tudi zgodilo, da je razvezan prijatelj pripeljal v naš krog svojo ta novo, ki smo jo sprejeli kot njegovo, pa ona nas ni mogla , ker jo je pač motilo, ker sva še vedno ohranjala stike s prijateljevo bivšo ( ki jo pač poznamo tudi že celo življenje). Vendar tako kot prej- to je stvar njune osebne odločitve. Pri nas so jima vrata vedno odprta.

Nekako se meni zdi, da ni na nas, da v takih primerih izbiramo, če smo naklonjeni obema. Ker sem precej direktna, v primerih, ko katera stran pričakuje moje mnenje povem svoje, pa čeprav včasih ni luštno slišat, vendar se potrudim, da dam vedeti, da to ni moja stvar in da je odločitev njuna. Midva sva pa tam kot neka nevihtna hišica, v katero se brez dvoma lahko vedno zatečeta v zavedanju, da bosta po nevihti morala sama reševati zadevo.

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 27
31.7.2013 10:56:18   
Vijoličarka
josephine27, tudi meni se zdi, da je najboljša nevtralnost. Verjamem da je težko, ko vsaka stran nekako zahteva postaneš njen navijač, ampak to je dolgoročno najslabše, kar lahko storiš.

Sama ravno dramatičnih izkušenj iz tega področja nimam. Partnerjev zelo dober prijatelj se je razšel z dolgoletno partnerko, ampak on o tem nikoli ni razlagal. Dinamika druženj se je potem spremenila. Družita se bolj onadva, včasih sem tudi jaz zraven. Z bivšo partnerko sicer nisva ne vem kako blizu, ampak, ampak sva ostala v prijateljskih odnosih.

Ona je sicer razložila, kako in kaj in oba s partnerjem veva, da je bila 'krivda' bolj na strani prijatelja. On je pač tak človek, da je čudovit prijatelj, ampak v odnosu do žensk pa je, hm, nekoliko čudaški.  Vmes sva pridelal še eno bivšo partnerko, s katero se tudi občasno vidimo (in je povedala praktično enako zgodbo, kot prva). Bila sva tudi na poroki prve bivše.

Torej, ne glede na to, da ostajava bolj v stikih z njim, se bivših ne izogibava. On to sicer ve, ampak o tem ne želi poslušati, torej mu ne pripovedujeva. Nikdar in nikoli pa nobeden od njih ni zahteval, da se postaviva na katerokoli stran in prekineva stike z drugo stranjo. To se mi zdi tudi edino prav.

Skratka, to so njihovi problemi in ne vajini. Lahko jih poslušata, ne moreta pa ponuditi rešitve, razen da  svetujeta, naj ne odpirata srca sovraštvu. Če ne moreta živeti skupaj, še ni treba, da se sovražita ali da vaju skušata uvrstiti v svoje društvo navijačev.

Obstaja še drug dober razlog za nevtralnost. Včasih se zgodi, da se pari pobotajo in spet pridejo skupaj in takrat se 'navijaštvo' prijateljev, pa čeprav sta ga na novo združena golobčka svoj čas sama zahtevala, vrnejo, kot bumerang, prijateljem  v glavo. Takrat si vse povesta in skleneta, kako grozni so ljudje in 'prijateljstvo' se prekine.

Če prijatelji ne bodo razumeli, da vaju nimajo nobene pravice potegniti v medsebojni krog prepirov in sovraštva, potem je bolje, da se enostavno čisto oddaljita od vsega skupaj.

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   [Brisano sporočilo]
31.7.2013 13:34:01   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Vijoličarka)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

PRALNE PLENICE

Zakaj ste se odločili za nakup in uporabo pralnih plenic?

naravni material (74%)

cena (0%)

varovanje okolja (26%)

Število vseh glasov: 43

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!