Vijoličarka
|
josephine27, tudi meni se zdi, da je najboljša nevtralnost. Verjamem da je težko, ko vsaka stran nekako zahteva postaneš njen navijač, ampak to je dolgoročno najslabše, kar lahko storiš. Sama ravno dramatičnih izkušenj iz tega področja nimam. Partnerjev zelo dober prijatelj se je razšel z dolgoletno partnerko, ampak on o tem nikoli ni razlagal. Dinamika druženj se je potem spremenila. Družita se bolj onadva, včasih sem tudi jaz zraven. Z bivšo partnerko sicer nisva ne vem kako blizu, ampak, ampak sva ostala v prijateljskih odnosih. Ona je sicer razložila, kako in kaj in oba s partnerjem veva, da je bila 'krivda' bolj na strani prijatelja. On je pač tak človek, da je čudovit prijatelj, ampak v odnosu do žensk pa je, hm, nekoliko čudaški. Vmes sva pridelal še eno bivšo partnerko, s katero se tudi občasno vidimo (in je povedala praktično enako zgodbo, kot prva). Bila sva tudi na poroki prve bivše. Torej, ne glede na to, da ostajava bolj v stikih z njim, se bivših ne izogibava. On to sicer ve, ampak o tem ne želi poslušati, torej mu ne pripovedujeva. Nikdar in nikoli pa nobeden od njih ni zahteval, da se postaviva na katerokoli stran in prekineva stike z drugo stranjo. To se mi zdi tudi edino prav. Skratka, to so njihovi problemi in ne vajini. Lahko jih poslušata, ne moreta pa ponuditi rešitve, razen da svetujeta, naj ne odpirata srca sovraštvu. Če ne moreta živeti skupaj, še ni treba, da se sovražita ali da vaju skušata uvrstiti v svoje društvo navijačev. Obstaja še drug dober razlog za nevtralnost. Včasih se zgodi, da se pari pobotajo in spet pridejo skupaj in takrat se 'navijaštvo' prijateljev, pa čeprav sta ga na novo združena golobčka svoj čas sama zahtevala, vrnejo, kot bumerang, prijateljem v glavo. Takrat si vse povesta in skleneta, kako grozni so ljudje in 'prijateljstvo' se prekine. Če prijatelji ne bodo razumeli, da vaju nimajo nobene pravice potegniti v medsebojni krog prepirov in sovraštva, potem je bolje, da se enostavno čisto oddaljita od vsega skupaj.