Masha_M
|
Moja mama je imela takega bivšega moža, da so ji vsi govorili: "Joj gospa, vi morate biti pa tako srečni, da imaste takega moža." A v ozadju alkohol, zamujanje, kolerični izpadi, nezanesljivost, laži. V družbi pa nasmejan, izvrsten govorec, zabavljač, vsem pripravljen pomagati, priti, postoriti. In ja, seveda jih je poslušala da je nora, da razdira družino, da ji ni prav nič hudega. V ozadju pa ves čas pekel... In tudi jaz imam za sabo eno podobno štorijo. Na ven vse lepo. Partner bil priljubljen, inteligenten kot hudič, karizmatičen, nenormalno uspešen, vsi so se obračali nanj za nasvete, odločitve, pomoč, znal skuhati, oprati in vse. Seveda je v družbi vedno čisto "by the way" omenil, kaj vse je danes postoril doma, prikladno pa je pozabil omeniti, da je bilo to edinkrat v mesecu in po vsaj petkratnem opominjanju. Tudi kregala se nisva pred drugimi, tako da so videli na ven samo popolno sliko harmoničnega para. V ozadju vsega skupaj pa se je skrivala patološka egocentričnost, počel je samo tisto kar je bilo zanj dobro, zabavno, zanimivo, za dosego ciljev je šel preko trupel, tudi mojega...
|