kalbo
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja Zdej te pa lepo prosim, če podrobno opišeš vse primere, ko se ti na centru za obveščanje ni nihče javil, ker ti tega niti slučajno ne verjamem in to ni ravno stvar, ki bi se jo jemalo zlahka. Komot: - enkrat je bil pri sosedi požar, na koncu je ratalo tako da smo klicali policijo in so jih oni poslali, to je bilo sicer pred leti, pa vseeno - enkrat je neki fant v knjigarni dobil epileptični napad, klicala sem jaz, pa knjigarnarka, pa še par ljudi, pa jih nismo priklicali, potem je mela na srečo ena ženska v mobiju spravljeno št. nujne medicinske pomoči (stacionarka) in je to poklicala. Je rekla, da se na 112 dostikrat niso javili, ker pogosto rabi, ker ima tast neke zdr. probleme (sori, kalbo, si nisem zapomnila točno kaj, ampak mislim, da vseeno šteje - glede na to, da si je ženska dala to cifro v mobi, ker jih tolikokrat ni dobila...) So potem poklicali tisto in je bilo vse ok. - enkrat mi je voda odtekla in se je mali nehal premikat in je lubi kar nekaj časa klicaril, da jih je končno dobil A bo dovolj?;) Recimo da lahko rečeš, da se mi je v zadnjem primeru zdelo dalj časa kot je bilo, vendar vseeno recimo da to, da je vmes uspel lubi it do 3 sosedov, če so slučajno doma, tudi nekaj pove;). V prvih dveh primerih se pa nisem počutila nič ogrožena in nisem bila edina, ki sem klicala in ja, JE TRAJALO! Sama imam zaupanje v reševalce, v njihov telefonski center pa ne, jebi ga, izkušnje naredijo svoje;). Zato svoje učim, da pokličejo policijo, ziher je ziher. Ti uči svoje kakor češ, upam, da se jim bojo javili, prav bi bilo, se strinjam. Učiš na žalost narobe, pa lahko obrneš kakor hočeš. Moja mati je na žalost klicala kar nekajkrat in vsakič najkasneje po treh minutah dobila zvezo in operaterja z medicinskim znanjem, enkrat se je zmotila in jo je policaj iz 113 preusmeril na 112, tudi moj primer je bil rešen takoj. In če bi ti ob tistem epileptičnem napadu ravnala osveščeno in pravilno, bi klicala samo ti in počakala na liniji, bi dobila zvezo, tako vas je pa par ljudi zabilo linije in ste vsakič pristali na koncu vrste.
< Sporočilo je popravil kalbo -- 20.8.2013 14:01:11 >
|