ronja
|
Po moje je tudi fino, da otroke za svaki slučaj marsikaj prej naučiš, jim dopoveš, jih poskusiš nekako pripraviti To gotovo. Čeprav malih samih še nikoli nisem pustila, pa se vedno lahko kaj zgodi tudi nam, ko smo doma - to mam jaz v mislih pri teh preventivah - in boljše zgodaj začet, se bolj usidra tudi za potem, ko jih bomo puščali same. Pa lahko enkrat nerodno stopiš, ko vlečeš kako reč izpod stropa in če nerodno padeš, da si v nezavesti in so otroci sami, čeprav si fizično tam... Tako da je boljše, če vejo, kaj naredit. Sama sem imela ravno obratne izkušnje: moji starši so nam zelo zaupali in sama sem bila že pri 4ih lepo zunaj na igrišču (ne pod blokom, ampak kar nekaj stran, čez ceste itd...) in prišla zvečer nazaj. Enkrat sem blok falila, ker še nisem znala cifer:D. Mi ni bilo hudega, v bistvu mi je bilo super, da sem bila tako svobodna. Vseeno pa si sama nikoli ne bi upala tako puščat svojih otrok. Moji sestri se zdim paranoična, ker je pač navajena tistega sistema:D. Ampak malo so se tudi časi spremenili: zdaj bi bil otrok na igrišču brez staršev edini brez staršev in prometa je več. Pa tudi včasih zase vem, da je šlo kje za las skozi in tega pač nisem pripravljena tvegat pri svojih otrocih. Tako da ta sistem je super, če otroci preživijo in se jim nič strašnega ne zgodi, njim je super. Problem je samo, če se kaj zgodi... Ko sva se s tisto kolegico pogovarjali o tem, da je mene čisto preveč strah, da bi jih pustila same, čeprav so že večji in sta precej bolj mirni kot njena fanta, je rekla, da saj ni tako hudo in se navadiš in šta se mora nije težko in da itak samo risanke gledajo vmes. Da jima je rekla, da naj se ne pobijeta in da se do zdaj še nista:D. Meni ne bi ratalo bit tako flegma, smo različni. Res imamo pa tudi različne šoping navade, nama je to bolj nujno zlo in ne greva vsak dan v štacuno, tistih 1x na 14 dni, jih pa vzamem/va s sabo, pa je. Sama imam tudi na igrišču rada, da za vse tri vem, kje so in recimo v bazenu ratam čisto živčna, če kdaj ne vidim katerega, pa čeprav je to za hip. Vem, kako hitro se otroci utopijo, tako da tu sem rajši bolj panična. Saj malim je vseeno, oni žurajo po svoje:D. Nekateri so veliko bolj sproščeni in jim ni panike, če ne vidijo ves čas otroka, ki ne zna plavat. Pa se zato njihovi otroci tudi ne utopijo. Verjetnost je res zelo zelo majhna, samo meni je to, kar je na kocki čisto preveč dragoceno... Pa verjetno vsak vidi druge nevarnosti. Hehe, padrino, pa se nekje strinjava .