Klepica
|
Živjo,
tudi mi smo preživeli diagnozo refluks. Pri Tisi, ki je sedaj stara 4 leta, v bistvu sploh ni bilo nekega strašnega uroinfekta. Imela je nekaj dni malo povišano temperaturo in ker smo imeli super zdravnico (dr. Hočevar iz Viča ), je glede na to, da je bilo na vzven vse OK, dala pregledat vodo in tam so ugotovili bakterije v urinu. Po terapiji z antibiotiki, smo začeli jemati Primotren.
Potem sva šli na preiskave na pediatrično in sicer k dr. Kunstlju. Ultrazvok je bil sicer ok in so mi rekli, da ni panike, ampak mi je moja zdravnica predlagala, še scinintogram (mene je preiskava odbijala, ker gre za rentgenski posnetek in sevanje). Ampak šele tista preiskava je pokazala, da je imela refluks na obeh straneh in sicer na desni 2, in na levi 4c. Kljub temu so se odločili, da počakajo eno leto in potem smo držali pesti, da bi se samo od sebe popravilo. A žal se ni in tako smo morali na operacijo k prof. Tršinarju, ki ni samo strokovnjak 1a, ampak predvsem človek, ki te posluša, ko si čisto na tleh. Operacija leve ledvicke, je bila prilično zakomlipcirana, ker ima Tisa razdeljen sečevod. Pri desni pa se je popravilo samo od sebe.
Pri svoji zdravnici zateži, da hočeš naprej na preiskav. Ker če nima refluksa, je brez veze jesti tablete vsak dan. Jaz v glavnem vem, da sem kar težila, spraševala, cel teden po operaciji sva bila z možem vedno pri njej in jo bodrila.
Tisa je bila operirana, ko je bila stara 2 leti in pol. En mesec po operaciji je imela kontrolo in je bilo vse OK. In od takrat nimamo več zaščite in nas na refluks spomninjata dve zarezi po popkom.
Joj Tina si rekla naj malo napišemo. A sem napisala preveč? Imam prijateljico, kjer je refluks 5. stopnje (najvišje) pri sinu v enem letu izginil, da še zdravniki niso mogli verjeti. Ne ustraši se preveč, mi smo šli po bolj težki poti. Ampak tečna pa le bodi, saj veš tako prijazno nadležna in sploh čim več sprašuj.
Držim pesti za vas!
|