Refluks? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


tinatona -> Refluks? (13.9.2005 21:04:50)

Žal iskalnik ne dela, zato bom kar tukaj vprašala mamice katerih otroci imajo refluks (vračanje urina v ledvičke) kdaj so jim postavili to diagnozo? A so imeli prej uroinfekt, da so to ugotovili? Malo več o tem...
Moj mali je namreč staknil uroinfekt oz. natančneje vnetje ledvičk (je bilo kar hudo)... Pa so mi rekli da ima sigurno refluks in naju poslali naprej na preiskave... Ok sej glavna dejstva poznam, me pa vseeno zanimajo vaše izkušnje. Npr. kako od vnetja do preiskav... Koliko časa so mogli jest antibiotike za zaščito? Katere stopnje refluksa imajo ipd.?

Malo mi prosim napišite!!!

LP Tina




lutka -> Refluks? (14.9.2005 7:50:49)

OJ!
moji Manci so že takoj ob rojstvu ugotovili refluk leve ledvičke. Imela je kar veliko okvaro oz jo še ima.

Ugotovili so ,da ji leva ledvička deluje samo 16%. Zato so jo pri 7 mesecih operirali in ji v sečevod vstavili plastiko. Imeli smo ogromno pregledov. Od ultrazvokov, scintigramov (kontrast vbrizgajo v žilo in na monitorju opazujejo kaj se dogaja v ledvicah in sečevodih) do vstavljanja katetra, kjer ji v mehur "nalijejo" vodo.

V glavnem , sedaj je stara 8 let . Se pa zaradi operacija funkcija ledvice ni nič izboljšala. Ima pa refluks 1 stopnje

imeli smo obdobje, ko je morala eno leto jemati tablete, ampak smo potem na svojo roko prenehali,ker ji je odpornost padla na minimum. Potem je blo boljše. Ni pa imela veliko vnetij mehurja. Do zdaj mogoče 5 vsega skupaj, kar je za takšno obolenje malo.


Moramo pa na vsake tri mesece dat urin in kri.

Da te potolažim, refluksi se dostikrat sami pozdravijo in ni potebna operacija.

Upam, da te nisem prestrašila

Manca sedaj normalno živi le da mora veliko pit in ne sme sedet na mrzlih tleh.


Upam, da se čimprej pozdravite. Če te še kaj zanima, ti samo vprašaj


lp




Klepica -> Refluks? (14.9.2005 16:23:56)

Živjo,

tudi mi smo preživeli diagnozo refluks. Pri Tisi, ki je sedaj stara 4 leta, v bistvu sploh ni bilo nekega strašnega uroinfekta. Imela je nekaj dni malo povišano temperaturo in ker smo imeli super zdravnico (dr. Hočevar iz Viča ), je glede na to, da je bilo na vzven vse OK, dala pregledat vodo in tam so ugotovili bakterije v urinu. Po terapiji z antibiotiki, smo začeli jemati Primotren.

Potem sva šli na preiskave na pediatrično in sicer k dr. Kunstlju. Ultrazvok je bil sicer ok in so mi rekli, da ni panike, ampak mi je moja zdravnica predlagala, še scinintogram (mene je preiskava odbijala, ker gre za rentgenski posnetek in sevanje). Ampak šele tista preiskava je pokazala, da je imela refluks na obeh straneh in sicer na desni 2, in na levi 4c. Kljub temu so se odločili, da počakajo eno leto in potem smo držali pesti, da bi se samo od sebe popravilo. A žal se ni in tako smo morali na operacijo k prof. Tršinarju, ki ni samo strokovnjak 1a, ampak predvsem človek, ki te posluša, ko si čisto na tleh. Operacija leve ledvicke, je bila prilično zakomlipcirana, ker ima Tisa razdeljen sečevod. Pri desni pa se je popravilo samo od sebe.

Pri svoji zdravnici zateži, da hočeš naprej na preiskav. Ker če nima refluksa, je brez veze jesti tablete vsak dan. Jaz v glavnem vem, da sem kar težila, spraševala, cel teden po operaciji sva bila z možem vedno pri njej in jo bodrila.

Tisa je bila operirana, ko je bila stara 2 leti in pol. En mesec po operaciji je imela kontrolo in je bilo vse OK. In od takrat nimamo več zaščite in nas na refluks spomninjata dve zarezi po popkom.

Joj Tina si rekla naj malo napišemo. A sem napisala preveč? Imam prijateljico, kjer je refluks 5. stopnje (najvišje) pri sinu v enem letu izginil, da še zdravniki niso mogli verjeti. Ne ustraši se preveč, mi smo šli po bolj težki poti. Ampak tečna pa le bodi, saj veš tako prijazno nadležna in sploh čim več sprašuj.

Držim pesti za vas!




tinatona -> Refluks? (14.9.2005 16:44:48)

Haj!

Ja sej midva imava scintiogram (al neki podobnega) konec meseca. Me prav zanima kaj bo preiskava pokazala. Ma meni je že pediatrinja povedala da ima sigurno refluks (ker sicer ne bi dobil uroinfekta) in da bodo zdaj samo še ugotavljali stpnjo le tega .

Ne nič preveč nisi napisala. Sem zelo vesela da si se oglasila. Zdaj vsaj približno vem kaj me čaka. HVALA TI!!!

LP Tina




Klepica -> Refluks? (14.9.2005 17:08:23)

Tina,
veš kaj, upanje umre zadnje in mogoče bo vse čisto OK.

Pri tej preiskavi si lahko zraven, razen če nisi noseča - zaradi sevanja. Zoprno je, ko vstavljajo kateter skozi katerega natočijo tekočino. Potem pa je vsega hitro konec. Ko začne otrok lulati, moraš dvigniti roko, da začnejo slikati. In ker je tekočina radioaktivna, se potem na posnetku vidi ali je prišla iz mehurja v ledvice in koliko jo je prišlo. Na podlagi tega ugotovijo tudi stopnjo.

Sedaj pa res upam, da te nisem preveč prestrašila, ampak vsaj meni je lažje, če kaj prej vem, da se lahko psihično in fizično pripravim. Mi je potem lazje.

Pozdravček v Slovenijo in držim pesti za vas.




Stran: [1]