Frodo Bisagin
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja Ojoj Ronja... mogoče se tu ne gre za projeciranje svojih misli na druge ( čeprav sem v tem primeru mnenja, da sem v primerjavi s tabo pri teh zadevah še čisti vajenec- in hvala bogu), temveč sposobnost razumet, da imajo ljudje v življenju in v službah tudi takšno delo, ki ni nujno povezano s tabo in tvojo družino- in temu delu se še vedno lahko reče delo in ne počitnice. Hehe, večinoma se ljudje v svojih službah ne ukvarjajo z mano ali mojo družino - z izjemo vzgojiteljic, ki imajo moje otroke, pa še te pravijo, da majo z njimi malo dela:). Ampak navadno ljudje temu drugemu delu ne rečejo, da jih ne bo, ker grejo na dopust Sama sem vesela, da si na tej šoli "še upajo" it začetek julija na dopust - zakaj pa ne, saj ni otrok,da bi jih učili! Naj si grejo napolnit baterije:). Samo pravim, da jih res ni, to je vse. In v prvem razredu še nimajo popravnih (hvalabogu), večinoma v začetku oš jih ni, tako da ti pač seveda lahko prej grejo in normalno, da to izkoristijo, jaz bi tudi na njihovem mestu:). PS. tudi sama poznam nekaj učiteljev, ki povejo, da jim čez poletje ni treba bit v šoli, nekatere od njih tudi vidimo na dopustu in so tam 2 meseca, kar je zelo praktično, ker veš, da lahko računaš, da bojo tam:). Tak da ni ravno povsod tako: zaenkrat vem za 3 šole, za ostale vem. V teh pa so učitelji, če pač nimajo kakih popravcev, čez poletje fraj. AFAIK imajo ucitelji fond letnih delovnih ur, ki jih morajo oddelati. ce je n ekdo oddlelal ure skozi leto - dodtne dejavnosti bla bla... ima pac oddelano, kdor ne, pa dela tudi julija, dokler ne prinese noter vseh potrebnih ur. Z delom je pa tako, da ce ga hoces, ga vedno najdes in vidis... Navsezadnje, tudi ce se samoizobrazujes (kar pa marsikateremu ucitelju ne bi bilo odvec).