Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
pecivo za prvo sv. obhajilo 21.5.2013 9:56:32
|
|
|
|
nyna84
|
V nedeljo ima naša tastarejša prvo sv. obhajilo, pa razmišljam o tem, kakšno pecivo bi spekla. Mama mi je dala idejo, da bi pekli belo in rozasto pecivo, tako cart, za punčke, zdej pa rabim ideje, kaj bi to bilo. Razmišljala sem o: - razpokanih piškotih - navadnih pikotih, ki bi jih okrasili z belimi in roza prelivi, pa zlatimi in srebrnimi kroglicami - rafaelo kroglicah - pisanih rumovih kroglicah (brez ruma, seveda ) Še kakšna ideja? Bi dodala še kaj barvanega ali raje kaj čokoladnega, da ne bo vse preveč belo? Kompliciram, sej vem, ampak mi je to res v veselje, ker itak rada pečem in ustvarjam.
|
|
RE: pecivo za prvo sv. obhajilo 21.5.2013 10:05:15
|
|
|
|
uškinamama
|
Nič ne kompliciraš. Kaj je lepšega kot nekaj ustvariti za svoje ljube. Predlagam cupcakes, so hitro in enostavno spečeni in jih lahko zelo lepo okrasiš. punčkasti ali prav z versko tematiko Mali punčki pa obilje blagoslova
|
|
RE: pecivo za prvo sv. obhajilo 21.5.2013 10:15:46
|
|
|
|
nyna84
|
Jej, ti punčkasti cupcakesi so mi pa res kjut! Res hvala za to idejo!
|
|
|
|
RE: pecivo za prvo sv. obhajilo 21.5.2013 11:44:17
|
|
|
|
nyna84
|
Še eno vprašanje ... Kako naredim barvaste (npr. rozaste) prelive za piškote? Naj vmešam kar v belo čokolado malo jagodnega soka? A se bo potem masa vseeno strdila?
|
|
RE: pecivo za prvo sv. obhajilo 21.5.2013 11:53:53
|
|
|
|
ronja
|
Češnjev bo še boljše delal. Za vijola pa borovničev. Pa seveda daj že na začetku, če boš dala hladen sok v vročo čokolado, se bo zgrudilo, pa fajn mešaj, bela čokolada je mal smotana včasih, če prehitro segrevaš.
< Sporočilo je popravil ronja -- 21.5.2013 11:54:45 >
|
|
RE: pecivo za prvo sv. obhajilo 21.5.2013 11:58:53
|
|
|
|
uškinamama
|
Piškote poleti ne krasim s čokolado. (pravzaprav jih zelo malo pečem čez poletje) Mi ni všeč, da se čokolada topi in je vse spacano. Probaj s sladkornim ledom, je bolj obstojno. Pobarvaš ga lahko z jedilnimi barvami (jaz imam tiste v gelu)
|
|
RE: pecivo za prvo sv. obhajilo 21.5.2013 12:02:27
|
|
|
|
anaskajo
|
Moja nečakinja je imela obhajilo preteklo nedeljo. Pri nas smo imeli še šamrole, indijančke pa rolade. In seveda torto! :) ful fajn so mi pa tud bajadere, pa še hitro so narejene, ali pa skutine kocke - njami. Če želiš prilepim recept.
|
|
|
|
RE: pecivo za prvo sv. obhajilo 21.5.2013 15:47:24
|
|
|
|
nyna84
|
IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama Piškote poleti ne krasim s čokolado. (pravzaprav jih zelo malo pečem čez poletje) Mi ni všeč, da se čokolada topi in je vse spacano. Probaj s sladkornim ledom, je bolj obstojno. Pobarvaš ga lahko z jedilnimi barvami (jaz imam tiste v gelu) Kakšno poletje? Kje ga vidiš? V nedeljo je napovedanih max 15 stC. Adijo planiran piknik. Kako pa narediš sladkorni led? IZVIRNO SPOROČILO: anaskajo Moja nečakinja je imela obhajilo preteklo nedeljo. Pri nas smo imeli še šamrole, indijančke pa rolade. In seveda torto! :) ful fajn so mi pa tud bajadere, pa še hitro so narejene, ali pa skutine kocke - njami. Če želiš prilepim recept. Ja, prosim za recept za skutine kocke!
|
|
RE: pecivo za prvo sv. obhajilo 22.5.2013 9:23:51
|
|
|
|
anaskajo
|
Skutine kocke 1. plast 25 dag zdrobljenih albert piškotov 25 dag margarine Piškote napoji s 25 dag stopljene margarine, in jih daš v pekač namazan z oljem. Z žlico potlačiš, da je masa kompaktna. 2. plast 5 jajc 17 dag sladkorja 1 vanili 1/2 kg skute Vse skupaj zmešaš in poliješ po potlačenih piškotih. Pečeš 40 minut na 150°C. Pečeno ohladiš. 3. plast 15 dag sladkorja 1 vanili 3 male kisle smetane Zmešaš, poliješ po ohlajenem pecivu in pečeš še 30 minut pri 150°C. Pečeno ohladiš, najbolje da daš v hladilnik in narežeš ohlajeno. Pri nas so vsi navdušeni nad tem pecivom, zato ga temu primerno hitro zmanjka!
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Magnezij in železo v nosečnostiV nosečnosti se poveča potreba po določenih mineralih v telesu in med njimi sta zelo pomembna magnezij in železo. Ali mo...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?