|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: starost ob drugem, tretjem otroku
30.5.2013 14:30:27   
mini86
js sm pa skos govorila da tok kokr bom imela otrok jih bom imela do 25 leta..no prvič rodila pri 23, drugič pa pri 26..no nisem dost zgrešila aneuser posted image
bi pa imela še kakšnega če bodo finance in prostor tam nekje do 33 leta..raj pa seveda prej..če pa ne bom pa ravno tako nasrečnejši človek pod soncemuser posted image

js imam mlade starše in to sem si vedno želela tudi za moje otroke

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu metuljčica87)
Neposredna povezava do sporočila: 26
30.5.2013 14:32:07   
nyna84
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Poznam in mlade in starejše mamice in vidim veliko razliko koliko se kdo ukvarja z otroki. predvsem me žalosti primer mamice ki je rodila pri 40,sedaj ko je začela delat se otrok ahta pri tašči. ona pride domov iz službe ob 2, otroka gre iskat ob 4-5.kje je logika?

No, ni nujno, da na to vpliva starost. Jaz poznam punco, ki je stara 30, pa ima čas za vse drugo, samo za otroke ne. Punca je brezposelna, otroci so do treh v šoli/vrtcu, ko se vrnejo, gre ona pa športat za 3 - 4 ure (ker rabi čas zase), potem po možnosti pa še kam pohajat - sama.

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

in še primer prijatelja.....otroka pri 36, njegovi starši so stari cez 70 in tako praktično nima varstva razen če najame varuško. sej otrok hodi v vrtec samo kaj če sta oba popoldne....
res pa je, da je razlika kdo kdaj spozna partnerja in ima vse pošlihtano za imeti otroka....sama imam srečo imam super partnerja že 6 let
moj nasvet......nič čakat,ampak čimprej.lp

Ok, to je problem tudi pri mladih. Npr. moji straši so tudi postali stari starši pri cca. 40. Ker sta še oba zaposlena, je ravnotako lahko problem z varstvom (npr. če bi delali vsi v izmene in da bi v istem tednu delali potem vsi popoldan).

< Sporočilo je popravil nyna84 -- 30.5.2013 14:33:40 >

Sem iz Posočja in nisem Gorenjka ;)
http://www.radio1.si/strani/Fun.aspx?ID=20254&LNK=7

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
30.5.2013 14:33:15   
nyna84

IZVIRNO SPOROČILO: mini86

js imam mlade starše in to sem si vedno želela tudi za moje otroke

Jaz imam tudi mlade starše. Moja mama je bila pri 37 že babica user posted image

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 28
30.5.2013 14:52:42   
mateyka
a ni starost starša tudi odvisna od tega kdaj srečaš partnerja? enemu, ki je srečal primernega šele po 35, pač ne moreš pričakovat da bo mel otroke mlad. govorit, da "starejši" starši niso ok, se mi zdi neokusno. to da lahko rodimo do določenega leta se mi zdi en tak čisto ok sistem za določanje kaj je še ok, kaj normalno zmoremo.

drugače pa so plusi in minusi, tako kot pri vsem, a ni res? in ni odvisno samo od starosti. lahko bi zdaj provocirala in izjavila, da so mladi starši prefrfrasti in nimajo dovolj izkušenj, da bi bili enakovredni starejšim, samo vsi vemo da to ni nujno res. eni ja, eni ne, na obeh straneh. prav tako je s starostjo; za ene je absolutno pretežko pri štiridesetih rodit in vzgajat od nule naprej, za ene ne. odvisno od posameznika.
individualnost je čudna reč.. user posted image

(odgovor članu nyna84)
Neposredna povezava do sporočila: 29
30.5.2013 15:13:10   
Tippi

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

a ni starost starša tudi odvisna od tega kdaj srečaš partnerja? enemu, ki je srečal primernega šele po 35, pač ne moreš pričakovat da bo mel otroke mlad. govorit, da "starejši" starši niso ok, se mi zdi neokusno. to da lahko rodimo do določenega leta se mi zdi en tak čisto ok sistem za določanje kaj je še ok, kaj normalno zmoremo.

drugače pa so plusi in minusi, tako kot pri vsem, a ni res? in ni odvisno samo od starosti. lahko bi zdaj provocirala in izjavila, da so mladi starši prefrfrasti in nimajo dovolj izkušenj, da bi bili enakovredni starejšim, samo vsi vemo da to ni nujno res. eni ja, eni ne, na obeh straneh. prav tako je s starostjo; za ene je absolutno pretežko pri štiridesetih rodit in vzgajat od nule naprej, za ene ne. odvisno od posameznika.

Nikoli ne bi mogla, tako kratko, jedrnato, jasno napisat! Samo podpišem. Do zadnje pike! user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 30
30.5.2013 15:30:44   
mamica deklicam
tudi jaz se podpišem pod mateykin postuser posted image user posted image

z njim si zadela v nulo!!!!!!

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 31
31.5.2013 12:00:08   
ronja
Seveda, saj to smo že na prejšnji strani razglabljale - da je meja individualna, ker je pač odvisna od veliko dejavnikov, med drugim od tega, kdaj spoznaš očeta svojih otrok, pa včasih tudi zdravje ponagaja ali kaka tretja reč. Normalno, da ne boš pa potem brez otrok ostal, zato, ker si "kao prestar", če si jih želiš met!

Tisti, ki smo študirali, večinoma nismo želeli imet otrok še med študijem, ko še noben ni mel prihodkov, niti skupnega stanovanja, če pa že oba delata, pa seveda vse to hitreje gre in se navadno tudi želja takrat prej oglasi. Seveda si tudi kaka študentka zaželi otroka med študijem, samo so relativno redke - to samo kot primer, kaj vse lahko vpliva. Lahko dva tudi ne moreta dobit otroka do ne vem, recimo 35. Kaj bosta zdaj brez zato? To bi bilo res trapasto!

Po moje če imaš to srečo, da imaš kolikortoliko poštimane stvari, ki so ti pomembne za imet otroka (vsak ma druge lestvice, kaj vse hoče met poštimano), potem ga imaš rajši prej kot kasneje, ker se pač kasneje lahko več stvari zakomplicira - zato nasvet avtorici, naj se vrže v to, ker nima nobenega pametnega razloga, da bi morala še 2 leti čakat, je pa možno, da bo narava čez dve leti bolj zafrknjena do njene želje kot bi bila zdaj. Ni nujno, je pa mogoče in zakaj bi ona to tvegala, če ji ni treba - ima partnerja, ki si tudi želi še 1 otroka, imata oba službi, ima celo dodatno dejavnost za vsak slučaj... mislim - res ni razloga proti.
če se ti dete zgodi, pa magari ful mlademu ali je presenečenje v zrelih letih, pa tudi super - sprejmeš, da ti je že namenjen, pa ga maš rad, ne?:)

Torej sama zagovarjam, da če imamo možnost izbire, torej da imamo partnerja, ki si tudi želi otroka in s financami pridemoš skozi, je boljše ne čakat in rajši imet prej, ker je pač narava tako narejena, da je prej bolj ziher, da bo vse ok. Če te možnosti nimaš, maš otroka pač takrat, ko ga maš lahko:). Dobre mame so pa raznoraznih starosti:)

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 32
31.5.2013 12:04:42   
nyna84

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

Se strinjam. Odvisno od partnerja, počutja posameznika ... Zato sem pa navedla dva različna primera - upokojeno mamo najstnika/srednješolca in mlado mamico dveh malih otrok.
Vsako obdobje ima svoje pluse in minuse.
In najbrž smo mladi starši res bolj frfrasti, vzamemo vse bolj na izi in se ne sekiramo za vsako stvar. user posted image user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 33
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.