|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   starost ob drugem, tretjem otroku
10.5.2013 8:30:11   
Anonimen
Prosila bi vas za nasvet, izkušnje...
Prvič sem rodila pri 28, drugič pri 31. Sedaj imam 35 let in si želim še enega otroka. Problem pa je, da sem letos menjala službo, pogodbo imam le za eno leto, potem se obeta podaljšanje, ali pa mogoče ne. Kdo ve v teh časih. In zdaj ne vem, kaj naj. Nisem več rosno mlada. Naj čakam, da vidim, kaj bo s pogodbo po enem letu, naj poskusim zanositi sedaj? Že zdaj bi rodila pri recimo 36.

Sem res v precepu kaj naj storim. Finančno recimo, da gre. Krediti so odplačani, za silo imam še dodatno dejavnost, ki sedaj več ali manj miruje.

Kaj bi vi? Ja, saj lahko, da bom čez 3 leta komot zanosila in donosila, lahko pa tudi da ne. Res bi bila vesela vaših mnenj.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: starost ob drugem, tretjem otroku
10.5.2013 8:56:21   
Metuljčica 2013
pozdravljena,

jaz sem prvič rodila pri 25ih, zdaj v drugo bom pa 32.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.5.2013 9:38:49   
Tippi
Mislim, da starost nikakor ni pomembna, če imata željo še po enem otroku. Konec koncev pa, 36 let ni neka huda starost. Smo ženske, ki se bližamo 40tki, pa so tudi ženske čez, pa delajo še vedno na otrocih. tako da, če je ljubezen, želja, volja, nimaš kaj razmišljat. Pogodba o zaposlitvi ne igra posebne vloge. Ne rečem, da finance niso pomembne, ampak je v življenju tudi kaj drugega še pomembnejšega. To bodo sploh potrdile ženske, ki so celo življenje delale kariero, štalco, pa vse živo, in ko je nastopil čas za otroke, pa ni šlo. Poznam eno zelo od blizu, ki je tak primer. In nobena beseda ni dovolj tolažilna. Se je že sprijaznila, da bo brez otrok user posted image

(odgovor članu Metuljčica 2013)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.5.2013 11:15:20   
Najaa
To niso še nobena leta, 35! user posted image Verjemi, da poznam še starejše ženske, ki delajo na otročkih in poznam jih nekaj, ki so rodile še mnogo starejšje. Ta doba rojevanja se je ful pomaknila navzgor.
Jaz sem mela prvo pri 28, drugo pa pri 31. Zdaj sem 35 in če ne bi mela zdr. problemov v nos. in dobro stoječe finance, bi takoj mela še enega.

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.5.2013 11:25:42   
aprilčica07
Ta prvega pri 31, ta drugo pri 33 user posted image

Definitivno imaš še čas. imam sodelavko na porodniškem pri 44-ih  user posted image

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.5.2013 12:07:41   
Anonimen
mi smo pa imeli prvega pri 28, drugega pri 34, tretjega pri 37, četrtega pri 40 in sedaj delamo na še enem pa sem bila letos42, mi sploh ni panike, počutim se ok in tako fizično kot psihično

(odgovor članu aprilčica07)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
10.5.2013 14:41:24   
Anonimen
Jaz sem imela prvega pri 27, drugega pri 30. Zdaj jih imam 32 pa sva se z možem odločila, da še kakšno leto počakava potem pa če bo vse po sreči imava še enega, ker si že od samega začetka želiva tri. Sem se pa odločila da po 36 letu ne bom več poskušala zanosit, če prej ne bo uspelo. Mož se s tem strinja ker je precej starejši od mene in bi raje videl da otroci vsaj malo zrastejo preden postane star in sitenuser posted image
Težko je splošno pisat, ker je veliko odvisno od ženske same, njenega zdravja, vseh okoliščin, od tega kako močna je želja še po enem otroku, financ,... Tudi jaz poznam tako, ki je srečna mamica postala pri 40 letih.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
10.5.2013 15:21:44   
mamica deklicam
jaz sem imela prvo pri 34, drugo pri 36, sedaj bom vsak čas 39, a sva odločena, da bova imela še enega. Jaz bi jih imela že prej, če bi bila možnost, a se z mojim poznava šele sedem let

Tako, da leta niso več problem, se vedno več žensk odloča za otroke pri višji starosti. Če nimata kreditov, je pa tudi lažje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
11.5.2013 11:26:19   
kajalin*
izračunaj,koliko boš stara npr ko bo šel otroček v šolo,...razmisli kako se boš počutila, vsaka ima za sebe svoje mnenje. Moje mnenje je,da sem pri 33 prestara še za enega, ker ne želim biti stara mama ampak mama :) mnenja so različna, to moraš sama razpucat vv glavi.Moja tašča je rodila krepko po 40, ampak je bolj babica ko mamica...

(odgovor članu mamica deklicam)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.5.2013 12:14:01   
Katy78
Prvega sem imela pri 30, drugega pa pri 34. Če bi si jaz želela še enega otroka, potem bi ga imela takoj zdaj, ker se mi zdijo moja leta (35) zgornja meja. Poleg tega pa ni rečeno, da bi čez par let uspelo takoj, tako kot nama je prvič in drugič, in zase vem, da če nama čez par let ne bi uspelo, bi si zagotovo očitala, zakaj nisva poskusila takrat, ko se je pojavila želja po še enem otroku. Poleg tega tam nekje pri 40. in dejstvu, da 2 otroka že imam, zagotovo ne bi šla v dolgotrajne postopke umetne oploditve. Ampak, to velja zame, zase boš pa sama najbolj vedela. Srečno! user posted image

(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.5.2013 18:38:00   
tintin
prvega sem rodila pri 27, drugega pri 30, tretjega bom pri 33.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 11
11.5.2013 18:46:36   
kaboname
prvega pri skoraj 25, drugega pri skoraj 31 več jih verjetno ne bo če pa že bi bila moja zgornja meja okoli 35 leta (čeprav pravijo nikoli ne reci nikoli;;)))user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 12
28.5.2013 18:23:06   
SU
Prvega sem rodila pri 28, drugega pri 30, tretjega pa, upam, da še bom... stara pa bom letos 36...
Menim, da je odvisno od vsake posameznice. Nekatere so 40 pa se počutijo kot da jih imajo 20... druga pa je lahko 30 pa se počuti krepko čez 40... Premisli sama, predelaj-če je z zdravjem vse ok, se počutiš ok, se čutiš močno, da to spelješ... potem spelji!
Imam 2 bivši sodelavki, ki sta lani rodili-ena je bla 40 in rodila 2., druga 37. Letos pa bo rodila moja sedanja sodelavka--drugega pri 38ih...
Tko, da... odvisno je od tebe oziroma od vaju! ;)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
29.5.2013 8:48:43   
ronja
Na tvojem mestu ne bi čakala. Nisi stara, ampak vsako dodatno leto prinese dodatne možnosti za komplikacije - dokazano je, da s starostjo narašča število ss, zapletov v nosečnosti, pri porodu, itd... Če ni treba, ker si otroka že zdaj želita, zakaj bi tvegala? Po moje manj reskiraš pri službi kot pri otroku, če si ga želiš. Ker služba - itak ni ziher, tudi če počakaš, otroka pa tudi ni ziher, je pa hujše ostat brez slednjega, če si ga želiš, ker službo boš verjetno kakšno že našla, ne? Sploh ker sta brez kreditov, imaš dodatno dejavnost, če bi bilo treba, skratka, imaš kritje, finančno vam gre, želita si ga - ni ovir:). Če češ moj nasvet: pejta delat otročkeuser posted image . Itak v nobeni službi ne bojo veseli, če 3. zanosiš, ampak če bi se na to ozirale, bi že izumrli;).

Sama sem bila sicer stara pri prvi ravno 29, pri drugi 30, pri tretjem pa 33. Sva jih imela kampanijsko tudi zato, ker sva hotela do 35 končat proizvodnjo:D. Ni to nobena magična meja, to je bila samo najina želja, da so skup, da ne bo hude krvi.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
29.5.2013 9:24:40   
Žabinčica
Pri prvem sem bila 29, pri drugi 32...tretji je tudi še v načrtu, a ne vemo še točno kdaj; sem pa zdaj 33.

Če ni nekih finančnih omejitev in je želja pri obeh prisotna in velika, bi rekla da ni neke velike dileme user posted image .

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
29.5.2013 9:39:44   
Izabelina
ko sem rodila prvo sem bla 24, tadrugo pa pri 26ih... naslednji bojo prihajal, ko bojo, zgornja meje je pa cist odvisna od posameznice, samo ce bi se mi nosecnost "zgodila" po moji zgornji meji to ne bi pomenilo nic (v smislu, da bi se odlocila za splav, ker bi bla kao prestara)...
tko, da kr pogumno, a niso dojencki tako prijetno mehki in diseci? ze zarad tega se "splaca"...

user posted image

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu Žabinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
29.5.2013 12:01:43   
ronja
zgornja meje je pa cist odvisna od posameznice, samo ce bi se mi nosecnost "zgodila" po moji zgornji meji to ne bi pomenilo nic (v smislu, da bi se odlocila za splav, ker bi bla kao prestara).

Enako. Zg. mejo si lahko drugače postavimo tiste, ki smo že dolgo skup s svojimi kot pa tiste, ki so se šele kasneje spoznale, recimo. Če ne spoznaš pravega očeta do 35, si ne moreš rečt, da boš do 36 fertig, ne?

izabelina, dišeči so samo dokler ne začnejo sami jestuser posted image , potem so pa non stop svinjski - pa vsi ostali okoli njih tudi:D.

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 17
29.5.2013 12:19:56   
nyna84
Odvisno, kaj ti je pomembno.
Jaz sem imela prvo pri 20, drugo pri 24, sedaj (29) se ne morem odločiti, ali bi še tretjega. Moja leta niso problem, bolj me skrbi razlika v letih med brati/sestrami.

Koliko bosta z možem stara, ko bo šel otrok v srednjo šolo?

Moja tašča se je odločila za tretjega otroka precej pozno (okoli 40) - prva dva otroka sta zrasla in jima je s tastom postalo dolgčas. Sedaj sta oba s tastom že v pokoju, oba imata minimalne pokojnine, sin pa bo šel jeseni v srednjo šolo (republiške štipendije pa ukinjene). Nič jima nisem fouš. user posted image

Sem iz Posočja in nisem Gorenjka ;)
http://www.radio1.si/strani/Fun.aspx?ID=20254&LNK=7

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
29.5.2013 12:44:15   
Izabelina

IZVIRNO SPOROČILO: nyna84

Odvisno, kaj ti je pomembno.
Jaz sem imela prvo pri 20, drugo pri 24, sedaj (29) se ne morem odločiti, ali bi še tretjega. Moja leta niso problem, bolj me skrbi razlika v letih med brati/sestrami.

Koliko bosta z možem stara, ko bo šel otrok v srednjo šolo?

Moja tašča se je odločila za tretjega otroka precej pozno (okoli 40) - prva dva otroka sta zrasla in jima je s tastom postalo dolgčas. Sedaj sta oba s tastom že v pokoju, oba imata minimalne pokojnine, sin pa bo šel jeseni v srednjo šolo (republiške štipendije pa ukinjene). Nič jima nisem fouš. user posted image

js imam 15 let mlajso sestro, ob porodu je bla mama stara 41 let, seveda ima sestro neizmerno rada ampak sama pravi, da se nacrtno ne bi nikoli odlocila za otroka tako pozno (sestra je bla "presenecenje")... pravi, da nima energije, in res se vidi razlika v vzgoji pri nas, ki smo bli prej in zdaj...

ampak, kot sm ze rekla, vsaka si mejo postavlja sama in vsaka ve zase najboljse...

kot mu je usojeno!

(odgovor članu nyna84)
Neposredna povezava do sporočila: 19
29.5.2013 12:45:52   
Izabelina
eh, kr neki ta RR

< Sporočilo je popravil Izabelina -- 29.5.2013 12:47:43 >

kot mu je usojeno!

(odgovor članu nyna84)
Neposredna povezava do sporočila: 20
29.5.2013 13:16:35   
ronja
pravi, da nima energije, in res se vidi razlika v vzgoji pri nas, ki smo bli prej in zdaj...

To sem opazila pri dijakih, ki sem jih inšturirala - vedno sem dobila ali edinčke ali pa tazadnje, ki so bili za čez. Zdaj ali za tiste vmes starši niso imeli denarja za inštrukcije, ali pa so jih bolj naterali se učit, ne vem.

Če bi se zgodilo, bi ga mela (ok, pri 50 ne vem, to bom takrat razmišljala:D), vendar pa v tem primeru, ko si punca želi imet otroka in če ga ima zdaj, ga bo rodila pri 36, ne bi čakala. Želi si ga, finance so, kreditov ni, razlogov proti v bistvu ni, za pa so, torej samo go for it. Verjetno se bo vsako leto težje odločit za.

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 21
29.5.2013 13:34:14   
mamica deklicam

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Enako. Zg. mejo si lahko drugače postavimo tiste, ki smo že dolgo skup s svojimi kot pa tiste, ki so se šele kasneje spoznale, recimo. Če ne spoznaš pravega očeta do 35, si ne moreš rečt, da boš do 36 fertig, ne?

izabelina, dišeči so samo dokler ne začnejo sami jestuser posted image , potem so pa non stop svinjski - pa vsi ostali okoli njih tudi:D.

tu se jaz podpišem, ker sem ena izmed "nesrečnic", ki so pravega spoznale šele pri 32. Tudi jaz bi rajši že končala z vsem tem, a mi ni bilo prej namenjeno in če bom hotela imeti tri otroke, bom morala zgornjo mejo prestaviti čez 40.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 22
29.5.2013 13:46:50   
hedviga
Hja...jaz sem imela prva dva pri 35. Druga dva bom mela pri 40, tretja dva pri 45.. no, seveda ne user posted image user posted image pa dejstvo, da telo ni in se pozna.
Jaz bi rekla, da če ni finančne krize, potem se enostavno lotita otročka, namreč ni nujno, da ti ne bodo podaljšali in pa tudi ni nujno da rata prec in takoj... (no, tega ti ne privoščim). Če bi pa zanostila "šele" čez 2 leti, pa tudi nikakor ni ne vem kako pozno...

Špelca in Mihec 9.2.2009

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 23
29.5.2013 19:15:09   
metuljčica87
Prvič zanosila pri 21., drugič pri 25., vedno sem govorila da bom imela otroke do 30. leta in še zdaj enako pravim. Če še bo kakšen bo do mojega 30. leta. Ampak baje se zarečenega kruha največ poje user posted image

Meni osebno se tak super zdi, da sta mojadva hitro imela otroke in tudi jaz nisem nič zamujala, tako da je moja mama pri 41. postala babica, ati pa pri 45 dedi user posted image in sta zelo srečna da se je tako izteklo, mlada sta še in brez nekih skrbi okrog otrok, po eni strani si lahko vnuka "privoščita" kadarkoli si želita, po drugi strani pa ponoči spita. To je njuna razlaga user posted image

Jure: 23. 8. 2009

Aljaž: 4. 1. 2014

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 24
30.5.2013 14:23:02   
Anonimen
jaz se popolnoma strinjam z zadnjim odgovorom. Tudi sama sem mlada mamica, prvič rodila pri 22, sedaj bom drugič pri 23. Če bo kdaj tretji bo pred 30 letom. Tudi jaz imam mlade starše in je res super. Pred parimi mesecami sem brala odličen članek pravica otrok je da imajo mlade starše. Poznam in mlade in starejše mamice in vidim veliko razliko koliko se kdo ukvarja z otroki. predvsem me žalosti primer mamice ki je rodila pri 40,sedaj ko je začela delat se otrok ahta pri tašči. ona pride domov iz službe ob 2, otroka gre iskat ob 4-5.kje je logika? in še primer prijatelja.....otroka pri 36, njegovi starši so stari cez 70 in tako praktično nima varstva razen če najame varuško. sej otrok hodi v vrtec samo kaj če sta oba popoldne....
res pa je, da je razlika kdo kdaj spozna partnerja in ima vse pošlihtano za imeti otroka....sama imam srečo imam super partnerja že 6 let
moj nasvet......nič čakat,ampak čimprej.lp

(odgovor članu metuljčica87)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Patris Health®: Podpora za bodoče starše
photo
Patris Health® podpira pare pri prizadevanjih za zanositev s Paketom za plodnost, ki vključuje hitri krvni test nosečnos...
Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.