Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: ambulantna histeroskopija 6.3.2013 10:42:32
|
|
|
|
limonca*
|
Jaz sem jo imela v MBju. Mene ni bolelo - ne rezanje ostanka pregrade, ne sam "vhod" v maternico (pri ETju me ponavadi boli). Skratka, grem takoj še enkrat.
|
|
|
|
RE: ambulantna histeroskopija 6.3.2013 11:20:27
|
|
|
|
LittleSun
|
Tudi jaz imam dobro izkušnjo. Mene ni bolelo, morda je malo neprijeten občutek, ampak ni pa bolečine.
|
|
|
|
RE: ambulantna histeroskopija 18.3.2013 18:52:11
|
|
|
|
Anonimen
|
Evo, preživela. Res ni bilo hudega, prijetno pa ravno ni s tistim pumpanjem vode . Upam, da bodo rezultati tudi ok. Hvala vam za izkušnje
|
|
|
|
RE: ambulantna histeroskopija 19.3.2013 8:09:02
|
|
|
|
Anonimen
|
Tudi sama bi morala po naslednji M na histeroskopijo, ker so mi odkrili manjšo pregrado. Čeprav upam, da bom zagledala + in ne bom rabila iti. Če pa dobim M sem pa razmišljala, da bi še malo počakala z operacijo. Se mi zdi, da bi bila nepotrebna.
|
|
|
|
RE: ambulantna histeroskopija 27.3.2013 15:18:01
|
|
|
|
annastacia
|
Meni je ginekologinja predlagala, da poskušam zanosit pred odstranitvijo pregrade. Ampak po vseh izkušnjah v moji okolici in po vsem prebranem, se mi zdi tveganje preveliko in sem se odločila za preventivno odstranitev pregrade. Čez 2 dni v Mb. Limonca in LittleSun hvala za odziv, lepo kej pozitivnega slišat, upam da bo tudi pri meni tko.
|
|
|
|
RE: ambulantna histeroskopija 27.3.2013 16:38:02
|
|
|
|
Anonimen
|
annastacia, prosim poročaj, kako je potekalo...saj bom sama tudi šla v MB
|
|
|
|
RE: ambulantna histeroskopija 29.3.2013 16:28:42
|
|
|
|
annastacia
|
Histeroskopija je za mano juhu! Res sem ogromno prebrala o posegu in sem bla ful pripravljena, za kar so tudi zaslužne punce s forumov in njihove izkušnje. Zato delim še svojo... Najprej, Maribor je super izbira, ginekologinja me je napotila tja, ker ima menda z njimi zelo dobre izkušnje. Operiral me je predstojnik, dr. But. Same pohvale zanj in sestro, vse je lažje ob tako prijaznem osebju:) Napihovanje s fiziološko je precej neprijetno, konkreten pritisk, bolečine pa kot kakšni hudi menstrualni krči. Sestro sem stiskala za roko pa veliko smo se pogovarjali:)) Samo rezanje pregrade je neboleče, le pri zadnjih rezih, proti koncu, sem občutla zbadajočo bolečino. Dobra stran, da je vse skupaj res hitro končano, tako da se da prenesti. Bi pa priporočala, da vzamete uro pred posegom ibuprofen. Lajša krče pa tudi pooperativne bolečine bodo manjše. Tako da jih pravzaprav sploh nimam, samo krvavitev. Znosen poseg, ki se ga po moje splača nardit, da se izognemo tveganjem. Pogumno rešite te pregrade pa srečno in brezskrbno naprej! ;)
|
|
|
|
RE: ambulantna histeroskopija 29.3.2013 17:18:19
|
|
|
|
Anonimen
|
Kdaj pa lahko delaš spet na zanositvi? Kakšna raztopina?? A ni ta tekočina samo pri HSG? Al je to isto kot histeroskopija?
|
|
|
|
RE: ambulantna histeroskopija 29.3.2013 17:20:46
|
|
|
|
Anonimen
|
Pa še to: ko si dobila M, si poklicala in se naročila, a ne? Kdaj si bila pol na vrsti? Ti je G pred posegom naredil še UZ, al je poseg takoj? Lahko jajcevode (prehodnost) tudi pogleda?
|
|
|
|
RE: ambulantna histeroskopija 30.3.2013 11:29:27
|
|
|
|
annastacia
|
Dejansko sem pozabla vprašat, kdaj lahko začnemo delat na zanositvi, ampak po vsem prebranem sklepam, da je potrebno počakat vsaj en ciklus, še bolje pa dva. Počakala bom 2 menstruaciji. Histeroskopija ni isto kot HSG, pri histeroskopiji uporabijo fiziološko raztopino samo kot distenzijski medij, z njo malo razprejo maternico, da omogočijo dostop in preglednost. To je samo izotonična tekočina, sol v vodi po domače rečeno. Če se ne motim pa se pri HSG uporabi tekočina z neškodljivim kontrastnim sredstvom in po RTG slikanju maternice se zaradi tega sredstva na sliki lepo vidijo rodila, celotna maternica in jajcevodi. Tako da je to prava metoda za ugotavljanje prehodnosti jajcevodov. Pri histeroskopiji so bili vidni vhodi v jajcevode, za kaj več bi pa verjetno bil potreben HSG. Poklicala sem prvi dan m., termin sem imela že čez 9 dni. Ekspresno, res nisem pričakovala da bom takoj na vrsti. Pred posegom nobenih pregledov. So imeli že mojo UZ sliko pregrade, ki jo je nardila moja osebna ginekologinja, ko jo je odkrila.
|
|
|
|
RE: ambulantna histeroskopija 2.4.2013 10:02:14
|
|
|
|
Anonimen
|
Sem danes klicala, ker sem včeraj dobila menstruacijo. In imajo polno..da še od januarja čakajo na histeroskopijo. Tako da moram naslednji mesec javit, ko spet dobim M (čeprav upam, da naslednje ne bo več). Joj kako sem jezna!!
|
|
|
|
RE: ambulantna histeroskopija 2.4.2013 12:09:58
|
|
|
|
annastacia
|
Verjetno je to cel splet okoliščin, kdaj pride tvoja m. in kdaj so prosti termini za op. Mogoče je pa res ne bo več :) V vsakem primeru, veliko sreče!
|
|
|
|
RE: ambulantna histeroskopija 4.4.2013 14:37:07
|
|
|
|
soncek_25
|
Jaz sem bila na ambulantni histeroskopiji v Ljubljani in ni nič bolelo, ni prijetno, boli pa ne, tako da vse, ki še imate poseg pred seboj- nič se bat, NIČ NE BOLI! Srečno!
|
|
RE: ambulantna histeroskopija 5.4.2013 10:45:55
|
|
|
|
Anonimen
|
Kaj so vam pa potem rekli, kdaj lahko spet delate na bebici??
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kako povečati možnosti za zanositevTo so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Ovulacija in oploditevOvulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Zadnje s foruma
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.