|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Papirji za CSD
25.2.2013 9:52:41   
Anonimen
Kmalu bomo zibali, PDP se hitro bliža, pa me zanima nekaj stvari, ki mi jih na CSD ni ravno dobro razložila, pa mi mogoče lahko pomaga katera od vas.

Sem študentka, moj mož (poročena sva leto in pol) pa ni slovenski državljan, vendar ima v Sloveniji dovoljenje za začasno prebivanje (za dobo 5 let). Službo mu še vedno iščemo (vendar zaenkrat še nismo bili uspešni), torej je nezaposlen.

Zanima me, na podlagi česa potem na CSD gledajo prihodke oz. čigavi prihodki se tukaj gledajo? Jaz nimam prihodkov, on pa tudi ne. Ne prejemava socialne pomoči, stanujeva pa na naslovu mojih staršev. Na CSD mi je rekla, da bi si morala urediti preživnino od mojih staršev, ampak mislim, da me oni niso več uradno dolžni preživljati glede na to da sem poročena.

Kaj vi mislite? Čisto sem zmedenauser posted image .

Hvala vsem za odgovore :)
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Papirji za CSD
25.2.2013 10:00:58   
Anonimen
ne,ne moreš dobiti preživnino od staršev.
lepo,da bo na svetu še en otrok,kateri starši nimajo prihodka user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Papirji za CSD
25.2.2013 10:08:52   
sazi

čigavi prihodki se tukaj gledajo?


Tudi jaz mislim, da ker si poročena, te starši niso več dolžni preživljati.
Če sta pri starših prijavljena v ločenem gospodinjstvu (če še nista, pa se to zelo hitro uredi), gledajo samo vajine (ne)dohodke.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Papirji za CSD
25.2.2013 10:09:20   
petea
Zakon o zakonski zvezi in družinskih razmerjih med drugim pravi:

'9. Dolžnost preživljanja
123. člen
(1) Starši so dolžni preživljati svoje otroke do polnoletnosti, tako da v skladu s svojimi sposobnostmi in zmožnostmi zagotovijo življenjske razmere, potrebne za otrokov razvoj.
(2) Če se otrok redno šola, pa tudi če se redno šola vpisan na izredni študij, so ga starši dolžni preživljati tudi po polnoletnosti, vendar največ do dopolnjenega šestindvajsetega leta starosti.
(3) Otroka iz prejšnjih odstavkov, ki je sklenil zakonsko zvezo ali živi v zunajzakonski skupnosti, so starši dolžni preživljati le, če ga ne more preživljati zakonec ali zunajzakonski partner.'


To je zakonska podlaga za dolžnosti tvojih staršev v tvojem primeru.
Postopek se izpelje na CSD.
Za primere določitve preživnin boš našla kar uporabne podatke na straneh študentskih posvetovalnic.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Papirji za CSD
25.2.2013 11:42:15   
ajataja
Oprosti ,ampak od česa pa živita,če praviš da nihče od vaju nima prihodkov user posted image Od zraka se ne da,in tudi otrok rabi hrano in oblačila user posted image

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Papirji za CSD
25.2.2013 12:49:04   
Anonimen
Imela sva še zlate rezerve prihranjene, jaz sem delala preko študenta pa je kar šlo. Zdaj pa malo drugače gledajo name ko še poskušam najti kako delo vsaj dokler še lahko ampak je težko ker dajo prednost nenosečim kandidatkam pred mano, ker sem pa res že čisto na koncu nosečnosti. Takoj po porodu pa ne bom mogla takoj iskat službe. Za moža se trudimo, prijavlja se za vsa mogoča dela ampak je spet problem ker imajo slovenski državljani prednost pred njim, ker je tujec. Nekaj denarja je še v rezervi, veliko oblačil smo dobili od kolegic pa tudi opreme. Starši so pa tudi pripravljeni pomagati ker vidijo, da se trudiva.

(odgovor članu ajataja)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Papirji za CSD
25.2.2013 13:36:09   
*pepelka*
Glede nato, da pri izračunih za vse prejemke upoštevajo vse člane, ki so prijavljeni v istem gospodinjstvu, bi ti predlagala, da se prijavita v svoje gospodinjstvo na UE, saj bosta tako dobila tudi otroški dodatek lahko višji. V kolikor ste vsi prijavljeni v enem gospodinjstvu, se bodo upoštevali dohodki tvojih staršev in se delili na vse člane, to pa bi znalo precej spremeniti višino otroškega dodatka in tudi morebitne socialne pomoči, v kolikor bosta morda oddala vlogo zanjo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Papirji za CSD
25.2.2013 21:03:20   
Anonimen
anonimna Cestitke za tvojo nosecnost! Midva sva bila nekako na podobnem kot vidva. Torej preselila sva se v Slovenijo, ko sem bila jaz 7 mesecev noseca, moz je tujec. Jaz sem se takoj zaposlila in dobila placo za sva meseca in potem sla na porodnisko. Porodniska je bila izracunana na podlagi ene place, ter za 5 mesecev nazaj 50% minimalne slovenske place, ker je bilo to obdobje ko v tujini nisem bila zaposlena. Koncala sem doktorat in sem potem ostala se nekaj mesecev v tujini, da sem do konca spisala tezo. Pri izracunu porodniske moza seveda niso upostevali. Potem pri otroskih dokladah je bila totalna zbrka in sploh ne vem kaj so upostevali, ker na koncu je prislo ven tako, da sva dobila najvec mozno ven, enako tudi za vrtec. So pa gledali takrat za 2010, ko sva midva se vsaj pol leta zivela v tujini, ostle pol leta pa sem imela jaz 2 placi in potem porodnisko, moz pa ni bil zaposlen, delal je na avtorsko pogodbo. Jaz mislim, da minimalna porodniska ti pripada, pa potem takoj oddaj za otroski dodatek.

Pazita pa pri vrtcu, ker nekatere obcine nimajo nic posebnega za tujce. Kot tujec pa ne mores imeti stalnega prebivalisca, kar pomeni da izgubita lahko veliko tock. Tako sva jih midva in lepo izvisela pri vrtcu. Pa sem jim skusala povedat, ampak itak ne stekajo kako je ce si porocen s tujcem, da pac ne more imeti takoj stalnega prebivalisca user posted image .

Upam, da sem ti vsaj dala kaksno idejo kako in kaj. Ti pa kar realno povem, da je za tujce zelo tezko v Sloveniji, se predvsem ce ne govori slovensko in ceprav ima visoko izobrazbo. Midva sva se odlocila, da jo zapustiva user posted image in sedaj npr. vidim da kjer smo je npr. meni konkretno lazje kot tujki! Srecno!

(odgovor članu *pepelka*)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Papirji za CSD
9.3.2013 19:53:02   
MajaJulija
IZVIRNO SPOROČILO: *pepelka*

Glede nato, da pri izračunih za vse prejemke upoštevajo vse člane, ki so prijavljeni v istem gospodinjstvu, bi ti predlagala, da se prijavita v svoje gospodinjstvo na UE, saj bosta tako dobila tudi otroški dodatek lahko višji. V kolikor ste vsi prijavljeni v enem gospodinjstvu, se bodo upoštevali dohodki tvojih staršev in se delili na vse člane, to pa bi znalo precej spremeniti višino otroškega dodatka in tudi morebitne socialne pomoči, v kolikor bosta morda oddala vlogo zanjo.


Ali je to res? Meni se skoraj ne zdi...
Ali ne upoštevajo le članov primarne otrokove družine - torej starše?!
Ker jst še nisem slišala za tako info...

(odgovor članu *pepelka*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Papirji za CSD
9.3.2013 19:55:22   
natali1
MajaJulija preveri. Vsaj tako je bilo pri meni, res da pred časom že, pa vseeno.

(odgovor članu MajaJulija)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Poslovila sva se od 4. in 5. sina
Z ženo sva pozdravila in se poslovila od najinega 4. in 5. sina. Anders in Brodie sta se rodila združena, delila sta si ...




strije
ksenci

strije med prvo in drugo nosečnostjo?

strij nisem imela ne prvič ne drugič (44%)

strije sem dobila samo v prvi nosečnosti (21%)

strije sem dobila samo v drugi nosečnosti (10%)

strije sem dobila obakrat (25%)


Število vseh glasov: 205

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!