Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Ronja - piškoti - help! 19.12.2012 23:05:53
|
|
|
|
pomlad08
|
Ej, glede tvojih nakapljanih piškotov imam eno vprašanje. Smo jih delali že 2krat ta teden in so totalno slastni. Res, njam njam, sem že včasih podobne pekla, pa izgubila recept, in sem ful vesela tega tvojega, ker je precej podoben. Težava: nam se ti piškotki med peko ful preveč razlezejo - ven pridejo čisto sploščeni, nekak se razlezejo v širino in zlepijo skupaj s sosedi in rezultat izgleda kot en velik piškot čez cel pekač :) Kaj delamo narobe? Saj dobri so vseeno, sam zgledajo pa tko no, bolj švoh. Ni glih za obiske :) Prvič sem mislila, da je preveč cukra in premalo moke, pa smo dal drugič bolj natančno po tvojih merah (razen cukra, ta je bil bel, ker nisem imela doma rjavega), pa so se spet razlezli. No, če imaš kakšno, idejo, kje smo ga posrali, ti bom hvaležna, sicer bomo pa še probavali sami poiskat rešitev :)
|
|
|
|
RE: Ronja - piškoti - help! 20.12.2012 11:36:35
|
|
|
|
ronja
|
pomlad, malo se vedno razlezejo, saj vidiš, da tudi moji niso glih ful lepi . To so taki piškoti na hitrco:D. Amapk če se ti pa preveč razlezejo, torej čez cel pekač, kakor opisuješ, potem je masa verjetno res preveč tekoča (beri: premalo moke oz. ovsenih kosmičev, ki popijejo tekočino). Barva cukra tu ne igra neke hude vloge;). Lahko pa rešiš zadevo tudi tako, da pustiš en malo stat maso, tako se bojo kosmiči napili in ne bo več masa tako tekoča - čeprav pride še kar gosta, da jo z žlico daješ gor. Če ne bo ok, se mi pa spet javi, pa čim bolj podrobno napiši, kako delaš in če kje spreminjaš količine (predvsem razmerje tekočine, kamor šteješ tudi jajca in suhih sestavin (moka, kosmiči)). NO, jih bom še 1x naredila, da vidim, če najdem kje kaj bi lahko šlo narobe. Na splošno pa je tako, da če je masa preveč tekoča, se razleze, ker ne uspe zakrknit dovolj hitro.
|
|
RE: Ronja - piškoti - help! 20.12.2012 12:40:43
|
|
|
|
pomlad08
|
Ja, sej pol smo v ostanek testa (nismo spekli vseh naenkrat) nasuli še nekaj moke in je bilo ok. Mogoče je krivo tudi, da smo rozine zamenjali s koščki čokolade, pa so se še ti razlezli, pa namesto kosmičev smo dali čokoladni sport musli, ki ima verjetno notri cuker+delce čokolade, ki se razlezejo. Dobri so bili pa k svina! (tako reče naš tamauček) Bomo mi tudi še probavali, tako da ni panike Aja, kakšna pa je tvoja merica skodelice? Naša je bila cca. 2dcl. PS: Aja, imamo pa tudi ime za našo varianto: piškotna pita. Tako da veš, da si izumila 2 recepta v enem. Daš loh na kulinariko :)
< Sporočilo je popravil pomlad08 -- 20.12.2012 12:43:33 >
|
|
|
|
RE: Ronja - piškoti - help! 20.12.2012 13:18:30
|
|
|
|
Paštetka
|
Daj manj sode bikarbone in pecilnega praška. Meni so se tudi 1x tako razlezli, da joj.
|
|
|
|
RE: Ronja - piškoti - help! 21.12.2012 21:36:55
|
|
|
|
neodkrita
|
sem že dolgo na ringaraji vendar v glavnem berem koristne nasvete hehehehe....prosila bi te Ronja,če lahko tudi meni zaupaš ta recept za piškote.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Magnezij in železo v nosečnostiV nosečnosti se poveča potreba po določenih mineralih v telesu in med njimi sta zelo pomembna magnezij in železo. Ali mo...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?