|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   druga zanositev
5.12.2012 13:39:50   
Anonimen
Pozdravljene,
zanima me če je morda tu kakšna, ki je imela podobne težave mojim: enostavno, v drugo ne gre.
pri prvem otroku ni bilo nobenih težav, zanosila sem hitro. sedaj se trudiva za drugega že veliko časa, tako
da naju je G napotila v ambulanto za neplodnost. Pri partnerju so ugotovili slabšo gibljivost spermijev,
pri meni vse ok.
hvala, tako sem user posted image . prosim za kakšen nasvet/delitev zgodbe, hvala, hvala.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: druga zanositev
5.12.2012 14:01:18   
mehurcica
Živjo tudi jaz imam isti problem, v prvo je ratalo takoj sedaj pa že leto in pol ne morem pridelati +. Grem pa okrog 17. na HSG tako da vidimo kaj je.
Držim pesti zate in čim prej user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.12.2012 14:07:45   
Anonimen
HSG - misliš na histeroskopijo?
zanima me ali mora ženska kljub bp izvidu na histeroskopiji  še druge preiskave - katere? (mislim v primeru da bi želel na IVF/ISCI)

(odgovor članu mehurcica)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
5.12.2012 14:14:31   
mehurcica
mislim na preiskavo Hysterosalpingographia, Ne vem pa kako je naprej. Če bo tukaj vse ok bo šel še on na spermiogram, potem pa ne vem. Je pa kar grozno to čakanje in vse se kar vleče, leta pa tečejouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.12.2012 15:19:00   
Shana86
Najprej mora partner narest spermiogram (najmanj invazivna od vseh preiskav pri iskanju vzroka zmanjšane plodnosti).

Potem sledi HSG (histerosalpingografija), ker je najpogostejši vzrok sekundarne neplodnosti neprepoznano pelvično vnetje po porodu in posledične zarastline, ki motijo zanositev.

Potem se postopa glede na izvide. Ob sumu na PCO se poskusi s klomifenom. Če so izvidi okej, se gre lahko na diagnostično laparoskopijo (menda se izvid hsg in laparo lahko ne ujemata v 30%), sicer pa se začne z enim od postopkom asistirane zanositve.

Želim, da vam kmalu uspe user posted image

(odgovor članu mehurcica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.12.2012 8:09:06   
Anonimen
torej, če  prav razumem, mora ženska več prestati.
pa da se ne razumemo narobe - psihični pritisk zagotovo prenašata oba, vsak po svoje v sebi
in skupaj. mislim, kar se tiče posegov, strahu pred njimi, jemanja hormonskih zdravil ki imajo različne vplive na telo, itd.

šele ko se znajdeš v takšnem položaju, spoznaš da je zanositev tako kompleksna stvar, da morajo biti v telesu ustvarjeni primeni pogoji itd.
tisti ki so (smo) hitro pridelali + si sploh ne morejo predstavljati močne želje, upanja iz meseca v mesec...začneš dvomiti o sebi,
o partnerju, neprestano se sprašuješ zakaj?, kaj je narobe?...

zanima me, koliko časa cca. je pri vas trajalo od prvega spermiograma, pa skozi vse te postopke do  zanositve?
tukaj mislim na tiste, ki so imeli slab spermiogram.

(odgovor članu Shana86)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
6.12.2012 10:37:31   
latka
Tudi sama spadam med tiste, ki ne morejo drugič zanositi. Prvič sem zanosila kar hitro, sin je sedaj že star 8 let, v drugo se pa trudiva sedaj že 5 let!
Po letu dni truda sva dobila napotnice za razne preiskave, mož za spermiogram, jaz pa za HSG, kjer so ugotovili slabšo prehodnost jajcevodov, kar so posledica vnetij po porodu, imam PCO, neredne M in ovulacije, zato sem imela 3 mesece Klomifen in merjenje BT(bazal. tempo.), ni bilo nobenega rezultata, nakar sva po izvidih spermiograma, kjer so možu ugotovili premalo število semenčic, pa tudi malce slabše gibljivosti so, sva dobila napotnico za neplod. ambulanto, kjer se zdraviva sedaj že več kot 3 leta. Letos oktobra sem končno zanosila s pomočjo umetne oploditve, vendar je žal bila izvenmaternična, zato so mi naredili laparoskopsko operacijo, kjer so mi odstranili levi jajcevod, desnega pa so zašili zaradi zarastlin od vnetja, da se ne bi več ponovila izvenmater., s tem pa ne morem več naravno zanositi. Sedaj čakava na naslednjo umetno oploditev, za katero upava, da bo spet uspešna ter brez komplikacij!

Punce, veliko sreče vsem, pa bodi vztrajne pri G!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?