latka -> RE: druga zanositev (6.12.2012 10:37:31)
|
Tudi sama spadam med tiste, ki ne morejo drugič zanositi. Prvič sem zanosila kar hitro, sin je sedaj že star 8 let, v drugo se pa trudiva sedaj že 5 let! Po letu dni truda sva dobila napotnice za razne preiskave, mož za spermiogram, jaz pa za HSG, kjer so ugotovili slabšo prehodnost jajcevodov, kar so posledica vnetij po porodu, imam PCO, neredne M in ovulacije, zato sem imela 3 mesece Klomifen in merjenje BT(bazal. tempo.), ni bilo nobenega rezultata, nakar sva po izvidih spermiograma, kjer so možu ugotovili premalo število semenčic, pa tudi malce slabše gibljivosti so, sva dobila napotnico za neplod. ambulanto, kjer se zdraviva sedaj že več kot 3 leta. Letos oktobra sem končno zanosila s pomočjo umetne oploditve, vendar je žal bila izvenmaternična, zato so mi naredili laparoskopsko operacijo, kjer so mi odstranili levi jajcevod, desnega pa so zašili zaradi zarastlin od vnetja, da se ne bi več ponovila izvenmater., s tem pa ne morem več naravno zanositi. Sedaj čakava na naslednjo umetno oploditev, za katero upava, da bo spet uspešna ter brez komplikacij! Punce, veliko sreče vsem, pa bodi vztrajne pri G!!
|
|
|
|