|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Partnersko svetovanje
26.10.2012 13:22:36   
srnica24
S partnerjem sva se po skoraj 11 letih skupne poti in 4 letnemu čudovitemu otroku, znašla na peklenski prelomnici. Zaradi razmer na trgu je on začel delati v dobro stoječi firmi samo ga ni doma nič, ker dela od jutra do večera prav tako je večrat na terenu in ga po cel teden ali dva ne vidima. Jaz sem v JU delam 4 ure, za borih 320€ - kljub večmesečnemu intenzivem iskanju nove službe je še vedno nisem našla.

In posledično v naši družini vedno bolj vre na vseh področjih - jaz pa se po tem ko sem že enkrat bila čisto na dnu in me je ta trenutni parner "postavil" na noge spet sesipavam, sem brez prijateljic, brez samozavesti in na koncu se niti v ogledalo več ne morem pogledat. Občutek imam da sem za vse sama kriva, ker ne dobim druge službe se vsak dan dodatno obsojam, ponoči zaradi tega ne spim postala sem popolnoma nedružabna, zapiram se v sebe, z nikomer nočem več o ničemer debatirati v glavenem za vse obtožujem sebe čeprav vem da to ni prav ampak sem človek kot sem - marsikaj požrem in to ostaja v meni.

Ker pa imam parnerja rada in ker vem da se težave dajo rešiti me zanima kjer v Mariboru bi lahko našla kakšno dobro terapevtsko skupino oz. osebno svetovanje, ker je škoda zavreči tako dolgo zvezo in bi poskusila stvari rešiti še na tak način.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Partnersko svetovanje
26.10.2012 19:42:48   
mari1234
Sem že enkrat napisala v drugi temi http://www.ringaraja.net/forum/m_5970622/mpage_1/key_/tm.htm#5970754
Rešitve so, le poiskati jih je treba. user posted image

(odgovor članu srnica24)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.10.2012 20:36:28   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: srnica24

S partnerjem sva se po skoraj 11 letih skupne poti in 4 letnemu čudovitemu otroku, znašla na peklenski prelomnici. Zaradi razmer na trgu je on začel delati v dobro stoječi firmi samo ga ni doma nič, ker dela od jutra do večera prav tako je večrat na terenu in ga po cel teden ali dva ne vidima. Jaz sem v JU delam 4 ure, za borih 320€ - kljub večmesečnemu intenzivem iskanju nove službe je še vedno nisem našla.

In posledično v naši družini vedno bolj vre na vseh področjih ...

V čem je tvoj glavni problem - a si razčistila, kateri je? Ker jaz ga iz tvojega pisanja ne razberem oz. ne razumem, kaj te tako mori, da si v krizi.

V nizki samopodobi? Zakaj se smatraš za nesposobno, če imaš polovični delovnik? Glede na to, da je tvoj partner precej zdoma, se verjetno sedaj lažje organiziraš in poskrbiš za dom in predvsem imaš več časa in energije za otroka, kot če bi nekje delala 8, 10 ali celo več ur na dan.

V tem, da partnerja ni doma? Dandanes so službe vedno bolj dinamične in časovno razširjene. Verjetno tvoj partner tudi več zasluži, ko je dolgo zdoma. In posledično pokompenzirata svoje prihodke tako, da je on večji ''financer'', ti pa več doprineseš h gospodinjstvu z organizacijo dela doma. Partnerja lahko na veliko načinov enakovredno prispevata k družini, ne samo z istim zneskom prihodkov.

Da imaš več časa, ki ga lahko preživiš z otrokom? To ti lahko zavida marsikatera mama, ki dela (neplačane) nadure in nima časa za svoje otroke.

Kaj tretjega?

Si stik s prijateljicami prekinila sedaj ali jih nimaš že od prej? Če si prekinila šele sedaj - a misliš, da se vsem drugim godi veliko bolj rožnato kot tebi? Verjetno ne. Samo če s prijateljicami ne pogovarjate realno o vašem življenju, potem takšni odnosi tako ali tako niso toliko globoki in pristni, da bi jih bilo sedaj potrebno tako obžalovati.

P.S.: Verjamem, da je moj odgovor precej razumski. Iz tvojega pisanja ne razberem, kaj naj bi bilo v vašem družinskem življenju tako pretresljivega, da te je tako spravilo ''na dno''.
Zagotovo pa ni lahko dobivati same zavrnitve glede potencialnih drugih delovnih mest. Morda pa moraš samo drugače gledati na celotno situacijo, v kateri si/ste.

Srečno!

< Sporočilo je popravil petea -- 26.10.2012 20:39:08 >

(odgovor članu srnica24)
Neposredna povezava do sporočila: 3
28.10.2012 8:18:12   
tehnofil
... kjer v Mariboru bi lahko našla kakšno dobro terapevtsko skupino oz. osebno svetovanje, ..

http://www.dc-mir.si/

(odgovor članu srnica24)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.10.2012 8:59:59   
Paštetka
Srnica, čisto na kratko:
Najprej, nikakor ne beri kaj ti tukaj napišejo glede odnosa, ker se boš še bolj zasekirala, te bo bolj prizadelo ali te bo kdo ravno obratno napihnil... Vem, da ti forumovke želijo dobro, vendar so to tako delikatne zadeve, da pravilnega odgovora tu ne boš našla oz. ga ne boš videla.

Pojdita k svetovalcu. Priporočam: dr. lidijo Kociper http://imagoslovenija.net/?page_id=60 ambulanto ima na pobrežje v nekem centru. Je psihologinja in psihoterapevtka.
http://www.dzdravje.si/?q=node/560/ord/553 tukaj jo najdeš tudi.

Če rabiš pa kaj več pa lahko na ZS. user posted image

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 28.10.2012 9:02:19 >

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
29.10.2012 19:07:08   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Paštetka)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
29.10.2012 19:15:39   
Stanislava_

Ker pa imam parnerja rada in ker vem da se težave dajo rešiti me zanima kjer v Mariboru bi lahko našla kakšno dobro terapevtsko skupino oz. osebno svetovanje, ker je škoda zavreči tako dolgo zvezo in bi poskusila stvari rešiti še na tak način.

Odlična odločitev, srnica24 user posted image .

Žal ti za Maribor ne znam nikogar priporočiti, lahko pa se pozanimam - samo javi.

Občutek imam, da te daje depresija in z njo povezanega nekaj nerešenega še izpred 11 let in več, nekaj, kar je partner in družina več kot odlično nadomestil, a je zdaj zaradi okoliščin, ki so prišle, spet prišlo na dan. Zdi se mi, da bi bili tvoji problemi vsaj pol (če ne več) manj grozni, če bi se o tem s partnerjem pogovarjala. Kot pišeš, se sekiraš ti, in ti mož te situacije ne očita - ali mogoče ja?

(odgovor članu srnica24)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?