petea -> RE: Partnersko svetovanje (26.10.2012 20:36:28)
|
IZVIRNO SPOROČILO: srnica24 S partnerjem sva se po skoraj 11 letih skupne poti in 4 letnemu čudovitemu otroku, znašla na peklenski prelomnici. Zaradi razmer na trgu je on začel delati v dobro stoječi firmi samo ga ni doma nič, ker dela od jutra do večera prav tako je večrat na terenu in ga po cel teden ali dva ne vidima. Jaz sem v JU delam 4 ure, za borih 320€ - kljub večmesečnemu intenzivem iskanju nove službe je še vedno nisem našla. In posledično v naši družini vedno bolj vre na vseh področjih ... V čem je tvoj glavni problem - a si razčistila, kateri je? Ker jaz ga iz tvojega pisanja ne razberem oz. ne razumem, kaj te tako mori, da si v krizi. V nizki samopodobi? Zakaj se smatraš za nesposobno, če imaš polovični delovnik? Glede na to, da je tvoj partner precej zdoma, se verjetno sedaj lažje organiziraš in poskrbiš za dom in predvsem imaš več časa in energije za otroka, kot če bi nekje delala 8, 10 ali celo več ur na dan. V tem, da partnerja ni doma? Dandanes so službe vedno bolj dinamične in časovno razširjene. Verjetno tvoj partner tudi več zasluži, ko je dolgo zdoma. In posledično pokompenzirata svoje prihodke tako, da je on večji ''financer'', ti pa več doprineseš h gospodinjstvu z organizacijo dela doma. Partnerja lahko na veliko načinov enakovredno prispevata k družini, ne samo z istim zneskom prihodkov. Da imaš več časa, ki ga lahko preživiš z otrokom? To ti lahko zavida marsikatera mama, ki dela (neplačane) nadure in nima časa za svoje otroke. Kaj tretjega? Si stik s prijateljicami prekinila sedaj ali jih nimaš že od prej? Če si prekinila šele sedaj - a misliš, da se vsem drugim godi veliko bolj rožnato kot tebi? Verjetno ne. Samo če s prijateljicami ne pogovarjate realno o vašem življenju, potem takšni odnosi tako ali tako niso toliko globoki in pristni, da bi jih bilo sedaj potrebno tako obžalovati. P.S.: Verjamem, da je moj odgovor precej razumski. Iz tvojega pisanja ne razberem, kaj naj bi bilo v vašem družinskem življenju tako pretresljivega, da te je tako spravilo ''na dno''. Zagotovo pa ni lahko dobivati same zavrnitve glede potencialnih drugih delovnih mest. Morda pa moraš samo drugače gledati na celotno situacijo, v kateri si/ste. Srečno!
|
|
|
|