Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Ali kdo obvlada kemijo? 23.10.2012 20:16:51
|
|
|
|
Dashenka
|
Najpogosteje se uporabljajo soli K in Na soli dušikove (III) kisline, torej kalijev in natrijev nitrit. Ena od variant pridobivanja je z reakcijo med lugom in dušikovim dioksidom in monoksidom brez prisotnosti kisika (ta povoči nastanek nitrata in ne nitrita). 2 NaOH + NO2 + NO → 2 NaNO2 + H2O Namesto luga gre tudi s sodo, le da potem namesto vode nastane ogljikov dioksid Druga varianta pa je z redukcijo nitrata v nitrit - to je bistvu najstarejši postopek.
< Sporočilo je popravil Dashenka -- 23.10.2012 20:17:15 >
|
|
|
|
RE: Ali kdo obvlada kemijo? 23.10.2012 20:32:30
|
|
|
|
Paštetka
|
Jaz bi napisala: brez hladilnika težko. Potrebna je torej akcija: odpri, vstavi v ladilni, zapri, da nastane reakcija dalj časa sveža poli salama. Lahko pa napišeš, da Poli salam ne poznaš, da pa Pipi ostane dalj časa svež v hladilniku.
|
|
|
|
RE: Ali kdo obvlada kemijo? 23.10.2012 20:34:56
|
|
|
|
Tippi
|
Joj kapo dol dashenka . men je bila kemija vedno španska vas še danes mi ni jasno, kako sem kemijo zgurala za pozitivno paštetka
|
|
|
|
RE: Ali kdo obvlada kemijo? 23.10.2012 20:49:59
|
|
|
|
Paštetka
|
Ej, sem šla zdaj to formulo gledat. Potem nastane v bistvu nitrat in voda. A zato so te salame "mokre" in ne suhe, kot suhe salame. No, saj potem moja ugotovitev drži. Voda vso robo pokvari, zato rabiš še hladilnik, drugače je tudi ta formula brezveze. V bistvu imam jaz prav
|
|
|
|
RE: Ali kdo obvlada kemijo? 24.10.2012 8:19:32
|
|
|
|
Adelina
|
Dashenka, najlepša hvala.
|
|
|
|
RE: Ali kdo obvlada kemijo? 24.10.2012 8:40:40
|
|
|
|
Adelina
|
Dashenka, napisala si, da uporabljajo nitrit. Ampak a ni NaNO2 nitrat in ne nitrit?
|
|
|
|
RE: Ali kdo obvlada kemijo? 24.10.2012 11:49:36
|
|
|
|
Dashenka
|
NaNO2 je Natrijev nitrit NaNO3 je Natrijev nitrat Kot konzervans je uporablja predvsem Natrijev nitrit - torej NaNO2.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 24.10.2012 12:29:33
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Ali kdo obvlada kemijo? 24.10.2012 12:49:26
|
|
|
|
Dashenka
|
Ankica prav imaš - nitrit je zdravju škodljiv in zato sem jazhčeri max. omejila konzervirane mesnine. Od industrijsko pripravljenih mesnin edino pravi Kraški pršut ni konzerviran (in je le soljen) - vsi ostali pa vsebujeno nitrite (primorski, kmečki, delikatesni...). No, tudi San Daniele in Parma sta le soljena. Salam in paštet pa praktično brez tega konzervansa ne najdeš.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 24.10.2012 12:57:25
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?