Vijoličarka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Brinčika Do sedaj nisem imela nobene posebne kreme za obraz, nekaj sem jih sicer probala od različnih proizvajalcev , niso mi odgovarjale na mojo kožo , tako da sem kar ostala pri eni ki jo uporabljam že veliko let, sem se pa zdaj malo zamislila ker mi je ena prijateljica rekla da se mi že rahlo vidijo gubice od strani, sama jih sicer ne vidim , mislim pa da je čas da začnem uporabljat kako proti gubam . Zato vas sprašujem za kak nasvet kaj vi uporabljate in s katerimi ste zadovoljne. Imam pa normalno kožo. No, nekaj tukaj prispeva genetika, nekaj pa tudi ali se s starostjo počasi rediš, kot pravi lilijana. Najprej preveri sestavine kreme, ki jo uporabljaš. Včasih je res veljalo, da čim dlje stran od krem, ker se bo koža 'navadila' in potem, ko boš stara in zgubana, nobena krema ne bo pomagala. Danes pravzaprav sploh ne velja več delitev krem po starostnih skupinah. Priporoča se, da se že zgodaj začnejo uporabljati vlažilne kreme z veliko antioksidanti. Pet najmočnejših antioksidantov Sama bi zraven še dodala vitamin A (Retinol, Retin) Realno gledano antioksidanti ne delajo nekih čudežev, ampak pomagajo koži, da se stara počasneje. Zato ne bodo imeli drastičnega učinka, če se tako kremo začne uporabljati, ko je škoda že storjena, torej so gubice tu. Menda je edina stvar, ki res zelo vidno učinkuje na gube, krema z veliko vsebnostjo Retinola in te so kar precej drage. Treba je gledati, da antioksidanti nastopajo dovolj zgodaj v INCI deklaraciji - to je seznam sestavin na embalaži kreme. Tiste sestavine, ki so navedene najprej, je količinsko več. Kakšne idelane kreme jaz še nisem našla, predvsem z nočno imam probleme. Kot dnevna krema pa mi kar zadovoljivo služi Kar se gub tiče, je zelo pomembna zaščita pred soncem. Uporabljati je treba kreme z ustreznimi filtri in se izogibati sončenju (sem sodi tudi solarij). Prav sončenje zelo poškoduje kožo. In te poškodbe postanejo vidne, ko se postaramo. Enkrat sem gledala oddajo, ko so dermatologi merili te poškodbe na čisto mladih dekletih in dekleta niso bila prav nič srečna, ko so videla, kako poškodovano kožo imajo že in da kaj dosti storiti ne morejo. Osebno mislim, da je problem pri teh kremah ta, da vedno tlačijo notri caprylic/capric trigliceride in mystryl myristate, ki mašita pore in povzročata mozolje. Vsak si mora kar sam najti primerno kremo zase, ker pravil ni. So kože, ki čisto lepo pridejo skozi z navadno niveo in so kože, ki ne. Tako da, treba je brati sestavine in danes se na internetu najde informacija o vsaki pomembni sestavini. Tale stran bo mogoče uporabna zate: Truthinageing