ronja
|
Frodo, obrnjeno, igrača je še ena malenkost med vsemi pripravami: otroku poveš, da si noseča (itak bi pa po moje tudi sami opazili;), poveš mu, kako dojenček nastane, pač vse, kar vpraša in še kaj zraven, poveš, kaki so novorojenčki, da je lepo imet brata ali sestro, da se bosta lahko kasneje skupaj igrala, poveš pa tudi, da boš imel vedno časa samo zanj, da bo dojenček na začetku še bolj dolgočasen kar se igric tiče, ker še ne bo znal nič, itd... Pač tako kot je. Če otroku kdaj kaj daš, še ne pomeni, da ga s tem kupuješ. Saj jih dedek mraz tudi ne podkupuje. Recimo Ronja je dobila za darilo knjigo Malo prstno gledališče ali nekaj takega - o prstnih lutkah, kratke pravljice - in not je bila obljuba, da si bo mami še vedno vzela čas in se z njima šla te igrice. In sem to obljubo držala, čeprav smo več delale druge stvari, ker so jima še bolj dogajale. Kaj je potem tako darilo? Res misliš, da je to podkupovanje, da bo dala mir? Pa saj sama tega ne more počet, saj še ne zna brat . Ne vem, kako je lahko ena stvar, čim je materialna, takoj slaba. Po moje ni prav, da bi otrok dobil vsak dan igračo, ni pa nič narobe, če jo dobi ob posebnih prilikah, recimo ob rojstvu sestrice/bratca, za novo leto, az rojstni dan... Ne maram tudi, da ko en praznuje RD, mora obvezno tudi drugi dobiti nekaj malega. Se strinjam, da ni potrebno, ne težim pa, če prinesejo. Edino, česar ne maram, je, da bi enemu vedno prinesli, drugemu pa ne.