|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: darilo ob rojstvu
24.9.2012 11:14:26   
kajajaka
IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda

Nekatere ste pa tudi zatežene, prvorojenec (ali drugo- itd..) se morda v tistem trenutku že tako počuti nekoliko odrinjenega, zakaj se ne bi "zamotil" z darilom, ki mu ga pač "podari" novorojenček?Saj tu ni poanta v logiki in v tem, da bi moral 3 ali 4-letnik poznati določene fiziološke zadeve v zvezi z nosečnostjo in da plod pač s sabo ne more prinesti starejšemu darilo, ampak gre za to, da na nek način otroku približamo novorojenčka. Moj sin si je izbral, da mu bo sestrica prinesla avtomobilček, on pa bo njej dal dudiko, pričakujemo pa tudi decembra user posted image

podpis pod tole...

Važen je trenutek, ko se prvič srečata... in takrat je ena malenkost lahko veliko veselje,ker se 3 letniki pač ne obremenjujejo s tem kje je bratec/sestrica dobila darilo.

Pri nas so naslednji dan vsi v vrtcu občudovali konjička, ki ga je dobila od sestrice, pili otroški šampanjec in piškote grickali - Tako je imela tudi starejša sestra žur ob prihodi sestrice, ne le očka user posted image

Naši je vse jasno kje je bila sestrica, pa je bila vseeno zeli vesela enega malega Fili konjička (takrat so ji bili najbolj všeč), ki ji ga je sestrica podarila. Ona je pa njej dudo.

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 26
24.9.2012 12:29:26   
Tutan
kokokodak :)))
Kure ene user posted image

Kakorkoli, mini, se strinjam, da je najbolje, da dobi takrat nekaj kar je njemu pomembno. Mogoče je to kakšna stvar, ki mu je trenutno všeč, kakšna tematska majica (otroci so tako nori na te tematske majice, sploh če je gor njihov najljubši risani junak).
Kakšna knjigica, malenkost, mogoče tudi samo avtomobilček, kakšen Hotweels, ki mu je najbolj všeč user posted image

Se pa strinjam - rojstvo sestrice, bratca je kar lepa prelomnica za otroka v življenju. In ker otrokom marsikaj šiba po mali glavici, se mi ne zdi nič hudega, če dobi kakšno malenkost. V smislu, da je sestrica tudi komaj čakala, da ga spozna, tako kot on komaj čaka na sestrico.

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 27
24.9.2012 13:13:17   
Češnca
Najin ta večji je od mlajšega dobil Miškota (lik iz risanke Mojster Miha). user posted image
Je že tako za svoj 2. rojstni dan dobil bratca. user posted image

18. julij je prav poseben dan!

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 28
24.9.2012 13:26:23   
alda

IZVIRNO SPOROČILO: Češnca

Najin ta večji je od mlajšega dobil Miškota (lik iz risanke Mojster Miha). user posted image
Je že tako za svoj 2. rojstni dan dobil bratca. user posted image

18.7, je tudi za nas poseben dan user posted image

Pri nas je pa naša punca dobila Bretz punčko,ki so bile takrat In in knjigo .Je pa imela 7.let in smo ji povedali, da je to dobila v imenu brata in ne od njega. Ji je pa bilo po moje čist vseeno od koga, sam da je dobila željeno!user posted image

Kdor govori za menoj, govori z mojo ritjo!!

I saw an angel become the devil
Still they look pretty good hand in hand
Well baby, I don't need any of them
Heaven nor hell
Volbeat!!

(odgovor članu Češnca)
Neposredna povezava do sporočila: 29
24.9.2012 15:27:23   
pelin
Pelin, čisto vseeno je, ali je mala dobila obleko za darilo ali knjigo ali igračo. Pač nekaj, da se čuti nekaj posebnega ta dan, tudi ona:) če misliš, da to pa ni bilo darilo, potem sama sebe farbaš;).

Ronja, v bistvu ne farbam nikogar...ta mala je vedela, da je to pač poseben dogodek in je tako kot že večkrat ob drugih posebnih dogodkih (kolegičina poroka, krst nečaka....) pač dobila nekoliko bolj svečana oblačila...S tem sva ji seveda naredila dodatno veselje ob rojstvu bratca...lahko se seveda vzame ta gesta kot neke vrste darilo, vendar niti pod razno ni nikoli nihče rekel, da je to oblekico njej prinesel bratec...pa v bistvu načeloma nimam nič proti temu...recimo, da tega ne prakticiramo v našem koncu in nam po resnici povedano kaj takega še na pamet ni padlo...
Če nekoliko pomislim, mi je bilo malo hudo, ko sem razmišljala, kako bo, ko bodo vsi primaširali k nam domov pogledati našega novega člana in s seboj pri nesli darila zanj...skrbelo me je namreč, da bo takrat ta večja izvisela oz. bodo nehote pozabili nanjo...o tem pa sva se z možem pogovarjala in sva bila na tem, da za vsak primer kupiva midva kaj za njo, da ne bo prehude žalosti...pa so nas vsi pošteno presenetili in niti eden ni prišel brez drobne pozornosti za ta veliko sestrico...Vendar kot mi je znano, so vsa darila prišla iz trgovine, nobeno iz trebuhauser posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 30
24.9.2012 18:22:45   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Se lahko samo strinjam, da mu ne bi mogla dati boljšega darila kot je bilo rojstvo bratca

Se strinjam, ampak po tej logiki, bi jim lahko namesto novoletnih daril vsako leto naredili novega bratca;). Hočem rečt, da se stvari ne izključujejo in da otrok nimamo zaradi svojih že rojenih otrok, zato niso darilo njim, ampak nam. Je pa res, da je met sestro/brata največ, kar ti starši lahko dajo. Vseeno pa nimaš brata/sestre nič manj, če ti prinese še darilce;).

Hotela sem povedat, da je naš fantek tudi dobil darilo od dojenčka ampak da mu ni bilo niti najmanj zanimivo kljub takratni obsesiji z Lokomotivčkom Tomažem in da je bil namesto darila iskreno vesel dojenčka. Otroci so pač različni, jaz sem hotela samo dobro z darilom od dojenčka, na koncu ga pa sploh ne bi rabil.

< Sporočilo je popravil Katy78 -- 24.9.2012 18:24:19 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 31
25.9.2012 12:12:46   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: Tutan
Kakorkoli, mini, se strinjam, da je najbolje, da dobi takrat nekaj kar je njemu pomembno. Mogoče je to kakšna stvar, ki mu je trenutno všeč, kakšna tematska majica (otroci so tako nori na te tematske majice, sploh če je gor njihov najljubši risani junak).

Pred cim tako varujete otroke, pred dejstvom,d a ne bodo vedno prvi?  pred zivljenjem? Pred kaksnimi "nevrednotami" torej, ki bi mu z rojstvom novega clana druzine zagrenila zivljenje, da bi ga bilo potrebno tolaziti z igraco?...
BTW, ko berem kako nekatere matere svojim otrokom niti ne povedo, da so nosece in da v njih raste novo zivljenje dejansko imajo tezavo... ampak ne zaradi nerazumnega otroka, temvec zaradi nerazumnih starsev, ki lastne otroke niti ne pripravijo na tako pomembne zivljenjske spremembe . izgleda, da to ni pomembno, igraca bo vse resila, prav vsako oslarijo, ki jo stars naredi.. bo res?

Se pa strinjam - rojstvo sestrice, bratca je kar lepa prelomnica za otroka v življenju. In ker otrokom marsikaj šiba po mali glavici, se mi ne zdi nič hudega, če dobi kakšno malenkost. V smislu, da je sestrica tudi komaj čakala, da ga spozna, tako kot on komaj čaka na sestrico.

Nic hudega ni  ce dobi vsak dan igraco.. saj si zeli in mu ne bo dolgcas.. nic hudega ni tudi ce kaksen dan cel dan gleda risanke, ker dojencek joka; pa ker ne more vec mama z njim na igrisce, ker je dojencek prehlajen, bo dobilo dete pa novo igraco, da s epotolazi.. nic hudega ni v tem....
Potem bomo pa odpirali se tisoc tem v katerih bomo, tako kot pastetka, razmisljali o tem, kaj je narobe s svetom, kam so poniknile vrednote in norme itn...

Zgolj v premislek:
http://www.ustvarjalnavzgoja.com/uploads/2/4/3/6/2436068/slovenske_novice_14.7.pdf

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 32
25.9.2012 12:20:17   
Najaa
Jaz tudi ne maram teh daril, pa da se prvi ne bo počutil prikrajšanega... to je vse šola za življenje. Ne maram tudi, da ko en praznuje RD, mora obvezno tudi drugi dobiti nekaj malega. Zakaj? Sej bo dobil čez par mesecev, ko bo njegov dan.
Se je pa zadelo, ko sem rodila drugo hčerko, da me je v P prišla obiskat prijateljica, ki je za tavečjo prinesla darilo-dojenčka. Ne zato, ker sem rodila ampak ker se že ful dolgo nismo vidle in ji je to še za RD prinesla. In ko je tavečja prišla pogledat sestrico, je pač dobila tistega dojenčka. In je izpadlo, da imava vsaka svojega dojenčka. user posted image

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 33
25.9.2012 12:46:14   
ronja
Frodo, obrnjeno, igrača je še ena malenkost med vsemi pripravami: otroku poveš, da si noseča (itak bi pa po moje tudi sami opazili;), poveš mu, kako dojenček nastane, pač vse, kar vpraša in še kaj zraven, poveš, kaki so novorojenčki, da je lepo imet brata ali sestro, da se bosta lahko kasneje skupaj igrala, poveš pa tudi, da boš imel vedno časa samo zanj, da bo dojenček na začetku še bolj dolgočasen kar se igric tiče, ker še ne bo znal nič, itd... Pač tako kot je. Če otroku kdaj kaj daš, še ne pomeni, da ga s tem kupuješ. Saj jih dedek mraz tudi ne podkupuje.

Recimo Ronja je dobila za darilo knjigo Malo prstno gledališče ali nekaj takega - o prstnih lutkah, kratke pravljice - in not je bila obljuba, da si bo mami še vedno vzela čas in se z njima šla te igrice. In sem to obljubo držala, čeprav smo več delale druge stvari, ker so jima še bolj dogajale. Kaj je potem tako darilo? Res misliš, da je to podkupovanje, da bo dala mir? Pa saj sama tega ne more počet, saj še ne zna bratuser posted image . Ne vem, kako je lahko ena stvar, čim je materialna, takoj slaba.

Po moje ni prav, da bi otrok dobil vsak dan igračo, ni pa nič narobe, če jo dobi ob posebnih prilikah, recimo ob rojstvu sestrice/bratca, za novo leto, az rojstni dan...

Ne maram tudi, da ko en praznuje RD, mora obvezno tudi drugi dobiti nekaj malega.

Se strinjam, da ni potrebno, ne težim pa, če prinesejo. Edino, česar ne maram, je, da bi enemu vedno prinesli, drugemu pa ne.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

Neposredna povezava do sporočila: 34
25.9.2012 22:14:58   
Frodo Bisagin

Frodo, obrnjeno, igrača je še ena malenkost med vsemi pripravami: otroku poveš, da si noseča (itak bi pa po moje tudi sami opazili;), poveš mu, kako dojenček nastane, pač vse, kar vpraša in še kaj zraven, poveš, kaki so novorojenčki, da je lepo imet brata ali sestro, da se bosta lahko kasneje skupaj igrala, poveš pa tudi, da boš imel vedno časa samo zanj, da bo dojenček na začetku še bolj dolgočasen kar se igric tiče, ker še ne bo znal nič, itd... Pač tako kot je. Če otroku kdaj kaj daš, še ne pomeni, da ga s tem kupuješ. Saj jih dedek mraz tudi ne podkupuje.

Ce se enkrat preberes temo ti bo bolj jasno o cem govorim.

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 35
26.9.2012 8:13:44   
Tutan

poveš mu, kako dojenček nastane

Naš je zelo sprecifičen glede tega in odgovori v smislu - ati in mami se imata rada, ravno ne zaležejo user posted image
Kako razložit 5letniku malo bolj firbčne narave?
Sem mislila it v knjižnico po kakšno knjigo na to temo. Kakšna ideja?

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 36
26.9.2012 9:08:58   
uškinamama
http://www.ceneje.si/za-otroke/otroska-oprema-in-pripomocki/knjige-pobarvanke-slikanice/knjiga-dobili-bomo-dojencka_-_CX000EEEF5?tab=top

Mi imamo to (brez dojenčka user posted image ) je kar fanj. Mogoče malo preveč fanj. Če želiš ti jo odstopim.

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 37
26.9.2012 10:23:16   
ronja
Frodo, sem še 1x preletela, ampak nimam občutka, da se punce ne bi ukvarjale z otroki in jih hotele pač kupit z darili. Meni se zdi, da je lahko darilo prav obljuba časa - in to največ šteje.

Naš je zelo sprecifičen glede tega in odgovori v smislu - ati in mami se imata rada, ravno ne zaležejo

Saj nisem rekla, da ga moraš flancat. Rada imam tudi brata, pa z njim ne mislim met otrokuser posted image . In to, da maš nekoga rad, ni dovolj;). Če bi bilo, ne bi bilo tu enega celega foruma... Zato midva poveva po pravici.
Punci vesta vse o semenčecih (te so sploh simpatiš s tistimi repki;) in jajčecih in tudi kako semenčece pride tja, kamor mora - torej v maternico (nisva komplicirala še z jajcevodi;). Saj to pa res ni nobena taka reč - vsi to delamo;). Lepo ti to prikaže knjiga Lukec dobi sestrico, čeprav sva midva to najprej kar sama razložila, potem sem pa našla v svojih škatlah to knjigo in je tudi med bolj priljubljenimi. Ne vem zakaj bi bilo tako strašno, če otrok ve, da ko se imata starša rada, se crkljata in lupčkata in potem da oči lulčka v mamino luliko, kar je obema zelo všeč in tako lahko nastane dojenček;). Meni so tudi tako povedali, pa nimam nobenih traum;). Se mi zdi, da bolj ko si sproščen, boljše je. Pa po 5ih letih gledanja raznoraznih genitalij in procesov parjenja, se mi naš ne zdi tako zelo edinstven, da bi glih zardevala zraven;).

Res pa je, da sta bili punci ful firbčni glede vsega, kar se tiče nosečnosti in poroda in sta spraševali vse živo, naprej pa nazaj in ko jima je lubi razlagal, da se otroček v bušiju hrani in diha po taki cevki, ki se ji reče popkovnica in ko pride ven, je ne rabi več in jo oči prereže... sta pol pozabili in vse skup malo poenostavili - da oči mami luli prereže, ko pride dojenčekuser posted image . Lubi se je kar zgrozil, ko je to slišaluser posted image .

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   [Brisano sporočilo]
26.9.2012 10:38:36   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
26.9.2012 10:53:38   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: Tutan

poveš mu, kako dojenček nastane

Naš je zelo sprecifičen glede tega in odgovori v smislu - ati in mami se imata rada, ravno ne zaležejo user posted image
Kako razložit 5letniku malo bolj firbčne narave?
Sem mislila it v knjižnico po kakšno knjigo na to temo. Kakšna ideja?

Jaz sem šla v knjižnico in vzela en kup knjig o tem, verjemi polno jih je za otroke. Moji sta bili stari 3,5 in 5,5 ko smo obdelale to temo, letos poleti. Brale smo knjige in sem jima pač brala vse o tem, da mami ima jajčece, oči semenčece in kako morajo semenčeca hitet do jajčeca in to... pa slike so dosti pomagale. user posted image  Tako da sta hitro skapirali, da ni štorklja tista, ki prinese dojenčka. Pa potem, kako se dojenčke rodi... sam morala dosti razlagat, ker prva se je rodila naravno, druga pa s carskim rezom in jima ni bilo jasno kako zdej to... user posted image  Ma zabavna tema, smo se veliko presmejali, pa potem sta privlekli slike ko sta bili še dojenčka...

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 40
26.9.2012 10:59:06   
Bakfark

IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

Ma treba je otroku omilit kakršnokoli travmatično izkušnjo, da bo potem pri 15., 16. po katastrofalno bolečem krahu prve ljubezni resno razmišljal o samomoru.

Neposredna povezava do sporočila: 41
26.9.2012 21:41:40   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark

Ma treba je otroku omilit kakršnokoli travmatično izkušnjo, da bo potem pri 15., 16. po katastrofalno bolečem krahu prve ljubezni resno razmišljal o samomoru.

Travmatiziraš jih že, ko so v maminem trebuhu. Kako si lahko dovoliš kaj takega.

(odgovor članu Bakfark)
Neposredna povezava do sporočila: 42
26.9.2012 22:31:46   
Frodo Bisagin

Frodo, sem še 1x preletela, ampak nimam občutka, da se punce ne bi ukvarjale z otroki in jih hotele pač kupit z darili. Meni se zdi, da je lahko darilo prav obljuba časa - in to največ šteje.

Izjemno povrsno si preletela, sicer igraca in darilo ne bi postali obljuba.

(Ivan Cankar)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 43
26.9.2012 22:34:47   
Frodo Bisagin

Potem bodo ugotavljali, da ce bi ob prihodu bratca/sestrice ta ze obstojecemu kupili mercedes in racunalnik, verjetno te traume ne bi imel...

(Ivan Cankar)

(odgovor članu Bakfark)
Neposredna povezava do sporočila: 44
26.9.2012 22:36:10   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

Travmatiziraš jih že, ko so v maminem trebuhu. Kako si lahko dovoliš kaj takega.

user posted image user posted image user posted image
Ugotavljam, da imas prav. Spermij nismo opremili z darilom.. to bo krivo !!!!!

(Ivan Cankar)

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 45
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?