ronja -> RE: darilo ob rojstvu (24.9.2012 9:25:46)
|
Nekaj, kar mu je všeč, česar bo vesel. Prihrani si kako fajn darilo za to priliko in ga ne dat ne pod smrekico, ne za rd, nekaj kar ostane (torej ne hrana). Moji punci sta nori na knjigice in zato sta dobili knjigici. Čeprav ima tamala rojstni dan januarja in imamo dedka mraza in se je mali tudi rodil januarja, ni bilo problemov, prav ta knjigica ima posebno mesto pri njej, ravno danes jo je vzela spet v vrtec... Dobila je pa Mišek Tip si želi bratca (tamala si ga je želela in dobila, tako da to ni bil problem, bi bila pa to verjetno fajn knjiga za vas, če si želi bratca, pa dobi sestrico...) Frodo in ostale, otroci vejo, da darila ni prinesla sestrica iz trebuha, se jim pa fajn zdi, če jim "dojenček" da - da imajo občutek, da jih ima že rad (kar je verjetno celo res, saj se dojenčki bolj odzivajo na starejše sorojence kot na neznance). Ne gre zato, da bi otroka kupovali z darili, ampak da se nekaj fokusa prenese na starejše otroke; če meni ne verjameš - to ti celo v materinski šoli svetujejo in v vseh knjižicah, tudi tistih z datumom naše mladosti;). Puncama se je zelo fajn zdelo. Ne vem, če je to kaj pomagalo, da ni ljubosumja, škodit pa ne more, tako da - zakaj ne? Moja sestra si je želela modro sestrico - in sta me starša oblekla v modro, ko me je prvič prišla pogledat in ko so me peljali domov - če taka malenkost lahko pomaga - zakaj ne? Če tako lažje sprejme porušen red in si nanovo sestavi svet s sestrico v njem, zakaj ne? Kaj je "downside"? Dokler je dojenček še mali, novorojenček, bratec ali sestrica nimajo kaj dosti od njega, saj se še ne igra z njimi, zahteva pa veliko pozornosti staršev. Tako da je 3 letniku ali še mlajšemu otroku verjetno malo težko razmišljat, kaj bo, ko bo, pa kako se mu bo splačalo. Razumejo že dosti, vendar so tudi lahko kdaj negotovi in rojstvo otroka vesel dogodek, zato ne vem, zakaj ga ne bi "praznovali". Vse, ki trdite, da se ne da uživat ob dogodku, če so zraven še darila - zakaj se potem obdarujete za božič ali novo leto, rojstne dneve? Kaj potem ne uživate ob dogodku? Saj to se ne izključuje. Pelin, čisto vseeno je, ali je mala dobila obleko za darilo ali knjigo ali igračo. Pač nekaj, da se čuti nekaj posebnega ta dan, tudi ona:) če misliš, da to pa ni bilo darilo, potem sama sebe farbaš;). PS: Pazi to: jaz sem bila še hujša - ne samo, da sva jima zrihtala darilo "od novorojenčka", ampak so meli celo kapice enake - kar je sploh groza in strah:D. Ampak njim je ful dogajalo in mi dol visi, kaj si drugi mislijo o tem, vem, da je mojim otrokom bilo všeč in to je to.
|
|
|
|