Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: srednješolsko spričevalo 23.9.2012 11:21:25
|
|
|
|
enea
|
na srednjo šolo kjer si jo obiskovala,... po moje po moje jo ima pa tudi delodajalec, če nisi delala šole več kot srednje,.. kot jaz
< Sporočilo je popravil enea -- 23.9.2012 11:22:41 >
|
|
|
|
RE: srednješolsko spričevalo 23.9.2012 11:36:50
|
|
|
|
LuLu
|
V Mariboru sem jaz oddala vlogo za duplikat v časopisni hiši Večer, oni so mi ga priskrbeli in potem se tudi to objavi v Uradnem listu. Mislim pa, da se da tudi na arhiv iti (Pokrajinski arhiv) in tam urediš. Nekaj malega se tudi plača.
|
|
|
|
RE: srednješolsko spričevalo 23.9.2012 11:57:32
|
|
|
|
mateyka
|
ko že o spričevalih - sem hotela temo odpret, pa bom kar tukaj, če ne zamerite; Ali katera ve kako naročit srednješolsko in univerzitetno diplomo v angleškem jeziku ali na nekem internacionalnem obrazcu (rojstni list ima int. obrazec, za dilome pa ne vem)? kam se obrneš? in ali lahko telefonsko-po pošti ali zahtevajo da se osebno oglasiš, in koliko to košta - katera ve? hvala vnaprej
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 23.9.2012 11:59:32
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: srednješolsko spričevalo 23.9.2012 13:50:29
|
|
|
|
Najaa
|
Jaz sem šla na svojo srednjo šolo in v parih dneh so mi naredili duplikate.
|
|
|
|
RE: srednješolsko spričevalo 23.9.2012 14:32:16
|
|
|
|
*bubi*
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka Ali katera ve kako naročit srednješolsko in univerzitetno diplomo v angleškem jeziku ali na nekem internacionalnem obrazcu za srednješolske programe vem, da od letos dobijo zraven "Prilogo k spričevalu" v slovenskem in angleškem jeziku. To velja za prenovljene programe. Zapisani so doseženi cilji, naveden predmetnik in podobno. Za nazaj se bo treba obrniti na šolo. Odvisno je tudi, ali rabiš samo spričevalo o zaključku, kjer piše, katero izobrazbo in naziv si dosegla, ali pa rabiš cel predmetnik, obseg ur (oz. kreditov)... za slednje zna biti kar problem, po moje bo treba uradno prevajati.
|
|
RE: srednješolsko spričevalo 23.9.2012 15:45:41
|
|
|
|
Frodo Bisagin
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka ko že o spričevalih - sem hotela temo odpret, pa bom kar tukaj, če ne zamerite; Ali katera ve kako naročit srednješolsko in univerzitetno diplomo v angleškem jeziku ali na nekem internacionalnem obrazcu (rojstni list ima int. obrazec, za dilome pa ne vem)? kam se obrneš? in ali lahko telefonsko-po pošti ali zahtevajo da se osebno oglasiš, in koliko to košta - katera ve? hvala vnaprej Sodno overjen prevod - druge ni. Potrebues originalne dokumente ali notarsko overjene fotokopije. Cena.. odvisna tudi od jezika prevoda ( 20 - 30 eur/str ). Preskoci agencije in se obrni na nekoga s seznama : http://www2.gov.si/mp/tol_cen.nsf/(WebTolmaci)?OpenView .
|
|
RE: srednješolsko spričevalo 23.9.2012 15:49:48
|
|
|
|
josephine27
|
Kaj pa v primeru, da ta srednja šola ne obstaja več? Stavba sicer še stoji ampak se je ta šola preimenovala pa tudi programi so čisto drugačni. Ne sprašujem zase ampak za eno starejšo osebo, ki po **** letih znova išče službo pa ne najde spričevala o zaključnem izpitu. Delodajalca pa tudi ni več, ker je šla firma v stečaj.
|
RE: srednješolsko spričevalo 23.9.2012 19:23:05
|
|
|
|
*bubi*
|
Taka starejša oseba ima morda delovno knjižico.... tam not so tudi vpisali doseženo izobrazbo. Pa tudi če se je šola preimenovala bi morale obstajati evidence.
|
|
RE: srednješolsko spričevalo 23.9.2012 19:27:07
|
|
|
|
*bubi*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin Sodno overjen prevod - druge ni. jaz bi rekla, da je problem v predmetniku. V tujini bodo morda želeli vedeti, kaj se skriva pod določenim nazivom - predvsem koliko ur določenih strokovnih predmetov. Spomnim se, koliko letanja je imela moja mami, ko je za nekoga rihtala spričevala za višjo medicinsko sestro, da so to priznali čez lužo. Vse komplet je rabila, opise predmetov in podobno. Zato pa bo ta priloga k spričevalu po Europass obrazcu zelo dobrodošla. Ampak žal šele od letos naprej za prenovljene srednješolske programe.
|
|
RE: srednješolsko spričevalo 23.9.2012 20:13:47
|
|
|
|
Frodo Bisagin
|
IZVIRNO SPOROČILO: *bubi* IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin Sodno overjen prevod - druge ni. jaz bi rekla, da je problem v predmetniku. V tujini bodo morda želeli vedeti, kaj se skriva pod določenim nazivom - predvsem koliko ur določenih strokovnih predmetov. Spomnim se, koliko letanja je imela moja mami, ko je za nekoga rihtala spričevala za višjo medicinsko sestro, da so to priznali čez lužo. Vse komplet je rabila, opise predmetov in podobno. Zato pa bo ta priloga k spričevalu po Europass obrazcu zelo dobrodošla. Ampak žal šele od letos naprej za prenovljene srednješolske programe. AFAIK - odvisno od namena. V namen nadaljnega solanja je postopek povsem drugacen kot za namen zaposlitve. tudi na pr. za priznavanje dosezenega naziva je postopek drugacen. V vsakem primeru pa drzi, da je potrebne dokumente treba dati v prevod sodnemu tolmaču ne glede na vrsto dokumenta ali je to samo diploma ali diploma in predmetnik , mora celo tudi ucni nacrt posmicnega predmeta itn... To velja kako za srednjesolske tako tudi za visokosolske diplome, programe itn...
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?