Matej@
|
Js sm si tut šla prvič izmerit obseg trebuščka, do zdaj se sploh nisem spomnila , tako je po zajtrku in pri 37t 5/7 105 cm. Se pa ne spomnim, kakšni so že ,,standardne mere''. No, meni se moj niti ne zdi prav velikanski, mislim, da si je naš našel svoj prostor bolj med mojimi življenjskimi ,,aparaturami'' .
Ja, punce, vi kar računajte na tisto luno, po moje bo prav gužva . Js sm še vsaj pol lune naprej od 18.9., čeprav je tamali že tak korenjak, da ne bi blo škode, če bi nas že prišel pogledat (moja G pravi, da naj bi imel ob porodu cca 3,8 kg...).
Moja G se mi zdi tudi zelo vredu, kot pravim, kar naprej dela CTG, ni mi pa jasno, kako to, da vstave do zdaj sploh ni pogledala. Čeprav sem brala en Pušenjakov članek v Mami ali Moj malček, da se pretirava okrog te teme in da se nosečke s tem vse preveč obremenjujemo . Se tolažim, da jih je 97% ponavadi kr prav obrnjenih in da bo tudi naš prav kmalu netopirček (če še ni), če na lotu ne zadanem, upam, da ne bom teh 3%. Če pa bom, pa j...ga.
Sugy, najbrž ti maternica vseeno na cca 20 min otrdeva, pa tega ne čutiš. Tudi js te krče zelo zelo redko (ne vsak dan, pa še to ob aktivnosti). Marsikatera še (srečnica ), ko gre zares, krče komaj občuti, preden se začnejo močnejši popadki na 5 min. Mg ti pa gotovo ne škodi, pa še posebej fajn je za prebavo.
Presredka si pa tut js ne masiram, se mi ne da. Kadar se spomnim, si naredim tist malinov čaj, če naletiš na babico, ki ji je rezanje rutina in sploh ne pomisli na varovanje, ti tut 9-mesečna masaža ne pomaga . Js bom babci omenla svojo željo, seveda glede na razmere, da mi ga proba pršparat, sicer pa...bomo veselo na šlaufu (itak nismo bli nč na morju ). V KR porodnišnici je prijateljico prerezala prav na veliko, čeprav ni imela punčka nobene stiske, vse je potekalo o.k., le izmena se je bližala koncu (okrog 6.ure zjutraj je bilo), in tudi G je kolegici potem rekla, da je prelep otrok, da bi blo potrebno toliko reza in šivov . Saj vem, da ne delajo vse babce tako, ampak to res ne bi smela biti rutina, pač pa le pri nujni indikaciji, kajne? Kolegici so potem šivi šli narazen in malo je manjkalo, da bi morala pod splošno narkozo in 1 dan ostati v porod. ...
V petek sva šla z (še zadnjič?!?) v kino, gledat Otok - akcija z nevemkoliko efekti, precej glasnimi. No, saj vem, da se v maternici tut zvok prav lepo amortizira, ampak sm si trebušček vseeno pokrila z jopco in rokami, tamali se je nekaj časa zvijal, potem se je pa zgleda sprijaznil s svojo noro mamo .
Danes smo prijavli adsl, da gremo dol s te presnete telefonske žice, da bom lahko kadarkoli špegala na naše strani. Se že veselim, zdaj imam še čas, potem bo pa adsl spet malo zanemarjan .
|