Matej@ -> september- nizki štart (10.9.2005 13:02:23)
|
Kar nekaj sm prebrala, pa nikjer nisem zasledila, da bi zaradi otrdevanja prihajalo do pomanjkanja kisika. Namen otrdevanja je po mojem vedenju predvsem priprava maternice (trening) in nas na porod, ni nevarno, dobro je le malo obstati in najti položaj, ki je pri tem najboljši, zraven pa priporočajo še malo vaje pri dihanju, kar lahko potem, ko gre zares, pride zelo prav.
Meni kak dan trebušček bolj otrdeva, kak dan manj, pa se s tem prav nič ne obremenjujem. Opazila sm, da je morda to bolj pogosto, kadar se več gibljem (ko sva na začetku tedna z naredila skoraj 2-urni sprehod, so bili krči pogostejši, tako da se je že ustrašil, da bomo rodili kar na sprehodu ).
Meni so se nekje med 30t in 34t (ne vem več natančno) bolj pogosto pojavljali boleči krči v mišicah na nogah, no, za tiste je pa res pomagalo pitje Ca in Mg tablet. Zdaj pa teh krčev ni več.
Skratka, 2ursae, nč se ne obremenjuj, tako, kot imamo danes možnost poskerbeti za vse, kar potrebuje, niso nikoli v preteklosti, do popolnosti je pa brezveze počet (da bi štele vse vitamine, kalorije, možne neugodne vplive, si vrtele pravo glasbo, spale na tapravem boku, nosile modrc ponoči, podnevi,zraven si pa masirale že vsak delček telesa s tapravimi žavbami, pile vse potrebne čajčke, sokove, hodile na nosečniško telovadbo, itd itd....Saj neki od tega lahk počneš, samo pol se mi zdi, da rataš bolj ujetnik nosečnosti kot pa nosečka srečka ). No, saj vem, lahko je tako reči, ko bomo mele v rokah, se bomo pa spet sekirale za vsako stvarco .
|
|
|
|