mistina
|
Pozdravljena Mwamwa: Kar se tiče izbire načina poroda, tega načeloma ni. Če se jim zdi, da je bil razlog za CR pri prvem porodu enkraten dogodek in da je majhna vrejetnost, da se bo v drugo ponovil, naj bi forsirali naravni porod. Sicer pa brez napotnice za CR ne boš mogla opraviti nič. Ne vem sicer, kakšen porod si želiš v drugo: jaz sem svoji ginekologinji povedala, da če je možno bi tudi v drugo rodila s CR, tako da mi je napisala napotnico, kar pa še nič ne pomeni. Za Ljubljansko porodnišnco velja naslednje: Ko dobiš napotnico pokličeš v porodnišnico, kjer dobiš datum, ko se zglasiš v dnevnem perinatalnem centru (4. nadsrtopje Ljubljanske porodnišnice). Prvi dan daš kri in vodo, drugi dan a si tam cca. 4-5 ur, kjer ti naredijo UZ, CTG, EKG, imaš posvet z anesteziologom, na koncu pa še s porodničarjem, ki določi, ali si upravičena do CR tudi v drugo ali ne. Punce sicer pravijo, da je zelo odvisno od tega, kateri porodničar/porodničarka je tisti dan tam. Jaz sem ta pregled opravila včeraj (ko sem ravno dopolnila 39 tednov). Pri prvem porodu je šlo dejansko vse narobe (kar sem izvedela šele včeraj, ker mi prej tega nihče ni povedal. Porod je potekal prepočasi, otrok se ni hotel spustiti, po umetnih popadkih pa mu je srček zastajal, tako da druge ni bilo. Pri včerajšnem UZ je dr. Blejčeva izmerila, da je obseg glavice slabih 35 cm (v prvo je bila glavica pri porodu 36 cm), da bo tudi ta otročiček dokaj velik in mi dala datum za CR na moj PDP (torej v četrtek). Hkrati je bila mnenja, da tudi če se porod v tem tednu začne spontano, se bo tudi ta zaključil s CR. Na podlagi česa je takšnega mnenja ne vem, ampak ko mi je dala datum sem jo skoraj objela, tako vesela sem bila. V glavnem, upam da se tudi tebi uspe dogovoriti za takšen porod, kot si ga želiš.
|