ronja
|
ankica, ja, meni se tudi zdi hrana v našem vrtcu super! Ravnateljica pravi, da vseeno dobivajo pripombe na tistih 1x na mesec, ko imajo otroci hrenavke. Meni se zdi to hecno. Sploh iz biološkega stališča gledano: dokler ima telo na razpolago dovolj kakovostnih gradnikov (recimo beljakovin), bo za izgradnjo rajši uporabljalo te, ostalo pa porabilo za energijo. Če pa je na voljo samo junk, se pa tudi junk vgradi (čeprav mislim, da je bolj problem pri junku to, da ni hranil zraven) Skratka: od ene hrenavke na mesec otroku ne bo hudega, vsak dan jih tudi tam nimajo, doma jih pa tudi ni treba kuhat, če ste proti;). Jaz sem zelo zadovoljna s hrano v vrtcu, ker vidim, da dosti stvari sami delajo: celo zrezke sami pohajo - sem mislila, da to vse pripravljeno kupujejo. Celo vlečt testo sem jih že videla, kar me je sploh fasciniralo! Tega se še meni velikokrat ne da in rajši kaj drugega naredim, kaj šele, da bi to delala za cel vrtec! Kar se tiče rdjev, sta imeli dve vzg. enkrat idejo, da bi jedli kompot in stepeno smetano (v spreju). Meni ni bil problem, moji mali je bilo itak vseeno, glavno, da se praznuje, so se pa starši protivili in na koncu so lahko prinašali kar so hoteli. Meni se po pravici tista smetana v spreju niti ne zdi ne vem kako bolj zdrava od čokoladk in bonbonov, tako da sama dovolim vse, razen trdih bonbonov - to pa zaradi varnosti - mojidve nista nikoli pri miru in nočem, da se kateri zatakne. Pa za zobe je tudi ravno to - trdi bonbnoni in trde lizike - najhujše, tako da vse ostalo je ok, samo tega ne. mateyka, ja, samo da majo pri nas v praksi več zelenjave (povedali tisti, ki lahko primerjajo:) kalbo, to da tebi lahko poči film zaradi manjmastnega jogurta, nekomu drugemu se pa ne sme zdet 5x na teden veliko mesa, so dvojna merila, res. Ne lahki jogurt ne meso 5x na teden nista prporočena hrana za malčke, če smo glih pri tem;). Je pa meso v naših smernicah, tako da nimamo kaj. metulj, se strinjam, tudi jaz dobim pike, ko slišim kako je kaka čokoladica "iz samega mleka" - in potem naredijo bel nadev, da je kao mleko. IN ne morem verjet, da ljudje temu dejansko nasedejo, ampak vidim, da ja! Tašča in tast, ki imata tv, kupujeta vedno to, ker jima enostavno zleze pod kožo. Pa čeprav je frutabela bolj zdrava in jo imata malidve rajši (ta nikoli ne ostane, kinderzadeve se dostikrat tudi valjajo kje). Pa ne težim babici, predno me napadete;). Naj kupuje, kar hoče, se mi zdi pa škoda. Če svojo mladost pogledam.. vse to sem imela na jedilniku. Tudi TV sem gledala, ampak sem vedno bila suhica. Lulu, kot otrok si bila suha, ker si se veliko gibala, ampak prehranjevalne navade so ti ostale in si sama na drugi temi pisala, da si se jih potem trudila spremenit. A ni to škoda, da se moraš potem trudit za to, če ti lahko to nekdo v zibko položi? Pa nisem za ekstreme: pri nas doma recimo nismo meli nikoli nobenih slanih prigrizkov: ne čipsa ne smokija, ne bobi palčk, nič takega. Posledica je bila, da smo se kot najstniki tega nažrli, kjerkoli smo le dobili. Kadar so bili žuri, smo vedno planili po tem junku in požrli tega včasih toliko, da smo bruhali (ne namerno, ampak nam je bilo slabo od toliko tega sranja:D) Kadar je moja mami pametna okoli tega, kaj dovolim svojim otrokom jest, ji lepo to povem;). Skrajnosti niso zdrave, ampak tudi meso vsak dan bi bilo v naravi huda skrajnost;). Po drugi strani pa Eskimi jedo skoraj samo živalsko hrano, pa so ok - res pa je, da jedo v glavnem morske živali... PS: se pa čisto strinjam s pelin, čeprav nisem vzgojiteljica. Mi je prav hecno, kaj vse pričakujejo od vrtca... Meni se zdi, da vzgajat moramo starši, v vrtcu lahko pa malo pomagajo, ampak če kaj ni ok, smo mi odgovorni za svojega otroka.
< Sporočilo je popravil ronja -- 7.9.2012 10:46:51 >