MorjeMorje -> Prehrana v vrtcu (1.9.2012 21:29:40)
|
Zanima me, kaj si mislite o prehrani v vrtcu? Sin je šel lansko šolsko leto prvič v vrtec in na prvem sestanku je bilo govora o zdravi prehrani s strani strokovnjakinje na tem področju, ki tudi sestavlja jedilnike. Že na začetku (v času uvajanja) sem opazila, da je na jedilniku "bio šipkov čaj", otroci pa so dobili sok za mešanje. Nisem nek manijak za "bio, eko, itd", ampak se trudim, da otrok je čimbolj zdravo in ne preveč sladkarij. Vem, da imajo otroci to radi in bi jedli samo to, če bi lahko...zato smo pri nas doma to dokaj pozno začeli "uvajati" in male količine. Tudi jogurt je z veseljem pojedel, če je bil navaden, potem kefir, mleko je lahko bilo brez kakava, mlečni zdrob brez kakava pa še kaj bi se našlo pa mi zdaj ne pride na pamet. V vrtcu se mi pa zdi, da se je glede tega razvadil. Največkrat je sadni jogurt, pudingi, za malico piškoti, kakav v mleku in zdrobu in me potem doma skoraj malo čudno gleda, ko mu dam navadi jogurt (pa tudi dosti manj ga poje kot pred vrtcem). Imam občutek, da je na vrčevskem jedilniku malo preveč sladkarij, tetrapakov in podobnih instant zadev.
|
|
|
|