|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   sestrica in bratec
31.7.2012 15:41:02   
L009
živjo
smo v veselem pričakovanju drugega otroka, ki bo fantek, doma imamo že eno štiriletnico, ki pa si fantka ne želi ampak na vsak način sestrico. Dojenčka na splošno komaj čaka tudi velikokrat se spomni in me vpraša če kaj brca ali pa položi roko na moj trebuh, slikice iz ultrazvokov si velikokrat ogleduje, ko komu kaj razlaga reče "moj dojenček...", ko pa ji rečem da bo fantek pa začne jokati.
Sedaj bi pa potrebovala kakšen nasvet, zakaj so bratci "boljši" od sestric in na kakšen način in kako ji naj razložim da bo pač bratec in da se tega ne da spremenit, veliko sva prebrali tudi knjigic na to temo pa vseeno ona vztraja pri sestrici in da ne mara fantkov.
Zanima pa me še kašne so vaše izkušnje kako se razumejo starejše sestrice in mlajši bratci približno take razlike v letih?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: sestrica in bratec
31.7.2012 20:42:59   
naja17
Joj, sicer nimam nasveta, ampak morda eno malo tolažbo... Od moje najboljše prijateljice hči, je rekla, da bom jaz imela punčko in ko sem rodila, je še vedno govorila o punčki in si nikakor ni pustila dopovedati, da je fantek. Ampak, ko ga je pa videla, je blo pa pol ok user posted image .

(odgovor članu L009)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.8.2012 12:55:49   
takotako
Pri nas je pa hotel bratca... No pa smo potem pač povedali da se to ne zbira in kako bo isto kot je pri...(smo našteli par bratcev in sestric) In tako jo je sprejel. Da bo veliki brat ki bo čuval na sestrico. Pa da mu ne bo potem avtov jemala k se bo s punčakami igrala-pač vsakič najdeš neko pozitivno stvar. No sej zdaj pa so ji edin avti zakon. hahah.

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 3
1.8.2012 14:45:11   
end1
Moji hčerki sem povedala za nosečnost, ne pa za spol saj ga niti jaz nisem želela vedeti, čeprav sem po tihem vedela da bo fantek. Skupaj smo izbirali imena, sodelovala je v pripravah in si tudi ona želela sestrico. Pa je dobila bratca in je vse ok, povezana da kar boli glavauser posted image .

(odgovor članu takotako)
Neposredna povezava do sporočila: 4
1.8.2012 21:30:38   
Anonimen
Pri nas smo (bili) v isti situaciji ... doma imamo skoraj 4 letnico, jaz pa sem v 7. mesecu ... o dojenčku smo se veliko pogovarjali in ona je skos praševala kako je dojenček že velik in kdaj pride ven in kako bo ona velika sestrica itd. no potem smo šli pa skupaj na morfologijo in G pove, da bo bratec ... moj je dobil usta do ušes, tamala pa v jok in da ne da ona hoče sestrico itd. No pa sva jo potem tolažila, da je tut bratec čisto fajn, da ta dojenček se je pač odločil, da bo fantek, tako kot se je tudi ona ko je bila v trebuščku odločila da bo punčka, in da tega se pač ne da spremenit, in da mi bo vseeno lahko pomagala ga previjat pa na sprehod vozit itd. ... ona pa ne ... da hoče sestrico, ker ona hoče bit sestrica ... no takrat je pa meni kapnilo v čem je problem ... skratka tamala si je v svoji glavici omislila, da če bo dobila bratca, potem bo ona tudi bratec, to pa ni hotela bit ... no in ko sem ji uspela razložit, da tudi če bo dobila bratca, bo ona še vseeno sestrica ... no potem je pa dobila nasmeh čez cel obraz in je bilo vse ok user posted image

(odgovor članu end1)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
1.8.2012 21:58:11   
naja17

IZVIRNO SPOROČILO: Otika

Pri nas smo (bili) v isti situaciji ... doma imamo skoraj 4 letnico, jaz pa sem v 7. mesecu ... o dojenčku smo se veliko pogovarjali in ona je skos praševala kako je dojenček že velik in kdaj pride ven in kako bo ona velika sestrica itd. no potem smo šli pa skupaj na morfologijo in G pove, da bo bratec ... moj je dobil usta do ušes, tamala pa v jok in da ne da ona hoče sestrico itd. No pa sva jo potem tolažila, da je tut bratec čisto fajn, da ta dojenček se je pač odločil, da bo fantek, tako kot se je tudi ona ko je bila v trebuščku odločila da bo punčka, in da tega se pač ne da spremenit, in da mi bo vseeno lahko pomagala ga previjat pa na sprehod vozit itd. ... ona pa ne ... da hoče sestrico, ker ona hoče bit sestrica ... no takrat je pa meni kapnilo v čem je problem ... skratka tamala si je v svoji glavici omislila, da če bo dobila bratca, potem bo ona tudi bratec, to pa ni hotela bit ... no in ko sem ji uspela razložit, da tudi če bo dobila bratca, bo ona še vseeno sestrica ... no potem je pa dobila nasmeh čez cel obraz in je bilo vse ok user posted image

He he... Kjut user posted image ... Tkole vidiš kake predstave imajo otroci v svojih glavah...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.8.2012 11:52:08   
manna
Za našo triletnico so dojenčki pač dojenčki, ne pa fantki in punčke. Če ima igračko dojenčka in jo kdo vpraša kako je njeni punčki ime, ona pove da to ni punčka, ampak dojenček. Mogoče ni prav da se spol toliko poudarja in omenja, povejte otroku da boste dobili novega dojenčka, ne pa fantka ali punčko...Res pa, da če ima že 4 leta, verjetno bolj deli ljudi na spol, naša je imela šele 2 leti ko je dobila bratca in se na spol sploh ni ozirala, zanjo je bil pač mali dojenček. Tudi med mojo nosečnostjo ji nikoli nismo govorili o fantku, vedno samo o dojenčku.

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

BLOG: Koga povabiti na otrokov rojstni dan?
Kar vse sošolce, da ne bo kdo slučajno užaljen? Pa vse sosede in prijatelje, ki so kdaj otroka povabili na svoj rojstni ...
Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?