LuLu
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Moj največji problem je, da mi je v teoriji vse jasno, v praksi pa vedno pogrnem na celi črti. Podobno pri meni. Jaz sem tako naredila... sem pa še v fazi spoznavanja in še nimam vseh problemov rešenih. Za začetek sem si priznala, da imam motnjo hranjenja. Jih je več vrst. Nimam bulimije, anorekcije,... ampak, če mi hrana veliko pomeni, me zadovolji in mi daje užitke, katerim ni namenjena, potem imam motnjo. Hrana je, včasih res gurmansko doživetje, ampak v osnovi namenjena preživetju. Vsaka zloraba je posledično pretirano rejenje ali pretirano hujšanje. Torej, če imam motnje (recimo duševne, čustvene,...) potem mi lahko pomaga MOJ močan karakter ali pa strokovnjak. Jaz še kar vztrajam pri tem, da bom sama rešla to, če mi pa ne bo uspelo, pa bom tudi poiskala strokovno pomoč. Ne gre se toliko za mojih +15 kg, ampak za to, da začnem normalno, zdravo jesti. Ker pa hrano zlorabljam, pomeni, da imam nekje problem. Jaz imam pač neke, ki se jih zavedam, ti imaš svoje. Sigurno pa jih imaš. Ker ne verjamem, da se nekdo zredi iz čistega dolgcajta. Delam na svojih problemih in sem se tudi sprijaznila, da mi pač ni uspelo shujšati to poletje, bom pa naslednje. Enkrat sigurno bom, ker je moja pot usmerjena k zdravemu in mirnemu življenju. Posledično bom tudi shujšala, ker se bom začela rekreirati in zdravo prehranjevati. Kile bodo same šle dol, do tiste moje najbolj "zdrave teže". Sigurno ne bo 55/60, kot sem jih imela pri 18, ampak bo bolj letom primerno in dvem porodom cca 70kg. Danes vem, da so vzroki za takšno moje obnašanje nastali daleč nazaj, v čisto normalnem otroštvu, normalni družini, ampak nekje sem nekaj narobe razumela, ali nisem pravi čas razčistla in to se potem vleče na stara leta. Imam par vijakov v glavi za podmazat, nekatere sem že zamenjala, jih prav zategnem, nastavimj in uspeh bo tu. Ni pa takega servisa, ki bi ti čez noč to servisiral Vzemi si čas, spoznavaj, raziskuj se, pridi do dna marsikateri nepojasnjeni stvari v tvojem življenju, dober partner ti je tu lahko v veliko pomo, ker ti lahko pot do cilja skrajša,... preberi nekaj dobrih knjig... ne o hujšanju. Te bi lahko pisale Preberi o človeški psihi, o motnjah hranjenja, o odvisnostih od česarkoli, predvsem hrane,... Tukaj lahko kaj novega ugotoviš. Za nas niso primerne knjige o tem kako shujšati, ampak zakaj smo se zredile. jaz ti želim veliko uspeha, vztrajnosti, ker na koncu je vsak dan lepši, pa čeprav z nič kil manj, ampak enkrat pa bo. Takrat pa boš v celoti super, ne samo na tehtnici.
|