Tippi -> RE: Debelost in seks (22.6.2012 11:47:23)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Moj največji problem je, da mi je v teoriji vse jasno, v praksi pa vedno pogrnem na celi črti. Točno vem, kaj mi povzoči recimo, če pri kosilu najem pire krompirja. Na pamet znam vsaj 10 knjig o hujšanju, o krvnem sladkorju, o vplivu beljakovin na izg. mišic in hujšanje, o gibanju, o načinu zdrave prehrane. Ampak tega ne znam realizirati. Vem, da sliši to en velik izgovor in seveda tudi je, pa vendar preprosto ne zmorem se premagati. Še par let nazaj bi primerku kakršen sem trenutno jaz dala brco v rit, povedala da naj se ceni, da je edinstvena in da je zmožna veliko več kot si misli in da naj že neha iskati izgovore in naj nekaj NAREDI. Ja, stokrat si bom prebrala svoje besede. In ne, ne iščem toplih besed, ampak brco v rit, morda besede, ki me bodo spodbudile, ne vem kaj. Vem samo, da sem čisto obupana in da se vrtim v začaranem krogu (najprej -2kg, potem pa +3kg) itd...dokler ni prišlo do +30. No, ok. Tukaj imaš brco v rit![sm=smiley1.gif] Ogrožaš svoje zdravje! Trpi tvoje srce, ožilje, pa krvni tlak, holesterol. Da o psihičnem trpljenju sploh ne govorim. Morda je še huje od tistega, da imaš šlauf ali dva preveč. Samopodoba trpi, pa roko na srce, če se ne počutiš dobro v svoji koži, se bo vse slej ko prej, začelo oddražati tudi v vajinem odnosu s partnerjem. hočeš nočeš. Torej če si sama sebi premala motivacija, potem naj ti bo motivacija vajina ljubezen. In po mojem mnenju, namesto, da ti govori, kako si mu všeč, sploh če si bila včasih šlang(razlika je med ljubeznijo in vizualno všečnostjo!), za prvo itak ni dvoma, za drugo pa jaz ne bi dala roke v ogenj, sploh ko sta se spoznala v drugačnih dimenzijah. in namesto, da še naprej govori kako si mu všeč, bi lahko zamenjal ploščo in začel govort, da te ljubi v tvoji biti, ampak da je čas, da nekaj narediš zase, ker prvič ni zaradi zdravja kul, niti vizualno ni več tako kot je bilo včasih. In te začne konrektno vzpodbujat! No, upam, da ni bila preveč grda brca v rit, je bila le dobronamerna, ampak več kot to, ti jaz ne znam dat. In vseeno mislim, da je v tebi ogromno volje, samo še prvi KLIK, prvi korak in si na konju! Knjige, dietke, in ostale zadeve, pa pusti pri miru. zdaj imaš itak že dovolj znanja, da si boš znala prilagodit prehrano. in seveda tvoj partner naj jo tud šaltne. ti bo lažje, pa tudi njemu ne bo škodilo prehranjevati se zdravo. In seveda tud gibati! Srečno!
|
|
|
|