Perunika
|
Ja, žal je morala gospa zapret atelje, (kot je pisalo v obrtniku zaradi zdravja) in zato, ker si ni uspela najt naslednika. Čeprav ga je iskala, ampak mislim da prepozno, na to je treba mislit prej. Že, ko je objavila oglas, da išče koga, ki bi prevzel posel, sva bila z možem mnenja, da ga ne bo našla. Le kdo si upa stopit v njene čevlje... Ko sem šla študirat v Lj, me je kolegica poslala k njim, zelo jih je pohvalila. In sama sem se prepričala, da se za vsakega potrudijo, da dobi fotke s katerimi je zadovoljen. Skratka; med fotografi (in strankami) je bil atelje Potrč legenda, pojem... Žal so se tudi zahteve pri fotkah za dokumente zaostrile: kot je ena že omenila (e- fotograf) biometrična fotka, obraz fotkan naravnost, višina obraza mora bit prava, oči na pravem mestu, vertikala... Ampak... tudi s temi omejitvami se da naredit všečno fotko. Ni vse samo v osvetlitvi in pozi. Kar se mene tiče je tudi izraz na obrazu pomemben, da je pogled mehek, malce nasmeška (z zaprtimi ust), kar je za stranko, ki ni vajena poziranja sicer včasih težko, mora bit pa fotograf tisti, ki pripravi človeka, da dobi tapravi izraz. Moraš bit animator, psiholog... če se ti da. In enim se da, enim pa ne. Nama se, ampak sva predaleč.. poskusi v Fotograd ali čez cesto pri Kurentu, so v centru.
|