[Brisano sporočilo] (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (22.4.2012 16:48:18)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




*pepelka* -> RE: Foto Potrč (22.4.2012 17:35:58)

Ali je še, ali je zaprto ne vem, vem pa, da je lani kolegica peljala tja slikat za dokumente hčerko in so ji na upravni enoti skoraj zavrnili fotografije, ker so bile tako slabe. Ona pa je otroka peljala tja, ker je bilo to včasih neka kvaliteta.




sazi -> RE: Foto Potrč (22.4.2012 18:01:59)

Foto POtrča ni več.
Fotke so pa zavrnili zaradi (verjetno) zahtev pri slikanju, ker pri Foto Potrč so delali take bolj umetniške in ful lepe, niso pa vedno dosegale"standardov" za dokumente (glava naravnost, brezizrazen obraz...) - fotke so bile pa suer. Od malega sem se slikala tam in mi je prav žal, da jih ni več.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (22.4.2012 18:27:22)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Nika v službi -> RE: Foto Potrč (23.4.2012 14:02:16)


IZVIRNO SPOROČILO: drobizek

Hvala Sazi, sedaj sem pa res prav žalostna da ga ni več. Sem vseeno upala da je še, ker na netu imajo še vedno svojo stran. In kam sedaj? Obstaja kak približek Foto Potrču - v smislu krasnih fotografij? Ve kdo?


Čaki, a nisi rekla, da potrebuješ slike za dokumente? Za dokumente so preverjeno dobri pri Foto Cerkvenik, so tudi pooblaščeni za e-fotografijo (ti jo pošljejo direktno na UE), jaz sem bila z njimi res zelo zadovoljna.




ZmajTolovaj -> RE: Foto Potrč (23.4.2012 15:24:54)

Za dokumente fotke dobiš povsod. Za kake umetniške pa je ponudbe že tudi ohooho.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (23.4.2012 21:52:13)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Nika v službi -> RE: Foto Potrč (23.4.2012 22:06:33)

Lej, umetniška fotografija in fotografija za dokumente, sploh za PL, ne gresta ravno skupaj. Fotke za dokumente so pač narejene po standardnih in merilih, ki so skregana z umetniško fotografijo. Težko verjamem, da boš lahko združila obe kategoriji.




Perunika -> RE: Foto Potrč (24.4.2012 10:16:03)

Ja, žal je morala gospa zapret atelje, (kot je pisalo v obrtniku zaradi zdravja) in zato, ker si ni uspela najt naslednika. Čeprav ga je iskala, ampak mislim da prepozno, na to je treba mislit prej. Že, ko je objavila oglas, da išče koga, ki bi prevzel posel, sva bila z možem mnenja, da ga ne bo našla. Le kdo si upa stopit v njene čevlje...
Ko sem šla študirat v Lj, me je kolegica poslala k njim, zelo jih je pohvalila. In sama sem se prepričala, da se za vsakega potrudijo, da dobi fotke s katerimi je zadovoljen. Skratka; med fotografi (in strankami) je bil atelje Potrč legenda, pojem... Žal so se tudi zahteve pri fotkah za dokumente zaostrile: kot je ena že omenila (e- fotograf) biometrična fotka, obraz fotkan naravnost, višina obraza mora bit prava, oči na pravem mestu, vertikala... Ampak... tudi s temi omejitvami se da naredit všečno fotko. Ni vse samo v osvetlitvi in pozi. Kar se mene tiče je tudi izraz na obrazu pomemben, da je pogled mehek, malce nasmeška (z zaprtimi ust), kar je za stranko, ki ni vajena poziranja sicer včasih težko, mora bit pa fotograf tisti, ki pripravi človeka, da dobi tapravi izraz. Moraš bit animator, psiholog... če se ti da. In enim se da, enim pa ne. Nama se, ampak sva predaleč..[sm=smiley1.gif] poskusi v Fotograd ali čez cesto pri Kurentu, so v centru.




Stran: [1]