|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Recept za hudo dobro orehovo potico
31.3.2012 22:11:28   
Anonimen
Nooo???? Mi ga bo katera izdala? user posted image

Skratka, odločila sem se, da jo prvič spečem ... babin recept mi ni všeč, ker je testo presuho, mamina se vedno "izserje" (pardonizrazu) ... rada bi recept za sočno testo in bogat nadev iz orehov in rozin ... pliiiizzz user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Recept za hudo dobro orehovo potico
1.4.2012 16:58:37   
onka
če je hudo dobra ne vem, je pa večkrat preizkušena in pohvaljena iz knjige Felicita Kalinšek;
Testo; 60 dag, moke, žlička soli, 2 dag kvasa, 2 dag sladkorja, 5 dag maščobe (dam maslo), celo jajce, 3 dl mleka, žlica kisle smetane - vse skupaj dam v kruhomat
Orehov nadev; 3dl in 3/4dl sladke smetane (kupljene 1 cela in še malo več kot pol), 1 liter zmletih orehov (malo manj kot 1/2 kg), 20 dag sladkorja, limonina lupinica, jajce, 2 žlici ruma
Orehe popari z vrelo sladko smetano, (zmešaš) prideni sladkor, limonino lupinico ko se malo ohladi, zamešaj jajce in rum. Testo zvaljaj za nožev rob debelo, namaži ga z nadevom , zvij in daj v pomaščen pekač. Vzhajano namaži z jajcem. V začetku dam za ca 5-10 minut na 200 stopinj, potem pa na 150 stopinj - ca 40-50 min. Nadev mora biti mazav, če je suh, dodaš lahko samo malo mleka ali smetane, če je preredek dodaš orehe ali celo drobtine. Najbolje je doma sproti mleti orehe, sem kupila že zmlete, pa so zelo grenki.

< Sporočilo je popravil onka -- 1.4.2012 16:59:48 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Recept za hudo dobro orehovo potico
1.4.2012 17:18:13   
Anonimen
Problem/vprašanje no.1:
Nimam kruhomata ... lahko dam vse skupaj v skledo in zgnetem z mikserjem oz. s kuhalnico, ali ja pri "ročnem# mešanju kak poseben vrstni red?

Problem/vprašanje no.2:
Poparim orehe ... torej dam orehe v cedilo in jih z vrelo smetano samo prelijem, ali v skledo z orehi zlijem vrelo smetano? Ne se mi smejat, delam te zadeve prvič.

Problem/vprašanje no.3:
Koliko časa mora namazana potica vzhajat preden jo namažem z jajcem in dam v pečico?

Problem/vprašanje no.4:
Kje dobim cele orehe? Al ji to treba jih tret pa mlet sproti, da niso grenki ali je dovolj da kupim cela olupljena jedrca in jih meljem?

(odgovor članu onka)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Recept za hudo dobro orehovo potico
1.4.2012 17:51:03   
onka

IZVIRNO SPOROČILO: Otika

Problem/vprašanje no.1:
Nimam kruhomata ... lahko dam vse skupaj v skledo in zgnetem z mikserjem oz. s kuhalnico, ali ja pri "ročnem" mešanju kak poseben vrstni red? Pravilni red, presejano moko daš v posodo, narediš jamico, notri zliješ mlačno mleko, sladkor, kvas zmešaš z mlekom, da vzhaja, sol potreseš naokoli-ob kraj posode. Ko se naredi kvasec (mleko postane penast) dodaš še ostalo ter zmešaš. Če bi jaz delala ročno, bi sestavine samo zmešala kot si napisala - pregnetla skupaj in pustila, da vzhaja. Sem že tako naredila in je bilo ok. Ko pustiš vzhajati (ca 1 uro) pokrij s servieto in daj nekam na toplo.

Problem/vprašanje no.2:
Poparim orehe ... torej dam orehe v cedilo in jih z vrelo smetano samo prelijem, ali v skledo z orehi zlijem vrelo smetano? Ne se mi smejat, delam te zadeve prvič. Jaz imam orehe skupaj s sladkorjem v posodi (po njih polijem vrelo smetano, zmešam, pustim, da se malo ohladi, dodam jajce, limonino lupino in rum ter zmešam v pacasto zmes

Problem/vprašanje no.3:
Koliko časa mora namazana potica vzhajat preden jo namažem z jajcem in dam v pečico? Ko se malo poveča - ca 15 min do 30 min - odvisno, ali imaš toplo v stanovanju.

Problem/vprašanje no.4:
Kje dobim cele orehe? Al ji to treba jih tret pa mlet sproti, da niso grenki ali je dovolj da kupim cela olupljena jedrca in jih meljem? Cele orehe dobiš na tržnici ali trgovini npr Merkator ima pakirane po pol kg in so v redu-ravno včeraj naredila. Namelješ jih naenkrat toliko, kot jih porabiš z eno potico ca pol kg. Jaz sem si kupila ročni mlinček za ca 10-15 EUR . Grenki so bili samo že kupljeni zmleti pakirani-taka je bila moja izkušnja.


Ni problema, samo vprašaj. Se spomnim prve potice, ko sem bolj na debelo razvaljala-sem prebrala, da razvaljam za prst debelo in ne za noževo konico, kot piše. Je bilo samo enkrat zavito.javascript:void(AddText('user posted image ')) Pa so jo vseeno hvalili, ker jo noben v hiši že dolgo ni pekel javascript:void(AddText('user posted image '))

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Recept za hudo dobro orehovo potico
1.4.2012 21:41:41   
mateyka
Otika, tole se mi ne zdi slab nasvet (kulinarika):
Jaz pa potico vedno, ko je že vzhajana premažem s tekočo sladko smetano, ki ne sme biti iz hladilnika, najbolje je da je malo mlačna.Dam peči na 200°. Po 20. min. pa pokrijem s peki papirjem in znižam na 180°, da skorja ni pretemna. Potem je skorjica res krasna, mehka, hrustljava.

(odgovor članu onka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Recept za hudo dobro orehovo potico
1.4.2012 21:50:08   
Anonimen
Onka, Mateyka hvala za nasvete ... tole bo ena bombastična potička ... če pa ne bo, vaju stresem iz hlač user posted image

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Recept za hudo dobro orehovo potico
1.4.2012 22:17:56   
mateyka
ma če bi se že lotila potice, bi se lotila potratne, ker ta je pa skoraj kot torta user posted image
user posted image
user posted image

potratna in orehova user posted image
user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Recept za hudo dobro orehovo potico
1.4.2012 23:01:32   
Anonimen
Uh, meni pa potratna sploh ni všeč ... kar se mene tiče sploh pri potici velja, da preveč vsega dobrega na kupu ne da vedno najboljši rezultat user posted image

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Recept za hudo dobro orehovo potico
1.4.2012 23:28:52   
mateyka
aha, minimalistka - no, potem pa orehova. mene največkrat odvrnejo rozine - čisto vsak jih not tlači, jaz pa jih ne morem videt. sem se jih preobjedla kot ciciban in zdaj so mi user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil mateyka -- 1.4.2012 23:29:42 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Recept za hudo dobro orehovo potico
1.4.2012 23:33:44   
Anonimen
Ha, jaz pa drugace ne maram peciva z orehi in suhim sadjem, ampak potica mi je pa orehova z rozinami top ... sploh, ce je fajn socna.

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Recept za hudo dobro orehovo potico
3.4.2012 16:56:46   
takotako
A se lahko 'uštulim'? Mene pa zanima kje se kupi manjši pekač za potico? Lončen po možnosti. Letos sta si mojedva zaželela lešnikovo in čokoladno pa ne bi obeh ta velikih delala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Recept za hudo dobro orehovo potico
7.4.2012 8:47:46   
suzolinka
Otika, če ni prepozno, bi dodala še malo Vandeline user posted image Meni potica vsakič uspe.
Testo je dokaj podobno, le da Vandelina ne da toliko maščobe.
Nadev gre pa takole: 40 dag mletih orehov, 6 dag drobtin, 20 dag sladkorja, pol žličke mlete kave (jaz je ne dam), 2 žlici ruma, 12 dag masla, prbl 1/4 L vrelega mleka, 1 jajce
Orehe zmešamo z drobtinami in kavo.Zabelimo s tekočim maslom in prilijemo toliko vrelega mleka, da je nadev gost. Nadev naj počiva 30 min na toplem. Preden ga namažemo, vanj zmešamo še jajce in rum.
Nasveti:
-če je nadev premehek (rešiš tako, da potreseš še malo drobtin), bo potica špehasta. Če je pretrd, se bo potica drobila.
- da nam skorja in testo ne bosta odstopila od nadeva pazimo, da nadev ne bo pretrd ali testo premehko . V testu tudi ne sme biti preveč kvasa
- začetna temperatura v pečici naj ne bo premočna (220 -230 C), nato znižamo n a180C
- če imamo zelo vzhajano potico, jo damo za 15 min v zelo vročo pečico, da vročina potico hitro objame. Če je potica manj vzhajana, jo damo v manj vročo pečico

Pa srečnouser posted image in poročaj kako je uspela

Glinene posodice za majhne potičke sem videla v Merkurju. Imajo celo linijo slovenskih glinenih izdelkov.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Recept za hudo dobro orehovo potico
7.4.2012 9:25:00   
Anonimen
No potička oz. potički sta pečeni ... taglavno v velikem okroglem modelu sem po vzhajanju namazala s sladko smetano in pekla najprej 20minut pri 200°C in potem še pokrito pri 180°C dokler ni bila pečena. Ostanek štruklja sem pa spekla v podolgovati glineni posodici, ga tudi vzhajanega premazala s smetano in pekla 50min na 150°C in moram rečt, da ima tamali štrukelj lepšo svetlejšo skorjico. Se mi je pa mali štrukelj na vrhu napihnil, tako da je malo votel. Tavelike potice pa še nisem razrezala da bi videla kaj mi je tam uspelo sčarat. Je pa štrukelj zelo zelo dober ... aja testo je pa iz Boni moke za kvašeno testo user posted image

(odgovor članu suzolinka)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Recept za hudo dobro orehovo potico
7.4.2012 17:15:06   
*miska.mcc*
OOOOO, God!

in jst tole temo najdem zdjle. na veliko soboto.!!!!!   ( :unsmilekkosetolčepoglavi:)




_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Recept za hudo dobro orehovo potico
7.4.2012 17:21:50   
Anonimen
Miška, bo pa za drugo leto user posted image

Ekola, razrezali tudi taveliko potičko ... za prvič zelo lepa in zelo zelo okusna ... taka sočna user posted image ... malo me moti le to, da je na vrhu en zračen žepek nastal, pa da ko kos potice v roke primeš začne malo razpadat ... torej tam kjer je namazana gre narazen ... kak predloga zakaj luft in kako v prihodnje naredit, da nebo narazen padla?

(odgovor članu *miska.mcc*)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Magnezij in železo v nosečnosti
V nosečnosti se poveča potreba po določenih mineralih v telesu in med njimi sta zelo pomembna magnezij in železo. Ali mo...
Kdaj lahko otroku prvič ponudite jajce?
Jajca so precej alergeno živilo, zato naj bi jih malčkom uvajali v prehrano z nekoliko večjo previdnostjo. Vendar se tud...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?