|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zanositev in krčne žile
8.3.2012 15:25:03   
Anonimen
Zanima me, če ima katera izkušnje z zanositvijo ob že prisotnih krčnih žilah (ne kapilarah, ampak prav vijugastih žilah). Kako to vpliva na nosečnost - se žile zelo poslabšajo oz. predstavljajo kakšno nevarnost, tako za mamico kot za plod?

Ne vem namreč, če naj jih grem odstraniti sedaj, ali po zaključku rojevanja. Tudi če jih odstranim zdaj, je velika verjetnost, da bodo v nosečnosti nastale nove....pa tudi sicer sem skeptična glede odstranjevanja. Vzamejo ven okvarjen del, potem pa se obremenitev prenese na ostale žile...

Če ima katera s tem izkušnje, bom zelo hvaležna za odgovor.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
8.3.2012 20:34:08   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Zanositev in krčne žile
9.3.2012 10:10:17   
Ajra RR
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Zanima me, če ima katera izkušnje z zanositvijo ob že prisotnih krčnih žilah (ne kapilarah, ampak prav vijugastih žilah). Kako to vpliva na nosečnost - se žile zelo poslabšajo oz. predstavljajo kakšno nevarnost, tako za mamico kot za plod?

Ne vem namreč, če naj jih grem odstraniti sedaj, ali po zaključku rojevanja. Tudi če jih odstranim zdaj, je velika verjetnost, da bodo v nosečnosti nastale nove....pa tudi sicer sem skeptična glede odstranjevanja. Vzamejo ven okvarjen del, potem pa se obremenitev prenese na ostale žile...

Če ima katera s tem izkušnje, bom zelo hvaležna za odgovor.

Vprašaj ginekologinjo Virantovo, ti bo dala kak nasvet, odgovori hitro, najdeš jo tukaj: http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki/Seznam-strokovnjakov/mag-irena-virant_10

Strokovnjaki odgovarjajo, vprašanje jim lahko pošljete tudi anonimno.

http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.3.2012 12:05:33   
krogec
S krčnimi žilami se ni za hecat. Meni so se naredile na desni nogi proti koncu prve nosečnosti. Sem jih dala eno leto po porodu lasersko odstranit, ker mi je v žilni ambulanti Avelana na Otočcu - dr. Šikovec svetoval, da se bo v primeru ponovne nosečnosti zadeva ful poslabšala. Ta oeracija je sicer draga, ampak je res super, ker ni ostalo nič. Edino potem je treba nosit posebne nogavice kar nekaj časa. Po treh letih sem ponovno zanosila in desna noga je "šla skozi" brez pikice, sem pa na levi dobila trombozo zadnja dva meseca (inekcije vsak dan). Tudi to nogo mi je potem dr. Šikovec lasersko operiral eno leto po porodu. Takrat mi je rekel, da bi se pri desni nogi še bolj zaostrilo, če ne bi operirali. Tako da - moj zaključek glede na osebno izkušnjo - hvala bogu, da sem najprej poštimala eno nogo (ki je bila očitno ful dober oprirana, saj na njej ni bilo pikice krčnih žil v drugo), ker mi je potem tako druga zagrenila život. Hočem reč, da krčne žile se lahko ponovijo, vendar če so v prvo dobro zdravljene, se na istem mestu verjetno ne bodo. Jaz sem dedno nagnjena k tej bolezni, sprožila pa jo je dejansko šele prva nosečnosti. Zdaj je dobro leto od druge operacije in obe nogi sta super, tudi kontrolni pregled je potrdil, da ni ostalo nič. Še vedno pa nosil preventivne nogavice, ki jih itak svetujejo vsem, ki imajo sedečo službo. Preko osebne zdravnice poskusi priti do strokovnjaka za žile, da te vsaj dobro pregledajo in svetujejo.

¤ ¤ ¤

(odgovor članu Ajra RR)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.3.2012 12:52:34   
Anonimen
js sm mela zelo hude krče med nosečnostjo kar ni ista stvar sem pa kupila kompresijske žabe ki so prav za krčne žile in so mi res neverjetno pomagale, po 3 dneh so se krči v mišicah ustavl, in jih nism mela nikoli več :) si ne predstavlam da jih nebi nosila. vsako noč sm jokala tok hude bolečine so to ble, no ja je pa res da sm delala skoz na nogah in vsak dan 9,10 ur

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.