krogec -> RE: Zanositev in krčne žile (9.3.2012 12:05:33)
|
S krčnimi žilami se ni za hecat. Meni so se naredile na desni nogi proti koncu prve nosečnosti. Sem jih dala eno leto po porodu lasersko odstranit, ker mi je v žilni ambulanti Avelana na Otočcu - dr. Šikovec svetoval, da se bo v primeru ponovne nosečnosti zadeva ful poslabšala. Ta oeracija je sicer draga, ampak je res super, ker ni ostalo nič. Edino potem je treba nosit posebne nogavice kar nekaj časa. Po treh letih sem ponovno zanosila in desna noga je "šla skozi" brez pikice, sem pa na levi dobila trombozo zadnja dva meseca (inekcije vsak dan). Tudi to nogo mi je potem dr. Šikovec lasersko operiral eno leto po porodu. Takrat mi je rekel, da bi se pri desni nogi še bolj zaostrilo, če ne bi operirali. Tako da - moj zaključek glede na osebno izkušnjo - hvala bogu, da sem najprej poštimala eno nogo (ki je bila očitno ful dober oprirana, saj na njej ni bilo pikice krčnih žil v drugo), ker mi je potem tako druga zagrenila život. Hočem reč, da krčne žile se lahko ponovijo, vendar če so v prvo dobro zdravljene, se na istem mestu verjetno ne bodo. Jaz sem dedno nagnjena k tej bolezni, sprožila pa jo je dejansko šele prva nosečnosti. Zdaj je dobro leto od druge operacije in obe nogi sta super, tudi kontrolni pregled je potrdil, da ni ostalo nič. Še vedno pa nosil preventivne nogavice, ki jih itak svetujejo vsem, ki imajo sedečo službo. Preko osebne zdravnice poskusi priti do strokovnjaka za žile, da te vsaj dobro pregledajo in svetujejo.
|
|
|
|