|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   miti o cepljenju
15.2.2012 15:21:05   
mateja_c
Za vse tiste, ki mislite, da je bilo cepljenje bistveni ali celo edini (ali, če smo že pri tem, sploh kakršenkoli) dejavnik zmanjšanja umrljivosti zaradi nalezljivih bolezni je tukaj:
      http://www.celosten-pristop.com/miti_o_cepljenju.html
pdf. dokument s podrobnimi tabelami in grafi umrljivosti za zadnjih 100-150 let za Anglijo&Wales, ZDA in Avstralijo.

Večinoma so zajeta celotna obdobja (brez izpuščanja let) ter različne kategorije prebivalstva (celotna populacija, otroci do 1 leta, do 5 let, do 15 let). Uporabljeni so primarni podatki (uradne statistike, letopisi, popisi, ipd). Vsaka "vejica" je citirana, tako da lahko sami peverite pravilnost trditev.

Na kratko pa: trditve, da je cepljenje zmanjšalo umrljivost so milo rečeno navadne laži. Najboljši primer tega so ošpice, kjer je umrljivost padla za 99% še pred uvedbo cepljenja. prim.: Anglija in Wales:
obdobje 1901-05: povprečna letna umrljivost 311,7 otrok pod 1 letom starosti na 100.000 otrok pod 1 letom.
Obdobje pred uvedbo cepljenja 1963-67: 2,32 umrlih otrok pod 1 letom starosti na 100.000 otrok pod 1 letom starosti.
Padec umrljivosti: za 99,25% oz. za 134-krat!

Sicer pa, poglejte si tabele in grafe in se prepričajte sami. Mislim, da bo marsikdo presenečen nad rezultati...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: miti o cepljenju
15.2.2012 15:39:05   
liliana
Angina se v bistvu tudi brez antibiotika pozdravi.....pa res ne vem zakaj vsi drvimo takoj k doktorju, ko ima dete rdeče grlo, da nam da antibiotik......

(odgovor članu mateja_c)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.2.2012 18:15:07   
Matejusska
Kolikor vem, obstajo virusne in bakterijske angine in bakterijske je pač treba zdraviti z antibiotikom. Verjetno še nisi slišala, da nezdravljena streptokokna angina lahko pusti posledice na srcu, sklepih, ledvicah. user posted image Razliko med virusno in bakterijsko angino pa ugotovi zdravnik, zato se pač drvi k doktorju.

< Sporočilo je popravil Matejusska -- 15.2.2012 18:16:11 >

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.2.2012 18:29:36   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: Matejusska

Kolikor vem, obstajo virusne in bakterijske angine in bakterijske je pač treba zdraviti z antibiotikom. Verjetno še nisi slišala, da nezdravljena streptokokna angina lahko pusti posledice na srcu, sklepih, ledvicah. user posted image Razliko med virusno in bakterijsko angino pa ugotovi zdravnik, zato se pač drvi k doktorju.

Brez cepljenja proti otroški paralizi tudi lahko zbolimo za otroško paralizo.....zato nas cepijo......

Mimogrede, podatki v tabelah avtorice teme, vsaj kolikor sem hitro preletela, govorijo o zmanjšanju umrljivosti in ne o zmanjšanju obolevnosti pred in po uvedbi cepljenja.....

(odgovor članu Matejusska)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.2.2012 18:38:44   
Najaa
Ah ne no, a ni blo že dost teh prepucavanj glede cepljenja? Vsak se naj sam odloči, ne vem kaj je treba nekaj dokazovat no.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 5
15.2.2012 19:26:28   
liliana
A se nisi na eni drugi temi o cepljenju tudi ti prepucavala pred kratkim....? Mar bi pustila žensko, da se sama odloči......user posted image

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.2.2012 19:52:33   
Najaa
Jaz sem se prepucavala? To si se pa mal zmotila. Meni je baš ravno do Pakistana in nazaj, kdo da cepit otroka in kdo ne. Na tisti temi sem samo napisala, da zdravniki nič ne naredijo proti staršem, ki se izogibajo cepljenja. Če si to misla. Drugače si me pa zamešala. Aja, pa še to sem se navezala na post nad svojim.

< Sporočilo je popravil Najaa -- 15.2.2012 19:59:30 >

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 7
15.2.2012 20:06:42   
mateja_c
Mimogrede, podatki v tabelah avtorice teme, vsaj kolikor sem hitro preletela, govorijo o zmanjšanju umrljivosti in ne o zmanjšanju obolevnosti pred in po uvedbi cepljenja.....

Natančneje, govorijo o tem, da je umrljivost bistveno upadla (praktično na nulo oz. na nekaj oseb na 100.000) PRED uvedbo kakršengakoli cepljenja ;). Cepljenje nima pri tem prav nobenih zaslug in splošno sprejete trditve, kot so "ne umiramo več zaradi cepljenja; bolezni so izginile zaradi cepljenja; če bi se nehali cepiti, bi začeli ponovno umirati, itd" so popolnoma neosnovane.

In ja, take teme je treba nenehno pogrevati, ker je skrajni čas, da se v Sloveniji doseže svobodno odločanje glede cepljenja. Ne pa da so tisti, ki cepljenje zavrnejo, obravnavani (in oglobljeni) kot krimininalci.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
15.2.2012 20:40:12   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: Najaa

Jaz sem se prepucavala? To si se pa mal zmotila. Meni je baš ravno do Pakistana in nazaj, kdo da cepit otroka in kdo ne. Na tisti temi sem samo napisala, da zdravniki nič ne naredijo proti staršem, ki se izogibajo cepljenja. Če si to misla. Drugače si me pa zamešala. Aja, pa še to sem se navezala na post nad svojim.

Avtorici teme pa pač ni ravno......

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
15.2.2012 20:51:12   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: mateja_c

Natančneje, govorijo o tem, da je umrljivost bistveno upadla (praktično na nulo oz. na nekaj oseb na 100.000) PRED uvedbo kakršengakoli cepljenja ;). Cepljenje nima pri tem prav nobenih zaslug in splošno sprejete trditve, kot so "ne umiramo več zaradi cepljenja; bolezni so izginile zaradi cepljenja; če bi se nehali cepiti, bi začeli ponovno umirati, itd" so popolnoma neosnovane.

In ja, take teme je treba nenehno pogrevati, ker je skrajni čas, da se v Sloveniji doseže svobodno odločanje glede cepljenja. Ne pa da so tisti, ki cepljenje zavrnejo, obravnavani (in oglobljeni) kot krimininalci.

Ima pa cepljenje mogoče zasluge, da tudi ne zbolevamo več za temi boleznimi tako masovno kot nekoč.....zaradi otroške paralize recimo nikoli niso ljudje ne vem kako umirali, je pa pustila otroška paraliza drugačne trajne posledice.....za rdečke tudi vemo, da niso nevarne za otroka....so pa nevarne, če jih dobi nosečnica ali odrasel.......

Ajde, če želiš ovreči t.i. splošno sprejete trditve, kot so "ne umiramo več zaradi cepljenja;; če bi se nehali cepiti, bi začeli ponovno umirati, itd" si to ovrgla......ker res ne umiramo zgolj zaradi cepljenja.....največ so verjetno pripomogle bistveno boljše higienske in bivanjske razmere po 1. svetovni vojni, ki so se takrat začela iz leta v leto izboljševati, in tudi zdravstvena oskrba revnejšega sloja je takrat bila precej boljša kot recimo konec 19. stoletja in na začetku 20. stoletja......so pa s cepljenjem nekatere bolezni skoraj izginile.....in ker so skoraj izginile in jih praktično ni, je zadnja leta tudi stopnja smrtnosti zaradi njih verjetno 0......

(odgovor članu mateja_c)
Neposredna povezava do sporočila: 10
15.2.2012 23:30:47   
mateyka
sem mal pogledala za davico npr. ker me je zanimalo ali je res kar se trdi v tem spisu. in sem tudi ugotovila zakaj jih je manj umrlo pred cepljenjem (za davico govorim):
One of the first effective treatments for diphtheria was discovered in the 1880s by U.S. physician Joseph O'Dwyer (1841–1898). O'Dwyer developed tubes that were inserted into the throat, and prevented victims from suffocating due to the membrane sheath that grows over and obstructs airways.

zato ker so jim cevke tlačli v grlo da se niso zadušili. evo, zato. obolevanje pa lahko da je bilo isto visoko - si pomislila na to?

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 11
16.2.2012 10:12:33   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: Matejusska

Ja, tak primer sem jaz. V OŠ so se mi angine ponavljale, zdravnica pa kar mečkala in me pošiljala nazaj v šolo. Na koncu sem dobila blago obliko sklepne revme, predvsem kolena so me veliko bolela, je pa potem po puberteti na srečo izzvenelo.

(odgovor članu Matejusska)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj je vzrok za več kot 200 primerov raka ...
HPV ni nov pojav, vendar so šele v zadnjih desetletjih raziskave razkrile njegovo povezavo z več vrstami raka, kar je pr...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.